sernik - 18520 przepisów (strona:347/1235)

Prosty sernik z wiaderka z brzoskwiniami 246

kruszymy i łączymy z masłem, następnie wylepiamy spód tortownicy. Na spód wylewamy masę serową, wygładzamy powierzchnię, układamy odsączone brzoskwinie, pokrojone w mniejsze kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, pieczemy sernik 20 minut, ustawiając piekarnik góra-dół.  Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 30 minut. Następie obniżamy do 120 stopni, pieczemy 30 minut. Wyłączamy piekarnik(...)zostawiamy sernik na 15-20 minut, następnie lekko uchylamy drzwi i pozostawiamy do wystudzenia całkowitego. Oryginalny przepis pochodzi z bloga AniaGotuje

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik z brzoskwiniami -przepis dostałam już bardzo dawno od rodziny 162

Sernik to ciasto że zawsze jest na czasie i zawsze pysznie smakuje czy to święta czy po świętach, ja akurat piekłam go na święta, a teraz zamieszczam przepis ,bo nie mam go jeszcze na blogu i polecam   składniki na ciasto można przygotować dzień wcześniej i dać do zamrażarki a rano wyciągnąć 3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kryształu(...)dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje piekłam go już kilka razy

Moje Wyroby
Sernik krakowski 178

Sernik ten piekłam na Święta,ale z braku czasu wstawiam dopiero teraz ;) Użyłam sera z pudełka President i sernik wyszedł bardzo dobry. Nie lubię gdy ser w serniku jest kwaśny i czuć w nim ser ;) Jestem zwolenniczką bardziej kremowej konsystencji i smaku. Przepis na to ciacho znalazłam już jakiś czas temu jednej z gazet dla kobiet i szukając(...)ciasto kruche nabrało złotego koloru. Po 10 minutach wyjmujemy blaszkę i wylewamy na ciasto kruche masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski, ułożyć z nich kratkę na wierzch sernika. Piec ok. 1 godziny na najniższej półce w piekarniku. Studzimy, polewamy lukrem i sypiemy skórką pomarańczową albo tak jak ja skórką kandyzowaną z ananasa. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Kajmakowy sernik gotowany z orzechami 1042

Kajmakowy sernik gotowany na kruchym, dwukolorowym cieście, w którym znalazł się kajmak i orzechy. Smaczne ciasto kajmakowe składające się z kilku pysznych warstw. Idealny sernik na świąteczną ucztę. CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g margaryny 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki śmietany(...)łyżka kakao 210 g masy kajmakowej 250 g orzechów włoskich SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 3/4 szklanki cukru 200 g masła 250 g masy kajmakowej 3 jajka 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki mleka POLEWA: 50 g masy kajmakowej Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę

https:KKuchniaMniam
Sernik z mieszanką keksową 194

Delikatny i wilgotny sernik pomiędzy warstwami kakaowego ciasta kruchego. Sernik jest z dodatkiem mieszanki keksowej, czyli owocami kandyzowanymi, które wnoszą ciekawy smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek pomarańczowy 200 g kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera

https:KKuchniaMniam
wiejski sernik 228

Sernik z wiejskiego twrogu Sernik to ciasto wyborne, a jeżeli do wypieku użyjemy świeżego wiejskiego twarogu to  taki deser nie będzie miał sobie równych. składniki 1,3 kg  dobrego sera  twarogowego ( najlepiej domowego) 1,5 szklanki cukru 8 jaj 1/2 szklanki słodkiej śmietany 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( i trochę do obsypania rodzynek) 2/3 kostki(...)całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 40 minut. Następnie  zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 50 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem stopień wypieczenia. Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy

Miód i pieprz
Ciasto serowe z truskawkami 145

potrafiłam się zdecydować co zrobić: tartę czy sernik? Więc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy(...)włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut. Następnie lekko uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić ciasto (serniki nie lubią nagłych zmian temperatury, bo wtedy opadają). Dekoracja: Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą, po czym udekorować truskawkami. Uwagi: Moje ciasto udekorowałam słodką polewą w postaci raczej

Passions hobbies life
Wielkanocne wypieki (Dolci di Pasqua) 142

Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu

La grande e la piccola cuoca
Sernik ,,Złota Rosa” 165

temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek. Wyrównujemy i możemy zrobić delikatne fale. Następnie pieczemy dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się zarumieni(...)czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy w chłodniejsze miejsce. Ostudzony sernik schładzamy w lodówce. Smacznego

Podróż w kulinaria
Sernik z wiśniami na czekoladowym brownie 188

Święta tuż, tuż więc proponuję takie oto ciasto. Jest w nim wszystko co uwielbiam czyli sernik - numer jeden, brownie czekoladowe - numer dwa i ukochane wiśnie - tutaj mrożone. Sernik jest wilgotny a brownie bardzo czekoladowe i ciężkie, pyszne. Połączenie tych trzech ciast - składników to mistrzostwo na talerzu. Ciasto jest idealne i sprawdzi się doskonale na świąteczne spotkania przy stole(...)polecam. Sernik z wiśniami na czekoladowym brownie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SERNIK AMARETTO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I INKĄ – BEZ PIECZENIA! 119

Jeszcze kilka dni i Święta Wielkanocne ! Pyszne serniki, kolorowe mazurki, lukrowane baby i wiele wiele innych pyszności zagości na naszych stołach w towarzystwie ulubionej kawy. Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik amaretto z białą czekoladą i płatkami migdałów. Lekki, o konsystencji pianki, słodki, z kawałkami(...)chrupiącej białej czekolady i migdałowymi ciasteczkami – idealny kompan do kubka ulubionej klasycznej INKI. Gwarantuję, że takiemu połączeniu nikt się nie oprze! Spróbujcie! A będziecie zachwyceni! Inspiracją do przygotowania Sernika była moja ulubiona kawa INKA. SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * biała czekolada – 100 g * płatki migdałów – 100 g * esencja migdałowa

Ostra na Słodko
Sernik marcepanowo malinowy 439

łyżeczką sos malinowy w kilku miejscach i wykałaczką robię esy floresy. Formę owijam od spodu folią aluminiową dokładnie. Na blaszkę od piekarnika wylewam czajnik wrzącej wody, wkładam do wody sernik i piekę w kąpieli wodnej. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 termoobieg na 20 minut i zmieszam na temp 120 stopni na godzinę i 15 minut(...)formuję jajka, nakłuwam je na wykałaczki i zanurzam  w czekoladzie płynnej. Jajka żeby się nie skleiły wbiłam je w pomarańczo i wstawiłam do lodówki. Jajka układam na serniku, dekoruję miętą

wesoła kuchnia
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 114

śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C przez ok. 35-40 min. Upieczone serniki schładzamy w lodówce. Serniczki delikatnie wyciągamy(...)naczynek. Ostrym nożem należy obkroić delikatnie brzegi, po odwróceniu naczynia sernik powinien dać się ładnie wyjąć. Świeżego ogórka i mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę, którą układamy wokół sernika. Płat śledziowy odsączamy z zalewy, kroimy na kawałki, które układamy ciasno na wierzchu serniczka. Całość posypujemy starta skórką z limonki. Smacznego! Artykuł Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem

Raj dla Podniebienia
Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) 156

naszym stole w tym roku na pewno nie zabraknie sernika. I właśnie przepisem na to przepyszne ciasto chciałabym si ę  z Wami dziś podzielić . Sernik z jogurtu greckiego, ricotty i jogurtu greckiego,  pieczony bez spodu i bez dodatku m ą ki. Niesamowicie delikatny w smaku, bardzo wilgotny, absolutnie smaczny, polecam Wam serdecznie ;):) **** Pasqua(...)średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównując wierzch łyżką.  Formę przykrywamy folią aluminiową (stroną błyszczącą do środka) i rozpoczynamy pieczenie sernika w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po ok. 30 minutach zdejmujemy folię i kontynuujemy pieczenie przez ok. 20 minut. Upieczony sernik schładzamy przez przynajmniej 2 godziny. **** PREPARAZIONE Montate

La grande e la piccola cuoca
sernik z galaretką malinową na czekoladowym spodzie 111

wykonanie: Maliny z sokiem przekładamy do rondelka. Dolewamy wodę. Całość doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia, dodajemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy, gdy będzie lekko tężeć wylewamy na wierzch sernika. Całość schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. (Ja wstawiłam

Domowy Smak Jedzenia