ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:362/892)

Truskawkowiec bez pieczenia 5189

szypułek, zblendować na jednolity mus, a następnie doprowadzić go w garnuszku do wrzenia. Wyłączyć płomień, a następnie dodać 2 galaretki w proszku i wymieszać dokładnie. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej mus, wymieszać. Wstawić masę na kilka minut do lodówki aż delikatnie zacznie tężeć, a następnie przelać ją na dno blaszki wyłożone herbatnikami

Kulinarne Przeboje
Prosta Kostka rabarbarowa na biszkopcie 171

opakowania galaretki o smaku wiśniowym  20 g mąki pszennej  20 g skrobi ziemniaczanej  175 ml zimnej wody  Na masę śmietanową ;  330 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru  2 łyżki żelatyny na 100 ml gorącej wody Proszek typu nesquik o smaku waniliowym ( u mnie Kaba) ***można pominąć  Dodatkowo

vaniliowoczekoladowa
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 186

chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g herbatników kakaowych 1 puszka mleczka skondesowanego słodzonego 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Masa kajmakowa: 600ml kremówki 500g mascarpone 100ml mleka 3 czekolady karmelowe 3 czubate łyżki żelatyny 100ml wody   Zaczynamy od ugotowania masy kajmakowej. Przeczytaj cały przepis - Kostka karmelowa z brzoskwiniami at AleTorcik

AleTorcik
Sernik cytrynowy z pieczonym rabarbarem oraz kompot z rabarbaru 160

podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. Jedną łyżkę masy serowo-jogurtowej mieszamy energicznie z żelatyną, a gdy ładnie się połączą dodajemy ją do pozostałej masy i miksujemy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą serową. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Rabarbar kroimy na 10 cm kawałki i umieszczamy

Smaki Na Talerzu
Kokosowa kasza manna z karmelizowanym rabarbarem 151

słodko-kwaśny rabarbar dopełniał smakowo całość :) Na pewno do powtórzenia w wersji z truskawkami:) Składniki na 2 porcje:  Kasza manna: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki kremówki 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli Karmelizowany rabarbar: 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki wody 2 duże łodygi rabarbaru szczypta cynamonu Kasza manna

My simple kitchen
Szybkie ciasto z toffi i bananami 180

Zrobiła je na mój przyjazd Bardzo proste w wykonaniu, polecam. Dziękuję Sylwunia Blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm. Wyłożyć papierem do pieczenia. Boki i dół. Masa jogurtowa – kremówkę ubić na sztywną pianę. Odstawić. Jogurt wymieszać dokładnie z 3-4 łyżkami masy toffi. Następnie dodać ubitą śmietanę, wsypać proszek śmietan fix. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Radzę posmakować. Każdy lubi

Kuchnia Pokoleń
Ciasto bananowiec 347

masła (miękkiego) -pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: -pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki -1 kg bananów -sok z 1/2 cytryny -3 łyżki gorzkiego kakao -500 ml śmietanki kremówki 30 % (b. zimnej) -250 g serka mascarpone -2-3 łyżki cukru pudru -60-80 g czekolady gorzkiej Przygotowanie --> Spód kawowy: --> Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Formę o wymiarach

Marta Gotuje
Domowe lody czekoladowe 166

słodkie czy mdłe. Przygotowanie jest błyskawiczne i strasznie proste. Składniki: 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego 7,5 % 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 1,5 szklanki śmietanki kremówki 36% 3 łyżki drobnego cukru Sposób przygotowania: Do rondelka dodajemy mleko zagęszczone i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dodajemy do tego pokruszone czekolady. Całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Malinowa chmurka 11388

Składniki na galaretkę z malinami: 800 g malin (świeżych lub mrożonych) 4 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze

Kulinarne Przeboje
Zielona babka z waniliowym kremem 130

łyżki soku z limonki lub z cytryny ziarenka z 3/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Krem: 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki miodu 1/4 laski wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: ziarna granatu do posypania listki mięty (opcjonalnie) tłuszcz do wysmarowania formy i mąką do obsypania Przygotowanie

Fitsweet.me
Jogurtowe miniserniczki z chia, musem z mango i limonki i śmietankową chmurką 150

greckiego 2 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu (zależy jak słodkie mają być Wasze serniczki)* 1,5-2 łyżki soku z limonki* 250 gramów mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, zimnej 1-2 łyżki cukru pudru świeże owoce do dekoracji (truskawki, borówki, maliny) płatki migdałów uprażone na suchej patelni, do dekoracji Składniki na mus 1 mango, dojrzałe

olalacooking
Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku 156

posiekane na cienkie plasterki, różyczki podzielone na mniejsze części 1/2 szklanki zielonego groszku, mrożonego 1/2 szklanki ryżu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 szklanka śmietanki kremówki kilka gałązek świeżego tymianku, oderwane listki lub 1/2 łyżeczki suszonego sól, pieprz do smaku W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać marchewkę, łodygi brokułów i seler

olalacooking
Leśny mech 203

waniliowego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g świeżego szpinaku 2 łyżeczki soku z cytryny skórka z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat

Ciastkozercy
Ryżowy przekładaniec 193

ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej czekolady 4 łyżeczki żelatyny  - żelatynę zalać 1/4 szkl. zimnej wody, po napęcznieniu dodać wrzątek. Rozpuścić. Przestudzić.  Śmietanę ubić na sztywno

Kuchnia smaków
Mini serniczki czekoladowe z frużeliną truskawkową i bita śmietaną 157

jajka 1 łyżeczka domowego ekstraktu z wanilii Na frużelinę: 120g truskawek mrożonych 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej Na krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii Gorzką czekoladę umieszczam w miseczce i topimy w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. W misce

Kolizje Smaków