Ten mazurek wypatrzyłam u Margarytki już w zeszłym roku. Tak długo się do niego zbierałam, że zrobiłam go dopiero na te święta. Zrobię go też za rok, a nawet wcześniej, bo jest przepyszny. Mało tego wbrew pozorom jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Nie miałam pod ręką gotowanych żółtek, więc użyłam surowych. Wyszło mega pysznie,czekoladowo,słodko i ta struktura, mmmmniam! A w dodatku według mnie jest piękny! Uwielbiam! Składniki (blacha 35 x 25 cm) Ciasto: 250 g mąki pszennej 170 g zimnego masła ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...