sernik wlać do wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną małej tortownicy. Piec ok. 30 min. w 170 C, a następnie ok. 15 min. w 120 C. Aby sernik nie opadł warto pozostawić go do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Gotowy sernik świetnie smakuje posypany cukrem pudrem, ale także z dodatkiem bitej śmietany lub sosu owocowego
Gotujemy i jemyUwielbiany przez nas sernik szefowej , doczekał się letniej wersji. Do pysznego sernika na kruchym spodzie z dodatkiem bezy, doszły teraz sezonowe owoce, u mnie kwaskowe porzeczki. Słodycz przełamana odrobiną kwaskowatości... Całość... mniam... palce lizać. Tamten jest pyszny, ten jest obłędny. Idealny na letnie dni. Polecam ;-) Piekłam w tortownicy o śr. 25cm Składniki: Kruchy spód: - 65g zimnego masła (pokrojonego(...)szczyptą soli. Gdy będą już prawie sztywne dodajemy po łyżce cukier, po każdym dodaniu miksujemy dalej. Na samym końcu dodajemy skrobię i delikatnie mieszamy. Masę bezową wykładamy na podpieczony sernik i dokładnie rozsmarowujemy. Formę wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy ok.15 minut w temp.160*C tym razem na termoobiegu. Następnie temperaturę zmniejszamy do 100*C i suszymy jeszcze
Smaczne ZdroweChociaż jedno ciasto z jagodami w sezonie musi być :) Proponuję na dzisiaj pyszny sernik, na kruchym spodzie, z pokaźną warstwą jagód i słodką kruszonką. Do tego sernika wybitnie polecam samodzielnie mielony twaróg, a nie taki z wiaderka. Wychodzi wtedy o wiele smaczniejszy. Składniki na spód i kruszonkę: 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)temperaturę do 175°C i piec jeszcze przez ok. 50 minut – do momentu gdy kruszonka będzie złota. Gotowy sernik dobrze wystudzić, a następnie przechowywać w lodówce. Przed podaniem sernika, posypać go obficie cukrem pudrem. Źródło: fotokulinarnie.pl drukuj przepis
Świat CiastaSernik z białej czekolady wynalazłam na stronie: Kwestia smaku i już wiem, że jeszcze nie raz zagości na moim stole. Kocham wszelkiego rodzaju serniki , ale ten w połączeniu z moją ukochaną białą czekoladą , to prawdziwa rozkosz dla podniebienia :-) The post Sernik z białą czekoladą i owocami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMówię Wam! Niebo w gębie! Sernik(...)cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają ciastu naturalną słodycz. Składniki Biszkopty kilka s The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSernik na zimno z truskawkami i galaretką – to dość szybkie(...)wykonaniu ciasto, a jego jedynym minusem jest czas oczekiwania na stężenie galaretki i masy twarogowej ;) Tak więc jeśli szukacie czegoś w sezonie truskawkowym, co nie wymaga włączen The post Sernik na zimno z truskawkami i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWłaściwie powinnam go nazwać po prostu deserem, wszak sera w nim ani grama ;). Ale wygląda jak sernik na zimno, podobnie smakuje, więc niech już zostanie sernikiem ;). Pomysł na niego zrodził się w mojej głowie gdy szukałam koncepcji na wykorzystanie puszki mleka kokosowego, które już od dłuższego czasu stało sobie w mojej kuchennej szafce. I oto jest - lekki, orzeźwiający(...)czas do lodówki ). Po wyłożeniu wszystkich borówek sernik wstawić do lodówki do momentu, aż masa będzie na tyle stężała, że będzie można wylać na nią galaretkę. Na wierzch sernika wylać wystudzoną galaretkę ( ja wylewam galaretkę gdy jest już lekko tężejąca ). Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia, na co najmniej kilka godzin ( u mnie cała noc ). Przed podaniem wierzch można
Opowieści z piekarnikaserniku, delikatnie je w niego wciskając. Za pomocą łyżki wylewamy część tężejącej galaretki. Wstawiamy serniczek do lodówki. Gdy galaretka na serniczku stężeje, wylewamy pozostałą galaretkę i ponownie umieszczamy sernik w lodówce, do całkowitego stężenia
Smaki Na TalerzuRewelacyjny torcik serowy na bazie twarogu, świeżych truskawek i biszkoptów. Sernik bez pieczenia jest szybki w przygotowaniu, efektownie wygląda i świetnie smakuje w towarzystwie małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Warstwa serowa: 650g twarogu sernikowego z mascarpone Président 400g śmietany 30% 6 łyżek cukru 100ml mleka 6 łyżeczek żelatyny kilka kropel aromatu waniliowego Warstwa serowo - truskawkowa: 300g twarogu(...)wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu do masy. Jedno opakowanie to jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Dowiedz
Szalona Kuchnia Ewelinycałą noc - twaróg Sernikowy z Mascarpone Président również idealnie pasuje do serników na zimno, najlepszy, najłatwiejszy, idealny sernik na zimno mocno owocowo-galaretkowy z czekoladą, ciastkami, taki sernik szybko znika z talerzyka..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięokazji Międzynarodowego Dnia Sernika zapraszam Was na sernik na kruchym cieście z domieszką kwaskowatego dżemu :) Składniki: spód sernika - 2 szklanki mąki - 100 g masła - 1 jajko - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera, podwójnie zmielonego - 7 jajek - 100 g masła - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 szklanka cukru pudru(...)sztywno i delikatnie łączymy z przygotowaną masą serową. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód i pieczemy około 1 godziny w 180 C. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy uchylonych drzwiczkach
Zainspirowana w kuchniprzygotowany spód w tortownicy, wyrównujemy. Przekładamy do lodowki. Kiedy galaretka będzie delikatnie zastygać, na masę serową wykładamy ziarenka granatu i pozostałe owoce. Na masę wlewamy zastygającą galaretkę. Sernik odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Rada: owoce (bez granatu(...)można wcześniej włożyć na ok. 1 godz. do zamrażalnika lub użyć mrożonych. Zmrożone przyśpieszą zastygniecie galaretki. Wystarczy dać je chłodnej galaretki zamieszać i już po chwili przełożyć na sernik. Najlepiej użyć galaretki lekko kwaśnej, żeby przełamać słodki smak sernika
Moniki Smakołykisernik robi się błyskawicznie i potem znika dość szybko. Jest puszysty, kremowy, delikatny, taki jak pianka, polecam bardzo gorąco do wypróbowania. Jest to sernik z serków homogenizowanych ale naturalnych, nie bierzcie waniliowych. Sernik prosty i szybki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekwaśną porzeczką, co daje świetny kontrast ze słodkim spodem. Ponieważ serek mascarpone jest dość tłustym produktem i zawiera sporo tłuszczów nasyconych nie jest do najzdrowsza i najlżejsza wersja sernika jaką można sobie wyobrazić ;) Nie powinien być spożywany w nadmiarze. Z drugiej strony jest to z pewnością dużo lepsza alternatywa dla tradycyjnych ciast czy tortów z nie zawsze najlepszej jakości(...)PIECZENIA Spód Szklanka suszonych daktyli Garść ziaren słonecznika 30 g mąki kokosowej Łyżka oleju kokosowego (najlepiej rozpuszczonego) Mus porzeczkowy Szklanka czerwonej porzeczki 2 łyżki nasion chia Łyżeczka miodu Sernik 250 g mascarpone Banan Opcjonalnie łyżeczka miodu Łyżka żelatyny Porzeczkę zblendować z miodem i nasionami chia, zostawić w lodówce do zgęstnienia Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około godzinę Daktyle
HealthyCreationsdelikatnie do tortownicy. Wyrównać schodzić w lodówce. Stężała galaretkę pokroić na male, nierówne kawałki i wyłożyć na schłodzony sernik. Tuż przed podaniem można skropić sokiem z cytryny. Sernik jest niesamowicie lekki konsystencją przypomina ptasie mleczko .W smaku jest orzeźwiający i lekko kwaskowaty.Galaretkę agrestową można zastąpić galaretką o smaku kiwi
Moje Wyroby