prawdziwa bomba dziś na talerzu. Ciasto z ryżu, smakuje obłędnie, niczym najlepszy sernik kokosowy z jagodami. Pracy niewiele, smak obłędny, polecam zróbcie sobie takie cudne ciasto. Sernik znalazłam u Olgi Smile. Ryżowy sernik kokosowy z jagodami - ciasto z ryżu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. 3. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 3 łyżki musu i mieszamy. 4. Tak przygotowaną żelatynę wlewamy do reszty musu cały czas mieszając. SERNIK WANILIOWY: 1.Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie studzimy. 2. Serki miksujemy z cukrem. 3. Do masy serowej wlewamy przestudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. SKŁADANIE DESERU: Szklanki(...)natłuszczamy odrobiną oleju (dzięki temu łatwiej będzie wyciągnąć desery po zastygnięciu) . Do każdej wlewamy sernik waniliowy. Z biszkopta wycinamy okręgi o średnicy szklanek i układamy na wierzchu. Tak przygotowane serniczki wkładamy do lodówki. Zastygnięty deser wyciągamy z lodówki. Szklanki umieszczamy na chwilę w garnku z ciepłą wodą. Następnie delikatnie wyciągamy
Marcepanowa kuchniachciałam sprawdzić czy galaretka jest rzeczywiście przezroczysta i desery wyglądają przepięknie. Jest lato więc myślałam nad deserem letnim ale jednocześnie smacznym. Wymyśliłam więc miętowy sernik na bazie spodu sernika florentyńskiego . Składniki: Spód: 25 g posiekanych wiśni kandyzowanych 25 g posiekanej skórki pomarańczowej 25 g posiekanej suszonej żurawiny 100 g zblendowanych płatków migdałowych 25 g mąki pszennej 50 g masła(...)posypujemy posiekaną czekoladę i zostawiamy w lodówce na ok 2 godziny. W międzyczasie rozpuszczamy 2 torebki galaretki WINIARY przezroczystej i czekamy do wystudzenia. Po 2 godzinach kroimy sernik na mniejsze części i układamy w formie kawałek obok kawałka (między kawałkami powinno być ok 2 cm wolnego miejsca. Ja układamy w formie keksowej). Zalewamy serniczki wystudzoną ale jeszcze
Kuchnia w oparachSerniczki są puszyste i delikatne z mnóstwem warzyw. Każdy może modyfikować dodatki tak jak lubi. Składniki: SPÓD 1 szklanka ulubionych płatków 40 g masła 1 łyżka startego sera żółtego SERNIK: 400 g jogurtu naturalnego 250 g sera ricotta 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3/4 szklanki oliwek 1 mała puszka kukurydzy 9 suszonych pomidorów 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku(...)łyżki posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 5 jaj sól pieprz bazylia DEKORACJA sałata japońska kukurydza Dzień przed zrobieniem sernika wylać jogurt na gazę aby jogurt miał konsystencje sera. Płatki owsiane uprażyć na patelni. Masło rozpuścić. Dodać płatki oraz ser i wymieszać. Masę wyłożyć na spód tortownicy. Oliwki, szczypiorek, koperek, suszone pomidory, czosnek zblendować na mniejsze kawałki. Dodać
Kuchnia w oparachsernik zaczerpnęłam ze zbiorów Ewy Chodakowskiej. Sernik jest bardzo puszysty, bardzo delikatny, bardzo pyszny. Zrobi go nawet laik więc zabierajcie się do pracy by potem cieszyć się pysznym deserem. Sernik prosty i szybki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedzielę się pysznym przepisem na paschę kokosową. Ten sernik śmiało można zajadać także poza świętami i nadać mu wiosennego charakteru ozdabiając go świeżymi owocami. Gwarantuję, że będzie pysznie! :) Sernik pascha to deser, w którym używamy surowych jajek, więc nie powinny spożywać go kobiety w ciąży, a małe dzieci ze szczególną ostrożnością. Najlepiej użyć jajek ze sprawdzonego źródła(...)dodać cukier puder. Paschę wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy talerz, odkrywamy gazę, sitko zdejmujemy z miski, w której powinien znaleźć się cały płyn. Przykładamy do spodu talerz i ostrożnie odwracamy sernik. Zdejmujemy gazę. Wcześniej przygotowany sos delikatnie rozprowadzamy na wierzchu sernika i pozwalamy mu swobodnie spłynąć po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe! Paschę najlepiej trzymać na talerzu lub paterze
Cooking Monstermój ulubiony przepis na sernik. Pyszny, delikatny taki jak najbardziej lubię. Do tego jest bardzo prosty i szybki do zrobienia. A tu zapraszam na Sernik królewski Składniki: ciasto 2,5 szklanki mąki 200 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1 kg twarogu 450 ml mleka
magiczna kuchnia Kasikruszymy i łączymy z masłem, następnie wylepiamy spód tortownicy. Na spód wylewamy masę serową, wygładzamy powierzchnię, układamy odsączone brzoskwinie, pokrojone w mniejsze kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, pieczemy sernik 20 minut, ustawiając piekarnik góra-dół. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 30 minut. Następie obniżamy do 120 stopni, pieczemy 30 minut. Wyłączamy piekarnik(...)zostawiamy sernik na 15-20 minut, następnie lekko uchylamy drzwi i pozostawiamy do wystudzenia całkowitego. Oryginalny przepis pochodzi z bloga AniaGotuje
Życie zaczyna się w kuchniSernik to ciasto że zawsze jest na czasie i zawsze pysznie smakuje czy to święta czy po świętach, ja akurat piekłam go na święta, a teraz zamieszczam przepis ,bo nie mam go jeszcze na blogu i polecam składniki na ciasto można przygotować dzień wcześniej i dać do zamrażarki a rano wyciągnąć 3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki kryształu(...)dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje piekłam go już kilka razy
Moje WyrobySernik ten piekłam na Święta,ale z braku czasu wstawiam dopiero teraz ;) Użyłam sera z pudełka President i sernik wyszedł bardzo dobry. Nie lubię gdy ser w serniku jest kwaśny i czuć w nim ser ;) Jestem zwolenniczką bardziej kremowej konsystencji i smaku. Przepis na to ciacho znalazłam już jakiś czas temu jednej z gazet dla kobiet i szukając(...)ciasto kruche nabrało złotego koloru. Po 10 minutach wyjmujemy blaszkę i wylewamy na ciasto kruche masę serową. Pozostałe ciasto rozwałkować, pokroić w paski, ułożyć z nich kratkę na wierzch sernika. Piec ok. 1 godziny na najniższej półce w piekarniku. Studzimy, polewamy lukrem i sypiemy skórką pomarańczową albo tak jak ja skórką kandyzowaną z ananasa. Smacznego
Różne smaki w kuchniKajmakowy sernik gotowany na kruchym, dwukolorowym cieście, w którym znalazł się kajmak i orzechy. Smaczne ciasto kajmakowe składające się z kilku pysznych warstw. Idealny sernik na świąteczną ucztę. CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g margaryny 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki śmietany(...)łyżka kakao 210 g masy kajmakowej 250 g orzechów włoskich SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 3/4 szklanki cukru 200 g masła 250 g masy kajmakowej 3 jajka 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki mleka POLEWA: 50 g masy kajmakowej Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę
https:KKuchniaMniamDelikatny i wilgotny sernik pomiędzy warstwami kakaowego ciasta kruchego. Sernik jest z dodatkiem mieszanki keksowej, czyli owocami kandyzowanymi, które wnoszą ciekawy smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek pomarańczowy 200 g kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera
https:KKuchniaMniamSernik z wiejskiego twrogu Sernik to ciasto wyborne, a jeżeli do wypieku użyjemy świeżego wiejskiego twarogu to taki deser nie będzie miał sobie równych. składniki 1,3 kg dobrego sera twarogowego ( najlepiej domowego) 1,5 szklanki cukru 8 jaj 1/2 szklanki słodkiej śmietany 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( i trochę do obsypania rodzynek) 2/3 kostki(...)całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 40 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 50 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem stopień wypieczenia. Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy
Miód i pieprzpotrafiłam się zdecydować co zrobić: tartę czy sernik? Więc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy(...)włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto na 15 minut. Następnie lekko uchylić drzwiczki piekarnika i tak studzić ciasto (serniki nie lubią nagłych zmian temperatury, bo wtedy opadają). Dekoracja: Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą, po czym udekorować truskawkami. Uwagi: Moje ciasto udekorowałam słodką polewą w postaci raczej
Passions hobbies lifeWielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu
La grande e la piccola cuoca