ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:364/1376)

Zebra 125

   Klasyczne ciasto, chyba wszyscy je znamy ;) jadłam je w dzieciństwie i pomyślałam, że warto sobie przypomnieć ten smak.    To szybkie ciasto, proste

Wypieki Rene
SERNIK ADVOCAT 136

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 136

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
Jaglane brownie 156

Czekoladowe, mocno czekoladowe, jaglane brownie to ciasto rewelacyjne dla wszystkich miłośników czekolady i zdrowego jedzenia. Ciasto bowiem upiekłam z samych zdrowych składników więc po zjedzeniu kawałka czy dwóch można je bezpiecznie spalić. Mnie zauroczyło bardzo i polecam serdecznie. Do wypieku ciasta użyłam foremki aluminiowej 27 x 17 Gosia - sprytne patenty. Jaglane brownie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Batoniki karmelowe z orzechami 170

Czekoladowe, rozpływające się w ustach chrupiące batoniki z kawałeczkami orzechów, w solonym karmelu… pycha! Bo nie ma nic lepszego niż połączenie solonego karmelu i czekolady. Batoniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowe ciasto z jabłkami! 252

Najlepsze ucierane ciasto z czekoladą, Nutellą i jabłkami. Pyszne, słodkie i kaloryczne ;-) Składniki: - 450 g mąki pszennej - 250 g masła - 150 g Nutelli - 150 g cukru

SMYKWKUCHNI
Kruche babeczki z masą czekoladowo-orzechową i żurawiną 205

Idealne babeczki na święta. Słodkie i sycące, więc z pewnością starczy ich dla wszystkich gości. Z kruchego ciasta na ciasteczka, z masą czekoladowo-orzechową, która pachnie piernikiem. Z dodatkiem kwaśnej żurawiny, stanowi pyszną kompozycję. Połączenie kruchego ciasta na ciasteczka, z pachnącą piernikiem masą czekoladowo-orzechową. Całość przełamana lekko kwaśną żurawiną. Z małym pomocnikiem przygotowałam je w mgnieniu oka :) ciasto(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 2 cześci (70 i 30%). Rozwałkowujemy większe i wykrawamy z niego 12 krążków o średnicy około 10 cm. Z mniejszego kawałka wycinamy ciasteczka w świątecznych kształtach. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną mieszamy z łyżką kakao. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. […] Artykuł Kruche babeczki z masą czekoladowo-orzechową

Mienta blog
Walentynkowe ciasto z serduszkami 209

wystarczy wtedy "zsunąć" górę na spód. Przy "ręcznym" przenoszeniu może się zdarzyć, że ciasto się złamie z powodu braku stabilnej konstrukcji.   Składniki na masę: 1 śnieżka 200 ml mleka 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 słoik konfitur wiśniowych lub dżem truskawkowy polewa czekoladowa posypka cukrowa, wiórki kokosowe itp. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Śnieżkę ubić(...)wyciętymi serduszkami. Drugą galaretkę także przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć łyżeczką wlewać ją w puste serduszka. Gdy galaretka stężeje za pomocą pędzelka na pozostałej części ciasta rozprowadzić polewę czekoladową i dowolnie ozdobić.            A o tym jak wykorzystać pozostałe po cieście serduszka biszkoptowe zapraszam do następnego posta:) Ciasto

My simple kitchen
Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko 255

Gorącą śmietanką zalać czekoladę, odstawić na około 20 sekund i następnie mieszać, aż czekolada się rozpuści, powstanie jednolity krem ( patrz FILM ). Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia około 20-30 minut. 2. Jedno ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego jak największe serce (wzór serca można wyciąć z papieru lub tak jak ja, użyć formy do pieczenia(...)posmarować kremem czekoladowym, zachowując około 1cm odstęp od brzegu ciasta. 3. Z drugiego ciasta francuskiego również wyciąć serce, o takiej samej wielkości co pierwsze i nakryć nim ciasto z czekoladą. 4. Następnie czekoladowe serce ponacinać zaczynając od środka ( patrz FILM ), robiąc niezbyt grube paseczki. Każdy paseczek skręcać w tą samą stronę ze 3-4 razy. 5. Blaszkę wstawić do nagrzanego

Mała Cukierenka
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5136

smaku owoców leśnych) Krem z kaszy manny: 2,5 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru 5 łyżek kaszy manny 250 g masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowa posypka, wiórki kokosowe, mielone orzechy itp. Ciasto : Białka oddzielić od żółtek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą i przyprawą do piernika. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać żółtka(...)rozsmarować połowę kremu. Na niego wyłożyć tężejącą masę porzeczkową i odstawić aż całkowicie się zetnie. Wówczas rozsmarować na niej drugą połowę kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. przechowywać w lodówce

My simple kitchen
Wyjątkowe torty na Święta Bożego Narodzenia! 398

VELVET CAKEprzepis klikTort czekoladowy z kremem!Ciasto o niesamowitym i niepowtarzalnym smaku. Jest w smaku bardzo subtelne, dodatek mięty sprawia że jest lekkie i niesamowicie odświeżające. Dla prawdziwych koneserów i łasuchów ;-)przepis KLIKCzekoladowy tort z brzoskwiniamiCzekoladowy tort z kremem śmietankowym, brzoskwiniami, musem czekoladowym i pokruszonymi cukierkami czekoladowymi ;-) Najlepszy na poprawę nastroju! ;-)PRZEPIS KLIKCaramel Brownie TowerCiasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee

SMYKWKUCHNI
Murzynek jak za "komuny" 141

bułką tartą lub kaszą manną - kasza manna będzie tu lepsza, bo nie ma tendencji do przypiekania się tak jak bułka. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.  Przygotowywanie polewy czekoladowej Piec(...)180C - bez termoobiegu, grzałka góra-dół, w połowie wysokości piekarnika. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - jak suchy, ciasto gotowe! Odstawić w blaszce do całkowitego wystudzenia.  Ciasto najlepiej polać polewą czekoladową. Ja używam sprawdzonego przepisu na idealną polewę czekoladową . Reguluje tylko w niej dodawaną ilość kakao - w Murzynku sprawdza się jego większy niż zwykle dodatek, stąd polewa jest mocno ciemna

Grunt to przepis!
Ciasto mega marchewkowe z kremem 425

pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Skórka otarta z 1 pomarańczy Krem śmietanowy: 35o ml śmietany kremówki 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Wiórki czekoladowe np. o smaku pomarańczy do posypania Przygotowanie ciasta: Ciasto marchewkowe: Do miski wbijamy jajka wsypujemy cukry i mikserem ubijamy do białości, wlewamy olej oraz dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z korzennymi przyprawami sodą i proszkiem(...)powstanie gęsty krem, wymieszać z otartą skórką pomarańczową. Przełożyć kremem ciasto. Dobrze schłodzoną kremówkę z serkiem   i cukrem pudrem ubić na gęsty krem, wyłożyć na wierzch ciasta, posypać wiórkami czekoladowymi, schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Zdrowy krem czekoladowy 76

jednego składnika pokazał, że cała reszta idealnie nadaje się na krem. Na krem do wcinania solo, łyżeczką z miski lub w innej formie. Na przykład jako zwieńczenie ciasta, zamiast tradycyjnej polewy czekoladowej. Przepis jest banalnie prosty i nie zawiera wielu składników. Jedyne co musicie w domu posiadać to blender lub jakiekolwiek inne urządzenia, żeby wszystko ładnie zmiksować Zdrowy krem czekoladowy(...)niczego. Ale będzie też idealnym dodatkiem np. do lodów, jako polewa do ciasta czy np. do owoców pod kruszonką . DO wykonania deseru użyłam oleju lnianego. Jeżeli zastąpicie go olejem kokosowym to deser wyjdzie bardziej zwarty ponieważ lepiej zwiąże pozostałe składniki, będąc już w lodówce Zdrowy krem czekoladowy Krem czekoladowy z banana Prosty i pyszny krem czekoladowy Banan i masło orzechowe

Relaxtime
Rodzynkowiec 235

mnie było pyszne. Dodatkowo Marzenka zaprosiła mnie do cotygodniowego wydarzenia na fb "Ciasto na niedzielę" i tak się złożyło, że w tym tygodniu tematem było ciasto z kremem a tu sporo czekoladowego kremu. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżek mąki pszennej T500 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 600 ml mleka 2 budynie(...)masło dodać połamaną w kostkę czekoladę i na lekkim ogniu mieszać do rozpuszczenia się czekolady ( nie gotujemy). Do gorącej polewy dodać rodzynki i dokładnie wymieszać. Warstwy ciasta: biszkopt, posmarować cienko dżemem, krem czekoladowy, biszkopt, posmarować cienko dżemem i wylać rodzynki. Ciasto odłożyć do stężenia. Najlepiej na całą noc lub dłużej. Razem ze mną piekły: Marzena Joanna

Ala piecze i gotuje
Dżemowiec 168

mogę wykorzystać zalegające w piwnicy słoiki z dżemem. I tak natrafiłam na ten przepis ( klik ). Prosty a wręcz banalny. A efekt? Cudowne, aromatyczne i wilgotne ciasto (a takie najbardziej lubię). Polałam je polewą czekoladową i posypałam kolorową posypką ale możecie je po prostu posypać cukrem pudrem :) U mnie na pewno pojawi się jeszcze nie jeden raz na stole :) Tortownica(...)całość dokładnie ze sobą zmiksować. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę (aż do suchego patyczka). Gotowe ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

My simple kitchen
TORT MLECZNY - KINDER 144

partiami cukier a po chwili wlewamy żółtka. Następnie dodajemy olej i wszystko mieszamy. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewając wsypujemy je do masy, delikatnie mieszamy szpatułką aby ciasto nie opadło. Wylewamy na wyłożoną folią tortownicę 24 cm, i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 % C, przez około 35-40 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy, wyciągamy z tortownicy(...)rozsmarowujemy na wierzchu i bokach tortu. Tort chłodzimy około 1 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce, kiedy ostygnie wylewamy ją na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Dekorujemy teraz połówkami czekoladowych jajeczek i czekoladkami.  Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.  Tort podajemy schłodzony

Kulinarne Fantazje Marioli