ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:369/1376)

metrowiec – wspomnienie PRLu 1269

smaku. Gotowym kremem smarujemy kromki ciasta i sklejamy na przemian jasne i ciemne ciasto. „Sklejamy” dwa osobne ciasta. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki ciasta. Całość oblewamy polewą czekoladowa lub obsypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto kroimy po skosie

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowy kopiec z orzechami i daktylami 139

rozpuszczenia.  Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie łączymy ją ze śmietanką, do uzyskania kremowej konsystencji. Polewę od razu przekładamy na wierzch ciasta i ją rozsmarowujemy. Ozdoby czekoladowe należy przygotować wcześniej. Ciasto można ozdobić np. choinkami z białej czekolady. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia robimy dowolne wzory. Można posypać kolorowymi

Moniki Smakołyki
POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK 132

Mocno czekoladowy sernik na ciasteczkowym spodzie, ciasto idealne na wielbicieli czekoladowych smaków: sernik z gorzką i mleczną czekoladą, oblany polewą z białej czekolady, a smaku dopełniają chrupiące, czekoladowe kuleczki ...   SKŁADNIKI: Spód: 210 g mieszanki ciastek Karo , 50 g masła Masa serowa: 500g sera z wiaderka, 4 jajka, 125 g gorzkiej czekolady, 75 g mlecznej czekolady, ¼ szkl. cukru

słodki bratek
Babka marmurkowa pomarańczowa 137

masę na dwie równe części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej mąkę i wymieszaj. Wysmaruj formę tłuszczę i oprósz tartą bułką. Wyłóżjasne ciasto na spód , a następnie czekoladowe. Lekko zamieszaj. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 35 – 40 minut. Osudzone ciasto oprósz cukrem pudrem The post Babka marmurkowa pomarańczowa appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Wielkanocne ciasto marchewkowe 129

serka Philadelphia Light 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 g cukru pudru (5-6 łyżek) Do dekoracji: 100 g zielonych wiórków kokosowych (przepis tutaj ) kilka czekoladowych jajeczek zajączek lub baranek z czekolady Przygotowanie: Ciasto: 1. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. 2. Piekarnik   rozgrzać do temperatury 175 ° C. 3. Do misy miksera wsypać cukier, wbić 4 jajka(...)Większą porcją przekładamy ciasto marchewkowe. Mniejszą smarujemy wierzch i boki. Dekoracja: 12. Całe ciasto posypujemy zielonymi wiórkami kokosowymi. 13. Na wierzchu układamy czekoladowe jajeczka, na środku umieszczamy czekoladowego zajączka lub baranka. 14. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje drugiego dnia

Domowa Cookierenka Agi
ciasteczkowe lizaki – pop cake 197

oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto. Z powstałej masy formujemy kuleczki. Czekoladę z olejem roztapiamy w kąpieli wodnej. Każdy patyczek zanurzamy w czekoladzie, chwilkę odczekujemy aby czekolada stężała (dzięki

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasto Cappuccino - kolejny przysmak z książki siostry Anastazji 420

łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu.Ciasto przekładamy w następujący sposób:- ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto.Polewamy ulubioną polewą czekoladową.Smacznego!Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam w przedświątecznej paczce od firmy VOG, producenta marki Kresto. Bardzo dziękuję za przesyłkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Budyniowe z jabłkami 201

Pyszne kruche ciasto z delikatną pianką budyniowo czekoladową i jabłkami do niedzielnej kawusi. W moim domu uwielbiają takie ciastaBudyniowe z jabłkami SKŁADNIKI:Ciastokakao - 3 łyżkimargaryna -1 kostmąka -500 gcukier kryształ -3 łyżkiżółtka jaj -5 sztproszek do pieczenia - 2 łyżeczkitłuszcz do formyMASA BUDYNIOWAbiałka jaj -5 sztolej -0,5 szklbudynie czekoladowe - 2 opakcukier -250 gsól - szczyptaDODATKOWOjabłka - 5 szt PRZYGOTOWANIE:CIASTO(...)trochu cukru, cały czas ubijać. Następnie wsypać do piany budyń czekoladowy, dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania dolewać cienkim strumieniem olej, dokładnie zmiksować. DODATKOWO Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem, zetrzeć połowę ciasta do blachy, wylać masę budyniową, ułożyć na masie jabłka i zetrzeć drugą

Kuchnia Danusi
Ciasto gryczane 117

ciasto gryczane skradnie Wam serce. Mocno czekoladowe, zdrowe, niesamowicie aromatyczne i...autorstwa Mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Sięgam po tę książkę za każdym razem, kiedy muszę mieć pewność, że wypiek na pewno się powiedzie. Czas : 90 minut Blaszka: 30x11cm Składniki na ciasto 180 g kaszy gryczanej (ugotowanej m.w w 400 ml wody) 5 jajek 180 g cukru trzcinowego(...)wystygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA Zagotowujemy śmietankę. Kawałki czekolady wrzucamy do gotującej się śmietanki, mieszamy do momentu roztopienia się czekolady .Następnie dodajemy miękkie masło. Mieszamy . Powierzchnię wystudzonego ciasta możemy wyrównać za pomocą noża. Delikatnie polewamy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi. Smacznego! Będziecie szczerze zachwyceni

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kakaowe ze śliwkami 115

Ciasto kakaowe ze śliwkami, proste, szybkie, bez miksera, które wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To idealne i pyszne ciasto do popołudniowej kawy, aromatycznej herbaty lub kubka kakao. Możesz do niego dodać dowolne owoce, nawet te mrożone. Ciasto kakaowe ze śliwkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 4 spore śliwki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki cukru 2 łyżki(...)wykładam papierem do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Wtykam równomiernie posiekane na cząstki śliwki. Ciasto piekę w keksówce w temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pijak – ciasto bez pieczenia 526

Bardzo ładny i wyjątkowy w smaku deser o nieco nikczemnej nazwie, czyli Pijak, to nasza propozycja na ciasto bez pieczenia . Pijak, to bardzo proste w wykonaniu ciasto z kokosowo – makową masą i delikatnymi biszkopcikami. Ukoronowaniem jest bez wątpienia urzekające, bardzo efektowne czekoladowe wykończenie, które nadaje temu deserowi wyjątkowego uroku. Pijaka przygotowuje się bardzo szybko. Jest to bez wątpienia deser(...)dwie łyżeczki kakao i mieszamy, aż do połączenia składników. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone miksujemy ok minuty, a potem dodajemy po łyżce masy czekoladowej, nie przerywając miksowania. 6. Gotową masę czekoladową wykładamy na ciasto tworząc nieregularne wzory. Smacznego! Artykuł Pijak – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 148

składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy wałkiem, przekładamy do miski. Masło z czekoladą roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy. Formę do tarty lub tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem. Przekładamy równomiernie herbatniki, dociskamy spód i boki. Podpiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Katarzynka wg siostry Anastazji 267

Dekoracja:  gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna (ok. 150g) rozpuszczona w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek masła Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku. Ubić pianę z białek. Mąkę przesiać dodając do niej proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać (mąkę z białkami i masą maślaną). Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej(...)rozsmarować drugą część powideł oraz rozłożyć drugą część biszkoptów. Na górze rozsmarować ostatnią warstwę - czyli masę z kakaem. Piec ok. godzinę w temp. 150 stopni. Po wystygnięciu ciasto posmarować polewą czekoladową. Blacha : prostokątna np. 25x35cm Przepis pochodzi z książki s. Anastazji "Wielka księga ciast s. Anastazji

Mania Wypiekania
Tort kawowy z wiśniami 76

tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C ( z termoobiegiem ), piec 25-30 minut , do suchego patyczka. Piekarnik wyłączyć, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć je i zostawić do wystygnięcia. Zimne ciasto przekroić na trzy placki, a jeśli nie jest(...)zwilżyć go sokiem wiśniowym, rozłożyć na nim 1 / 3 kawowego kremu z espresso i resztę wiśni. Na wierzch wylać tężejącą, zwartą galaretkę, wstawić ciasto na 10 minut do lodówki, aby galaretka stężała. Na ciasto położyć ostatni czekoladowy blat, zwilżyć go sokiem z wiśni i rozprowadzić na nim pozostały kawowy krem. Wierzch ozdobić kandyzowanymi wiśniami. Tort kawowy z wiśniami wstawić

niecodziennikpary
Brownie z owocami? Czemu nie! 124

rownie – niepozorne ciasto o wybitnie czekoladowym smaku. Amerykański odpowiednik naszego murzynka, to dzieło kulinarnego przypadku. Nie przypadkiem jednak, brownie do dziś cieszy się uwielbieniem miłośników łakoci… i eksperymentowania. Wypiek idealnie komponuje się bowiem z różnymi dodatkami. A czy może być coś lepszego niż połączenie słodkiej czekolady i przełamujących jej smak, lekko kwaśnych malin? Zobacz, jak zrobić pyszne brownie z owocami(...)długo, aż cukier całkiem się rozpuści. Gęstą masę dopraw solą i dodaj do niej orzeszki. Gdy oblepi je słodka masa, wylej polewę na ciasto. Gotowe! Uwielbiasz czekoladę? Polecamy również przepis na pyszne muffinki czekoladowe . Artykuł Brownie z owocami? Czemu nie! pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik czekoladowy z musem malinowym 121

kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Następnie polać wierzch ciasta i schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cie zainteresować: → Sernik czekoladowo – piernikowy → Sernik z malinami → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Pianka z malinami na biszkopcie → Muffinki z malinami i białą czekoladą

Oryginalny smak
Ciasto Kinder Country 66

Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batonik Kinder Country. Ciasto przygotowane jest na bazie ciasteczkowego spodu, z dwiema delikatnymi i mało słodkimi warstwami ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone. Środek wypełnia oczywiście spora ilość preparowanej pszenicy, jak w oryginalnym batoniku - a wierzch polany jest pyszną polewą czekoladową. Składniki na warstwę z ziarnami: 200 ml śmietanki kremówki(...)najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Ciasto wyjąć z zamrażalnika. Posmarować masą śmietanową i wyrównać  (fot.6) . Wyłożyć warstwę herbatników kakaowych, wykładając je jeden obok drugiego  (fot.7)  - tak samo ja robiliśmy to na dnie ciasta. Wierzch ciasta polać pozostałą polewą czekoladową, wyrównać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej

Świat Ciasta
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 183

mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany ok. 100 g wiśniowej konfitury Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło miksujemy razem z cukrem i cukrem waniliowym. W kąpieli wodnej(...)ciemnej czekolady i np. czekoladowymi mini rurkami.  Dobrej jakości, belgijską czekoladę oraz ozdoby możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy wiele ładnych, ciekawych, czekoladowych dekoracji , które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty

Słodka Strona