wolnych obrotach ok. 3 minut. Następnie dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kakao, tak by powstał nam ładnie czekoladowy kolor. Ciasto przelewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa dlatego już niczym jej nie smaruje). Pieczemy ok. 40 minut w 175 stopniach. Babka jest nie za dużych rozmiarów, dlatego jeśli
Aga w kuchniNowy tydzień można rozpocząć nowym przepisem. Po długim milczeniu postaram się wrócić do Was z nową dawką przepisów zalegających już u mnie w folderze na pulpicie
Słodkie PrzyjemnościSzyszki z białej czekolady wymyśliłam niedawno, dla mojego brata i jego dziewczyny z okazji 8 marca :) mają fajnie, gdyż razem świętują dzień kobiet (brat ma wtedy
Smakowy RajDziś kuszę blokiem czekoladowym, który za mną chodził już od dłuższego czasu. Szybki, bardzo czekoladowy, jednak najlepiej zrobić go wieczorem, by dać mu całą noc na
pink envelopeWszystko co czekoladowe zawsze cieszy się u nas wielką popularnością;)) jakiś czas temu otrzymałam słodki prezent od firmy Lindt i postanowiłam w końcu zrobić z niego
Z miłości do słodkościTen tort zrobił u nas niesamowitą furorę, był przepyszny. Delikatny biszkopt czekoladowy z tego przepisu , który miał być docelowo bazą do tortu z wiśniami
Smaczne Zdrowekilka, ale chyba poczekają do przyszłego roku, bo są strikte związane z wiosną, ten akurat nie, więc publikacja właśnie dzisiaj nie robi mu żadnej różnicy. Zapraszam na pyszne czekoladowe naleśniki. Ciasto : 200 g mąki pszennej 2 żółtka 100 ml kwaśnej śmietany gazowana woda mineralna 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki czekolady w proszku olej do smażenia Farsz
Gosia gotujePyszne ciasto bez pieczenia, bezglutenowe i pełne zdrowych składników. Na blogu autora zrobiło furorę więc jeśli jeszcze nie jedliście to warto wypróbować :) Przepis pochodzi z bloga
Mienta blogDzisiaj mam dla was przepis na tartę rabarbarowo jabłkową z bardzo czekoladową pianką. Ciasto jest delikatne, nie za słodkie, lekko kwaskowate z nutką gorzkiej czekolady. Mam też inne pomysły na desery z wykorzystaniem rabarbaru, ale o tym innym razem. składniki na ciasto: 250 g mąki 65 g drobnego cukru szczypta soli 2/3 kostki masła 1 jajko 2 łyżki śmietany kremówki
noteskulinarnyfigaTruskawki zimą? Jasne! Oczywiście możemy użyć zagranicznych owoców, ponieważ są jędrne i urodziwe, jednak możemy również wykorzystać nasze mrożonki, gdyż ich smak i wygląd nie odbiegają
Słodkie PrzyjemnościMarmurkowa baba z białek"Odliczam dni do wiosny! I do świąt oczywiście :) Wszystko przychodzi mi łatwiej gdy świeci słońce i jest ciepło. I lepiej mi się
Słodkie Przyjemności"Niedziela palmowa za nami, święta przed nami, a na dworze śnieg. Podobno święta również będą śnieżne, choć z dodatnią temperaturą. Cóż, może nie będzie świątecznego spaceru
Słodkie Przyjemności" Wielkanocne, śnieżne święta. Dawno tak nie było, a przynajmniej ja tego nie pamiętam. No trudno, w rodzinnym gronie zamiast spacerować - bo ślisko - będziemy siedzieć w domu
Słodkie Przyjemności