ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:362/892)

Jogurtowe miniserniczki z chia, musem z mango i limonki i śmietankową chmurką 155

greckiego 2 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu (zależy jak słodkie mają być Wasze serniczki)* 1,5-2 łyżki soku z limonki* 250 gramów mascarpone 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, zimnej 1-2 łyżki cukru pudru świeże owoce do dekoracji (truskawki, borówki, maliny) płatki migdałów uprażone na suchej patelni, do dekoracji Składniki na mus 1 mango, dojrzałe

olalacooking
Gęsta, kremowa zupa z resztek kurczaka, ryżu, brokułów i zielonego groszku 163

posiekane na cienkie plasterki, różyczki podzielone na mniejsze części 1/2 szklanki zielonego groszku, mrożonego 1/2 szklanki ryżu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 1 szklanka śmietanki kremówki kilka gałązek świeżego tymianku, oderwane listki lub 1/2 łyżeczki suszonego sól, pieprz do smaku W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać marchewkę, łodygi brokułów i seler

olalacooking
Leśny mech 211

waniliowego 200 ml oleju 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka sody oczyszczonej 250 g świeżego szpinaku 2 łyżeczki soku z cytryny skórka z cytryny Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat

Ciastkozercy
Ryżowy przekładaniec 198

ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej czekolady 4 łyżeczki żelatyny  - żelatynę zalać 1/4 szkl. zimnej wody, po napęcznieniu dodać wrzątek. Rozpuścić. Przestudzić.  Śmietanę ubić na sztywno

Kuchnia smaków
Mini serniczki czekoladowe z frużeliną truskawkową i bita śmietaną 163

jajka 1 łyżeczka domowego ekstraktu z wanilii Na frużelinę: 120g truskawek mrożonych 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej Na krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii Gorzką czekoladę umieszczam w miseczce i topimy w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej, odstawiamy na bok. W misce

Kolizje Smaków
Naleśniki śniadaniowe 253

szklimy na nim cebulkę i czosnek pokrojone w bardzo drobną kosteczkę. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Wszystko razem dusimy z odrobiną soli. Do pieczarek z cebulką dodajemy kremówkę oraz kukurydzę i smażymy do zgęstnienia śmietanki. Musi ona otulać pieczarki.  Nasz farsz zdejmujemy na talerz i podsmażamy frankfurterki pokrojone w niewielkie kawałki. Te po podsmażeniu mieszamy z pieczarkami

MamaOskarka
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 248

masę migdałową, wyrównujemy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. wody, odstawiamy do napęcznienia, po czym krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! – w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder do smaku. Do śmietany wlewamy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy do połączenia (do żelatyny można wcześniej dodać 1-2 łyżki śmietany

Smaki Na Talerzu
Ciasto „Puszek” s. Anastazji 4015

masę migdałową, wyrównujemy. Żelatynę zalewamy około 1/4 szkl. wody, odstawiamy do napęcznienia, po czym krótko podgrzewamy – tylko do rozpuszczenia! – w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder do smaku. Do śmietany wlewamy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy do połączenia (do żelatyny można wcześniej dodać 1-2 łyżki śmietany

Smaki Na Talerzu
Mus truskawkowy do tortu 490

żelatyny, zależy od ilości wody w truskawkach i użytej śmietanki. Ja robię mus na śmietance 36%, która jest bardzo gęsta. Niestety nie wszystkie kremówki 36% takie są. Dlatego jeśli robicie pierwszy Więcej... Artykuł Mus truskawkowy do tortu pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Makaroniki malinowe z hibiskusem (w wersji mini) 257

mielonych migdałów 125 g cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek różowy lub czerwony barwnik w paście nadzienie: 125 g białej czekolady 65 g śmietany kremówki (38%) 75 g malin 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa dodatkowo: 1 łyżka suszonych kwiatów hibiskusa Migdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Banoffee 231

Składniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z cytryny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w … Czytaj dalej Banoffee

czarrna od kuchni
Keks - zdrowsza wersja bez cukru 159

proszku do pieczenia 5 jajek skórka otarta z cytryny 2 łyżki ciemnego rumu esencja waniliowa 500 g bakalii (żurawina, skórka pomarańczowa, figi, rozdynki, morele, daktyle) dodatkowo: 80 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady Wykonanie: miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem na biały puch. Dodawać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Zetrzeć skórkę z cytryny i dodać esencję waniliową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z sosem kurkowym 117

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy znakomite danie. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) 121

tylko. Składniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych

Fitsweet.me
Świąteczne brownie 165

choinki): świąteczne cukierki „laski” cukier puder zielony barwnik spożywczy dowolne ozdoby do ciast Składniki (na czapki Mikołaja): świeże truskawki 250 gramów serka mascarpone 250 gramów zimnej śmietany kremówki 36% 3 łyżki stołowe cukru pudru Wykonanie (ciasto): Masło, wodę, kakao, cukier i cukier z wanilią włóż do garnka, podgrzej i (cały czas mieszając) gotuj, aż wszystkie składniki ładnie się

Garniec Magalie