spodziewałam się, że dodając jabłka do tego ciasta uzyskam taki rewelacyjny efekt. Sernik Izaura z jabłkami na kakaowym spodzie to mokre i delikatne w smaku ciasto, na jednym kawałku nie poprzestanie się go jeść. Proporcje na to ciasto wystarczyły na niedużą blaszkę 21×24 cm, jeśli chcecie upiec na większą to zerknijcie na przepis na [...] Artykuł Sernik
Pieprzyć z FantazjąDodaj, drażę z ciemnej czekolady, wymieszaj, wlej do formy z ciastkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na dokładnie 90 minut, następnie otwórz lekko drzwiczki i zostaw sernik do całkowitego ostygnięcie. 🛠️ Schowaj sernik najlepiej na noc do lodówki. 🛠️ Mleczną czekoladę rozpuść w rondelku z ciepłym mlekiem. 🛠️ Polej górę sernika, posyp białymi drażami i dodaj kilka listków(...)postrzegamy jako sztukę, którą serwują zarówno amatorzy jak i profesjonaliści wszelkich kuchni. Zapraszam Was na przepyszna przygodę do której prowadzi link poniżej. https://www.facebook.com/groups/752650905180228/?ref=share Zapraszam ponownie. Artykuł Sernika PeperMint z mnóstwem czekolady Faceta w Kuchni pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko
RafalCookPrzepisów na popularne ciasto sernik jest bardzo wiele. Nie każdemu on wychodzi, lecz my Wam przedstawiamy przepis, który jest sprawdzony. Po prostu ciasto zawsze się udaje i nigdy nie mieliśmy zakalca! Nasz sernik jest na kruchym cieście, lecz może Artykuł Sernik – najlepszy przepis pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Często gdy nie mam pomysłu na ciasto robię sernik na zimno. Jest to bardzo proste w wykonaniu ciasto. Dzisiejszy jest z masą na bazie jeżyn. Obowiązkowo jak dla mnie na wierzh musi być duża ilość owoców sezonowych aby nasz jeżynowy sernik na zimno b Artykuł Jeżynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!chyba tak. Trzeba więc korzystać, póki jeszcze mamy soczyste i pyszne owoce. Tym razem wykorzystałam dojrzałego i słodkiego arbuza, który idealnie się komponuje z bazyliową masą serową. Bazyliowy sernik na zimno z arbuzem przygotowałam w specjalnej foremce do galaretek, ale jeśli takiej nie posiadacie, zróbcie to w zwykłej tortownicy, tylko w odwrotnej kolejności. Najpierw wylejcie masę serowa, a potem(...)owocową. Bazyliowy sernik na zimno z arbuzem Bazyliowy sernik na zimno z arbuzem Proporcje na formę o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki Masa owocowa: 700 ml zblendowanego arbuza 1-2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Masa serowa: 200 ml kremówki 30% listki z 5-6 gałązek bazylii 700 g serka
Kulinarne przygody GatityJeden ze smaczniejszych serników jakie znam, tym razem zrobiłam go z dodatkiem kakao i muszę przyznać, że już sama nie wiem, który smakuje mi bardziej. ;) Jeśli macie zapas białek to tutaj możecie wykorzystać 2-3 dodatkowo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z brzoskwiniami i kakao Składniki Składniki na ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 5 żółtek(...)ubite białka ścieramy drugą część schłodzonego, ciasta. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy masa serowa stężeje. Artykuł Sernik z brzoskwiniami i kakao pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamsernik jest po prostu pyszny, tak można go określić jednym zdaniem. Wymaga trochę pracy, ale na specjalne okazje będzie idealny. Najlepiej smakuje 2, 3 dnia więc można go przygotować wcześniej. Ciasto biszkoptowe przełożone gotowanym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Składniki na ciasto ciemne: 6 jajek całe 100 g cukru 0,5 szklanki (szklanka 250 ml) 140 g mąki(...)łatwiej się kroi. Ciasto zdecydowanie smakuje lepiej dzień lub 2 dni po upieczeniu kiedy składniki dokładnie się połączą, a biszkopt „złapie” wilgoć od masy serowej. Artykuł Dwukolorowy sernik – łaciaty. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj polecam sernik z rosą Składniki na ciasto 300g maki pszennej 100g cukru pudru 130 g masła jajko 2 żółtka (białka zostawić ) łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Z podanych składników zagniatamy ciasto na jednolitą masę. Wykładamy formę (25x35cm) ciastem i pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa kg sera z wiaderka szklanka cukru(...)stopni. Po tym czasie piana się lekko zetnie, nie należy jednak wysuszać tak jak bezę. Poczekać do całkowitego wystudzenia, w czasie studzenia pojawia się kropelki rosy (skarmelizowany cukier). Artykuł Sernik z rosą pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaŁaciaty sernik na zimno to moja kolejna wariacja na temat sernika na zimno. Tym razem ciasto powstało z serków waniliowych homogenizowanych połączonych z ubitą śmietaną kremówką. Łaciaty, bo masa serowa przeplata się tu z musem brzoskwiniowym. Sernik zrobiony jest na herbatnikach. Oprócz warstwy sernikowej, zrobiłam także warstwę kremu budyniowego. Całość wykończyłam mieszanką kruchych ciasteczek i galaretką. Ciasto powstało(...)budyniowy i wlałam do gotującego się mleka. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny zmiksowałam z miękkim masłem i powstały krem wyłożyłam na schłodzony sernik. Na kremie budyniowym ułożyłam kruche ciasteczka. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 2 szklankach gorącej wody i wystudziłam. Gęstniejącą wylałam na ciasto. Ciasto ponownie wstawiłam do lodówki i chłodziłam je przez
Waniliowe ImprowizacjeDawno nie robiłam sernika. Tym razem czekoladowy, bo miałam ochotę na coś innego. Powiem szczerze, że najbardziej lubię tradycyjny, ale ten też jest całkiem smaczny. Na spód zrobiłam cienki biszkopt kakaowy, który bardzo fajnie się komponuje z czekoladową masą serową. Wierzch udekorowałam czekoladą mleczną. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało :) Mój syn stwierdził, że dla niego(...)masę serową, wyłożyć na przestudzony biszkopt. Wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni, około 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do przestudzenia. Ja zostawiam na godzinę w zamkniętym piekarniku, następnie delikatnie go uchylam i zostawiam sernik do wystudzenia. Składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej. Pamiętajcie
Agusiowe smakołykitaki sernik dziś powstał i jest pyszny, zimny, idealny na lato. Galaretkę z sharona można zamienić na mango, albo śliwki i choć będzie to ciut inny sernik, zapewniam że będzie pyszny. Sharon to inaczej persymona lub kaki. Sernik na zimno. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik na zimno latem to jest to co "tygryski lubią najbardziej", zimą też smakują niebiańsko. Uwielbiam łączyć smaki i tekstury w wybitnych potem sernikach. Kawałek takiego specjału z kawą czy herbatą mrożoną, toż to delicje. Sernik na zimno z czekoladą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam wykonać podobną wersję na kokosowym spodzie. Dodatkowo urozmaiciłam sernik nieco wyglądem, wykonując warstwy tzw. ombre. Efekt nie jest jakoś super widoczny, ale zauważalny. Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 233 kcal
zdrowo i aktywnieSernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam wykonać podobną wersję na kokosowym spodzie. Dodatkowo urozmaiciłam sernik nieco wyglądem, wykonując warstwy tzw. ombre. Efekt nie jest jakoś super widoczny, ale zauważalny. Wartość odżywcza 1 kawałka (12): 233 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzu