ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:347/1376)

Miodowa blondynka, czyli nie ufaj nikomu. I tartaletki z (podobno) oszukaną czekoladą 143

Fryzura przyprawia o ból głowy niejedną kobietę. Długie, krótkie, a może do pół ucha? Prostować, kręcić, czy postawić na naturalność? Farbować...? A jeśli tak, to jak

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z musem czekoladowym, malinami i pomarańczą 157

Super deser na każdą porę roku. Kruche ciasto i mus czekoladowy możemy ozdobić dowolnymi owocami. Ja wykorzystałam prawdopodobnie ostatnie świeże maliny, w tym roku, oraz pomarańcze. Ciasto jest bardzo słodkie, więc wychodzi sporo porcji. Przyrządziłam je na wizytę gości i wszyscy byli zachwyceni, polecam :) ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru szczypta soli jajko mus czekoladowy(...)śmietanki 30% 100 gorzkiej czekoladowy (użyłam gorzkiej 70% z nutą pomarańczy) duża łyżka serka mascarpone dodatkowo: maliny sparzona, wyszorowana i pokrojona pomarańcza opcjonalnie mini bezy opcjonalnie starta czekolada Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Siekamy z masłem po czym rozcieramy palcami towrząc drobną kruszonkę. Dodajemy jajko i zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli trzeba schładzamy je w lodówce. Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Wiem, że nic nie wiem, czyli siódme urodziny bloga 185

Im więcej się uczę, tym mnie wiem - a przynajmniej takie mam wrażenie. Ogrom wiedzy, której nigdy nie opanuję, mnie przeraża. Ale może zacznę od początku... Swoją

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kostka piernikowa 251

Wymieszać. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić i połączyć z dżemem. Dżem chwilę wystudzić po czym posmarować pierwszy blat ciasta a następnie przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę aby dżem nieco zgęstniał. Polewa czekoladowa : śmietankę zagotować, kiedy gorąca zdjąć z ognia(...)Dodać połamaną czekoladę i mieszać do momentu, w którym powstanie płynna, jednolita polewa. Cisto wyjąć z lodówki, pokroić na kawałki o kształcie kwadratu. Każdy kawałek moczyć w polewie czekoladowej. Pokryte czekoladą ciasto schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Kostka piernikowa Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc ciasto piernikowe. Kostka piernikowa Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wymiary

mecooks
Placek serowy z masą kokosową wg siostry Anastazji 164

Poszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i kreseczek z polewy czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam już kilka(...)pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut. Nie przejmujcie się tym, że sernik upadnie, bo zawsze upada. Po upieczeniu ciasto pozostawimy jeszcze na około 10 minut w piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.  Na zimnym serniku można zrobić czekoladowe nitki. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do rondla, zalewamy mlekiem lub wodą i gotujemy na wolnym ogniu

Smakowy Raj
Makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami. 204

Dziś przepis na mój ulubiony makowiec, który piekę jedynie na Święta. Pyszne makowe nadzienie, hojnie nadziane bakaliami, otulone mięciutkim, ucieranym ciastem. Dopełnieniem jest polewa czekoladowa, która harmonijnie współgra z ciastem. Za ozdobę posłużyły mi cukierki, a mianowicie śliwki w czekoladzie. Całość pięknie się prezentuje i zawsze jest najchętniej wybieranym ciastem. Zapraszam na kawałek ;)       Korzystając z okazji(...)bądź cytrynowej) aromat migdałowy, można też dodać kilka kropel aromatu pomarańczowego lub arakowego CIASTO: 250 g masła 250 g cukru 5 żółtek 5 białek 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA: 125 g margaryny lub masła 1 łyżka wody 3 łyżki ciemnego kakao około 1 szklanka przesianego cukru pudru (do smaku) śliwki

Rozpustne gotowanie
Bakaliowy Torcik 124

dodajemy cukrem. Gdy już cukier się rozpuści porcjami dodajemy żółtka oraz wszystkie wymieszane razem suche składniki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy około 25 minut w 180 C a następnie studzimy. Ostudzone ciasto wyciągamy i zabieramy się na pieczenie bezy. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. Gdy piana(...)kajmakową i miksujemy całość. Na sam koniec dodajemy posiekane bakalie i mieszamy dokładnie. Wszystkie składniki gotowe, więc można składać ciasto. Upieczony biszkopt pączujemy herbatą, w której moczyły się bakalie, kładziemy na niego masę a następnie bezę kokosową. Ciasto polewamy polewą czekoladową (u mnie ulubiona z przepisu na królewca). Ciasto schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Ciasto śmietankowo – czekoladowe z owocami 314

Tradycyjny biszkopt przełożony bitą śmietaną z czekoladą i truskawkami to pomysł na smaczną i prostą do zrobienia słodycz. Artykuł Ciasto śmietankowo – czekoladowe z owocami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto pijana śliwka 325

Pyszne ciasto, mego czekoladowe i z dużą ilością śliwek suszonych zamoczonych w rumie. Pyszny nasączony kawą biszkopt i masa dopełnią całości. Jest przy nim trochę pracy ale zdecydowanie warto. Polecam na specjalne okazje czy święta. Jest rewelacyjne.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
KETO PIERNIK Z POWIDŁAMI (bez glutenu, laktozy i cukru) 50

przygotowanej miseczki. Gotowe ciasto powinno wyjść gęste i klejące. Ciasto za pomocą szpatułki lub łyżki przełożyć do formy i dobrze wygładzić na wierzchu. Pieczenie Piekarnik rozgrzać do 170° C a następnie wstawić ciasto i i piec przez 60 minut. Po zakończeniu pieczenia uchylić drzwiczki piekarnika na 20-30 minut i zostawić w nim ciasto. Następnie wyjąć formę i odstawić(...)całkowitego wystudzenia np. na kratce. Gotowy piernik można przekroić na pół odcinając górną część i posmarować powidłami lub dżemem bez cukru. Polecam także oblać ciasto polewą czekoladową na bazie gorzkiej czekolady i śmietanki. Oczywiście wszelkie dodatki należy dodatkowo wliczyć w makro, tak jak zrobiłam to poniżej prezentując różne warianty. — BTW piernika bez dodatków: 767 g, 1242 kcal

Ola la LCHF
Ciasto Czekoladowiec – kuchnia podkarpacka 67

kolbuszowski Ciasto ucierane z dodatkiem amoniaku to coś, co mnie zaintrygowało w tym przepisie. Byłam ciekawa jego konsystencji i smaku, zwłaszcza że nie piekłam jeszcze ciasta amoniakowego z kakao. Trzy placki tego niezwykłego ciasta przekłada się kremem na bazie budyniu i masła, który wzbogacony jest gorzką czekoladą. Czekolada dodatkowo ozdabia wierzch ciasta. W efekcie całość jest mocno czekoladowa, a samo

Trzeci talerz
Mocno czekoladowe ciasto brownie 44

Tylko pięć składników i mamy pyszne ciasto. Ciasto dla wielbicieli czekolady. Zapewniam, że uda się każdemu, nie wolno go tylko za długo piec, bo będzie suche

Izabelawkuchni
Ciasto Pijak 77

ciasto Pijak? Ten rodzaj ciasta dobrze znosi przechowywanie i nie obsycha, jednak ze względu na masę budyniową, nie może być zamrażany ani przechowywany w lodówce dłużej niż 4-5 dni. Najlepszym rozwiązaniem będzie zabezpieczenie ciasta w szczelnie zamykanym pojemniku, dzięki czemu wytrzyma dłużej oraz nie wchłonie zapachów innych produktów z lodówki. Ciasto pijak Przepis na ciasto Pijak Składniki na ciasto(...)ciasto ciasto Pijak Na dno blaszki wyłóż biszkopt. Nasącz go częścią wódki. Następnie na biszkopcie rozsmaruj niezbyt grubą warstwę dżemu, a na nim wyłóż 1/3 kremu budyniowego. Na nim umieść blat makowo-kokosowy. Nasącz go wódką. Na ciasto makowe wyłóż pozostałą część kremu budyniowego, a na nim ułóż okrągłe biszkopty. Nasącz je pozostałym alkoholem. Wierzch ciasta polej polewą czekoladową

okolicepalnika.pl