Od czasów Pliniusza do czasów współczesnych mięta pieprzowa towarzyszyła naszym potrawom, aromatyzowała nasze wyroby i leczyła niestrawność. Pliniusz 23-79 ne, rzymski naukowiec i historyk, w swojej historii mięty pieprzowej odnotował, że Grecy i Rzymianie używali mięty do aromatyzowania sosów i win. Ich stoły zdobiły także spraye mięty pieprzowej. Starożytni greccy lekarze używali dwóch różnych gatunków mięty, ale niektórzy eksperci wątpią, że jeden z nich jest tym, co znamy dzisiaj jako mięta pieprzowa. ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...