alkoholem (najczęściej wódką, choć u mnie akurat whisky), który smarujemy warstwą dżemu wiśniowego. Jak popatrzcie na wierzch ciasta, ma on pagórkowatą powierzchnię- to biszkopciki, które oblane czekoladową polewą dają ten niecodzienny efekt. Ciasto udekorowane wiórkami kokosowymi. Prawda, że wygląda interesująco? Chcecie spróbować? Zachęcam do wypróbowania przepisu! To taki przekładaniec, który udźwignie presję głównego wypieku podczas ważnych okazji (Komunii, świąt, urodzin(...)wiśniowym, a następnie połową kremu adwokatowego. Całość przykryć blatem makowo-kokosowym, a na blat wyłożyć resztę kremu. Na kremie poukładać biszkopciki (u mnie 16 sztuk). Ciasto schować do lodówki, a w międzyczasie przygotować polewę czekoladową... Polewa czekoladowa: Masło i mleko podgrzać, dodać połamaną czekoladę. Po chwili wymieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie aksamitna gęsta polewa. Gdy przestygnie wylać
Nastoletnie WypiekanieIdealna propozycja dla czekoladowych smakoszy! Niezwykle aksamitny i delikatny sernik dzięki dodatkowi mascarpone oraz sposobowi pieczenia. Jest też bardzo aromatyczny przez duży dodatek orzechów laskowych i mlecznej czekolady, a polewa czekoladowa podkreśla wszystkie smaki. Sernik czekoladowy z orzechami laskowymi -- AleTorcik! Sprawdzone przepisy na domowe ciasta i wypieki
AleTorcikIdealna propozycja dla czekoladowych smakoszy! Niezwykle aksamitny i delikatny sernik dzięki dodatkowi mascarpone oraz sposobu pieczenia. Jest też bardzo aromatyczny przez duży dodatek orzechów laskowych i mlecznej czekolady, a polewa czekoladowa podkreśla wszystkie smaki. Sernik czekoladowy z orzechami laskowymi -- AleTorcik! Sprawdzone przepisy na domowe ciasta i wypieki
AleTorcikKlasyczne ciasto, chyba wszyscy je znamy ;) jadłam je w dzieciństwie i pomyślałam, że warto sobie przypomnieć ten smak. To szybkie ciasto, proste
Wypieki ReneSernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLenySernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe, mocno czekoladowe, jaglane brownie to ciasto rewelacyjne dla wszystkich miłośników czekolady i zdrowego jedzenia. Ciasto bowiem upiekłam z samych zdrowych składników więc po zjedzeniu kawałka czy dwóch można je bezpiecznie spalić. Mnie zauroczyło bardzo i polecam serdecznie. Do wypieku ciasta użyłam foremki aluminiowej 27 x 17 Gosia - sprytne patenty. Jaglane brownie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieCzekoladowe, rozpływające się w ustach chrupiące batoniki z kawałeczkami orzechów, w solonym karmelu… pycha! Bo nie ma nic lepszego niż połączenie solonego karmelu i czekolady. Batoniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNajlepsze ucierane ciasto z czekoladą, Nutellą i jabłkami. Pyszne, słodkie i kaloryczne ;-) Składniki: - 450 g mąki pszennej - 250 g masła - 150 g Nutelli - 150 g cukru
SMYKWKUCHNIIdealne babeczki na święta. Słodkie i sycące, więc z pewnością starczy ich dla wszystkich gości. Z kruchego ciasta na ciasteczka, z masą czekoladowo-orzechową, która pachnie piernikiem. Z dodatkiem kwaśnej żurawiny, stanowi pyszną kompozycję. Połączenie kruchego ciasta na ciasteczka, z pachnącą piernikiem masą czekoladowo-orzechową. Całość przełamana lekko kwaśną żurawiną. Z małym pomocnikiem przygotowałam je w mgnieniu oka :) ciasto(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci (70 i 30%). Rozwałkowujemy większe i wykrawamy z niego 12 krążków o średnicy około 10 cm. Z mniejszego kawałka wycinamy ciasteczka w świątecznych kształtach. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną mieszamy z łyżką kakao. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. […] Artykuł Kruche babeczki z masą czekoladowo-orzechową
Mienta blogwystarczy wtedy "zsunąć" górę na spód. Przy "ręcznym" przenoszeniu może się zdarzyć, że ciasto się złamie z powodu braku stabilnej konstrukcji. Składniki na masę: 1 śnieżka 200 ml mleka 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 słoik konfitur wiśniowych lub dżem truskawkowy polewa czekoladowa posypka cukrowa, wiórki kokosowe itp. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić(...)wyciętymi serduszkami. Drugą galaretkę także przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć łyżeczką wlewać ją w puste serduszka. Gdy galaretka stężeje za pomocą pędzelka na pozostałej części ciasta rozprowadzić polewę czekoladową i dowolnie ozdobić. A o tym jak wykorzystać pozostałe po cieście serduszka biszkoptowe zapraszam do następnego posta:) Ciasto
My simple kitchenGorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na około 20 sekund i następnie mieszać, aż czekolada się rozpuści, powstanie jednolity krem ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia około 20-30 minut. 2. Jedno ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego jak największe serce (wzór serca można wyciąć z papieru lub tak jak ja, użyć formy do pieczenia(...)posmarować kremem czekoladowym, zachowując około 1cm odstęp od brzegu ciasta. 3. Z drugiego ciasta francuskiego również wyciąć serce, o takiej samej wielkości co pierwsze i nakryć nim ciasto z czekoladą. 4. Następnie czekoladowe serce ponacinać zaczynając od środka ( patrz FILM ), robiąc niezbyt grube paseczki. Każdy paseczek skręcać w tą samą stronę ze 3-4 razy. 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego
Mała Cukierenkasmaku owoców leśnych) Krem z kaszy manny: 2,5 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru 5 łyżek kaszy manny 250 g masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowa posypka, wiórki kokosowe, mielone orzechy itp. Ciasto : Białka oddzielić od żółtek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą i przyprawą do piernika. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać żółtka(...)rozsmarować połowę kremu. Na niego wyłożyć tężejącą masę porzeczkową i odstawić aż całkowicie się zetnie. Wówczas rozsmarować na niej drugą połowę kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. przechowywać w lodówce
My simple kitchenVELVET CAKEprzepis klikTort czekoladowy z kremem!Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-)przepis KLIKCzekoladowy tort z brzoskwiniamiCzekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-)PRZEPIS KLIKCaramel Brownie TowerCiasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee
SMYKWKUCHNIbułką tartą lub kaszą manną - kasza manna będzie tu lepsza, bo nie ma tendencji do przypiekania się tak jak bułka. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika. Przygotowywanie polewy czekoladowej Piec(...)180C - bez termoobiegu, grzałka góra-dół, w połowie wysokości piekarnika. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - jak suchy, ciasto gotowe! Odstawić w blaszce do całkowitego wystudzenia. Ciasto najlepiej polać polewą czekoladową. Ja używam sprawdzonego przepisu na idealną polewę czekoladową . Reguluje tylko w niej dodawaną ilość kakao - w Murzynku sprawdza się jego większy niż zwykle dodatek, stąd polewa jest mocno ciemna
Grunt to przepis!