sernik - 18582 przepisów (strona:344/1239)

Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 174

pyszny krem, delikatny sernik i na koniec ananasy w kwaśnej galaretce. Pyszne połączenie. Upieczcie, a ja udanych wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na wkładkę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Zimny należy przełożyć na kilka godzin do lodówki, będzie nam wtedy łatwiej przełożyć na ciasto

Izabelawkuchni
Sernik na kruchym, ciemnym cieście nadziany kwaśnymi owocami 175

Pomysł na weekendowe ciasto - sernik przygotowany na kruchym, kakaowym cieście nadziany malinami, truskawkami, porzeczkami oraz wiśniami. Pyszne połączenie składników. Sernik wbrew pozorom nie jest ciężki w smaku. Zachęcam do pieczenia. Ps. w sezonie można wykorzystać, np. same świeże maliny/truskawki. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 1 i 4/5 szklanki mąki pszennej(...)ułożyć owoce, a na samym wierzchu zetrzeć pozostałą część kruchego ciasta (na tarce o dużych oczkach).  Piec w 180ºC przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Następnie sernik ostudzić i wstawić do lodówki do schłodzenia.  Przygotowywanie kruchego ciasta Masa serowa przed i po zmiksowaniu Etapy przygotowywania ciasta: 1/2 kruchego ciasta, masa serowa, rozmrożone owoce, 1/2 startego

Ugotować
Ciasto Łowickie 167

minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 2 równe blaty. Nasączenie :3 łyżki czekolady w proszku + 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 3 łyżki cukru+ 1/2 l przegotowanej wody Sernik: 500 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g śmietany 18 % tłuszczu 2 śmietany „Śnieżka” w proszku 2 galaretki cytrynowe 4 łyżeczki żelatyny rozrobione w ¼ szklanki gorącej wody 5-6 łyżek(...)masła 3 łyżki kakao Puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło i podgrzewamy do rozpuszczenia. Przez sitko przesiewamy kakao i dokładnie roztrzepujemy widelcem. WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie   1/3 sernika       galaretka agrestowa   1/3 sernika     galaretka truskawkowa   1/3 sernika biszkopt + nasączenie+polewa   Smacznego

Domowe ciasta
Wiosenny lekki sernik z ricotty 137

kojarzą mi się z rodzinnymi uroczystościami i świętami. Dlatego z okazji świąt wielkanocnych chciałabym podzielić się z Wami wiosennym przepisem na sernik z ricotty. Tak jak większość serników – ilość składników jest minimalna, a wykonanie banalnie proste. Do dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g(...)mieszamy z ksylitolem (wodę kokosową możemy pozostawić np. do naleśników). Tak przygotowaną masą smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy kwiatami jadalnymi. Schładzamy w lodówce. Podajemy schłodzony. Smacznego! Artykuł Wiosenny lekki sernik z ricotty pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
SERNIK SADZONE JAJKO 114

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja(...)Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem ubitej śmietanki kremówki, dzięki temu jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływająca się w ustach. Spód sernika to podłużne i kruche biszkopty, a na masie sernikowej układamy połówki brzoskwiń odsączone z syropu, i całość zalewamy krystaliczną galaretką o smaku cytrynowym. Dodatkowo do masy sernikowej możemy dodać skórkę

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK SADZONE JAJKO 114

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja(...)Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem ubitej śmietanki kremówki, dzięki temu jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływająca się w ustach. Spód sernika to podłużne i kruche biszkopty, a na masie sernikowej układamy połówki brzoskwiń odsączone z syropu, i całość zalewamy krystaliczną galaretką o smaku cytrynowym. Dodatkowo do masy sernikowej możemy dodać skórkę

Kuchnia MagdaLeny
Pasja serowo- orzechowa 195

wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Sernik: Żółtka ucieram razem z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję zmielony ser biały. Ucieram. Następnie dodaję budyń i śmietanę. Na końcu do masy serowej dodaję ubitą na sztywno pianę(...)przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. 4. Na jeden blat ciasta orzechowego wykładam połowę masy budyniowej i wyrównuję. Na masie układam sernik, delikatnie zdejmując papier. Na serniku wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam drugie z ciast orzechowych. Czekoladę gorzką rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na wierzchu ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z mlekiem w proszku 249

Delikatny, kremowy i jednocześnie puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Sernik upiekłam na kruchym spodzie i polałam czekoladową polewą. KRUCHY SPÓD: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 jajko 100 g masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1 szklanka cukru(...)Śmietankę kremówkę dobrze podgrzać, ale nie doprowadzając do wrzenia. Czekolady połamać i wrzucić do dwóch miseczek. Zalać po połowie gorącą śmietanką i dokładnie połączyć. Przestudzonymi czekoladami polać po wierzchu sernika. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Ciasta z białek 129

białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.   *** Sernik Biały puch (na samych białkach) PRZEPIS TUTAJ Przepyszny i mega delikatny serniczek, który przygotowuje się na samych białkach. W masie serowej nie ma ani jednego żółtka, dzięki czemu jest(...)pozbycie się nadwyżki białek :))   *** Babka z białek z jabłkiem PRZEPIS TUTAJ Puszysta i mięciutka babka z dodatkiem jabłka, dzięki czemu ciasto jest wilgotne i bardzo delikatne.   *** Puszysty sernik na białkach PRZEPIS TUTAJ Puszysty, delikatny i bardzo smaczny sernik na białkach z ciastem czekoladowym.       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Sernik waniliowy 1254

ostygnięcia. Zrobiłam polewę z masy krówkowej. Żelatynę rozpuściłam w odrobinie gorącej wody. Masę krówkową podgrzałam w rondlu i dolałam żelatynę. Wymieszałam na jednolitą masę. Tak przygotowaną polewą polałam sernik. Wierzch posypałam płatkami migdałów. Można je wcześniej podprażyć na suchej patelni. Z moich obserwacji: * miałam blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm * zamiast pieczonego spodu można zrobić spód ciasteczkowy(...)masła i 20 dkg zmielonych herbatników * jajka, których użyłam do zrobienia sernika miały rozmiar M * użyłam tu sera tłustego zmielonego, nie z wiaderka Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na zimno - pianka z powidłami śliwkowymi i suszonymi owocami 124

zjadłoby się sernik na zimno ale w domu nie ma sera. Trzeba sobie radzić bez niego. Miałam jogurty greckie, które są bardzo twarde, jak na jogurty i dlatego sernik - pianka wyszedł bezbłędnie. Zaciekawiłam? no to zabieramy się do pracy. Pianka - sernik na zimno z bakaliami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sernik maślany 119

papierem--u mnie 30x30cm . Ubite na sztywno białka delikatnie połączyć z masa serowa . Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C i piec sernik około 1 godziny. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkroić delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków(...)formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .Upieczony sernik pozostawić do ostygnięcia przy otwartych drzwiczkach w piekarniku . Zimny włożyć na noc do lodówki ps.sernik jest maślany ,wilgotny

mojej kuchni
Ciasto serowo - pomarańczowe z masą wiśniową 150

białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Wykładamy do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia.  Pieczemy po 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na sernik: 600 g sera białego zmielonego dwukrotnie 250 g pudru 1 budyń śmietankowy 6 jaj 150 g margaryny Margarynę ucieramy z pudrem, dodajemy żółtka i ser wymieszany z budyniem. Z białek(...)wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu   sernik   ½ kremu   ciasto pomarańczowe   lukier czekoladowy   Smacznego

Domowe ciasta
Sernik z żurawiną 119

Serniki często goszczą w moim domu, więc szukam nowych smaków i pomysłów na nie. Ostatnio w jednym z programów zobaczyłam taki oto pomysł, przetestowałam i chciałam go dzisiaj Wam przedstawić. Składniki: - 1 kg sera białego dwukrotnie zmielonego - 7 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka kaszy manny - 1 budyń waniliowy - 1 łyżka cukru waniliowego - 100 g suszonej żurawiny(...)wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i pieczemy około 70 minut w 180 C. Gdy sernik jest gotowy, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystudzenia.  Źródło inspiracji: Program telewizyjny " Ewa gotuje"z drobnymi zmianami

Zainspirowana w kuchni
SERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 162

galaretka pomarańczowa cynamon do smaku WYKONANIE: Tortownicę wykładamy papierem, układamy biszkopty, piekarnik nagrzewamy na 150 st. C, termoobieg lub 170 -180 st. C ustawienie góra dół. Wszystkie składniki na sernik przekładamy do miski, mieszamy za pomocą rózgi. Wlewamy do tortownicy, wyrównujemy i pieczemy ok. 1 godziny. Po upieczeniu na chwilę zostawiamy w piekarniku. Następnie odstawiamy do wystudzenia. MUS: Jabłka(...)rozpadać. Dodajemy galaretkę i dobrze mieszamy. Blendujemy na gładką masę. Próbujemy, jeśli jest potrzeba słodzimy, możemy dodać również cynamon. Odstawiamy do stężenia. Gdy mus już zgęstniał wykładamy na zimny sernik. Wyrównujemy i wkładamy na parę godzin lub całą noc do lodówki. Na wierzch ścieramy mleczną czekoladą. Smacznego

Pani na deser

Proponowane wyszukiwania