ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:370/892)

Sernik Tiramisu na zimno 270

przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej

Garniec Magalie
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 160

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym

Kuchenne Wariacje
Waniliowa Panna cotta z sosem malinowym. 145

przysmak rodem ze słonecznej Italii, Proste składniki, orzeźwiające dodatki i wyborny deser do niedzielnej kawy gotowy. Ja wybrałam wariant waniliowy bo szczerze mówiąc mój mąż uwielbia wanilię a śmietankę kremówkę jeszcze bardziej. Wykonanie deseru nie jest trudne jeśli będziecie przestrzegać podanych proporcji i wskazówek podanych w przepisie. Smak jest obłędny mocno waniliowy i świetnie kontrastuje z kwaskowatymi malinami... A więc

vaniliowoczekoladowa
Seromak 247

miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik orzechowy 263

orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Masa serowa: 4 jajka  750 g twarogu sernikowego, dwukrotnie zmielonego 1 szkl cukru 2 łyżki mąki pszennej  2/3 szkl śmietanki kremówki 30- 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: orzechy włoskie do dekoracji Przygotowanie: Ciasteczkowy spód: Drobno pokruszone ciasteczka wymieszać z jeszcze ciepłym masełkiem. Wylepić w dno tortownicy o średnicy

Nastoletnie Wypiekanie
Quiche serowo-cebulowy z kurczakiem 132

porcji: Forma od tarty Składniki: Ciasto: 300g mąki pełnoziarnistej pszennej 140g masła 1 jajko Szczypta soli Farsz: 2 piersi z kurczaka 3 cebule 2 duże jajka Ok. 250g śmietany kremówki Ok. 300g różny serów: u nas żółty ser gouda, brie, mozzarella Do miski od robota przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone masło, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy przy pomocy końcówki

Kolizje Smaków
Mazurek czekoladowy z nutą porzeczkową 156

mąki pszennej 60 g cukru pudru 120 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 12%   Ganache czekoladowe: 100 g  gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść

Nastoletnie Wypiekanie
Klasyczny sernik bez spodu (wiedeński) 922

cukru waniliowego (16 g) 6 jajek 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)     Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30%     Przygotowanie:   Masa serowa:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do puszystości. Wbijać po jednym jajku, cały czas miksując

Nastoletnie Wypiekanie
Rustykalny sernik z orzeszkami ziemnymi 227

masła orzechowego 2 jaja L 160 g ksylitolu/cukru 2 łyżki mączki kukurydzianej/Mondaminy Składniki na karmel: 100 g ksylitolu/cukru 1 łyżka wody 65 g masła 5 łyżek śmietany kremówki dodatkowo: orzeszki do przybrania Wykonanie: orzeszki zmielić w młynku, bardzo krótko, dosłownie kilka sekund. Mąkę i cukier wymieszać z drobno pokrojonym zimnym masłem na mokry piasek. Dodać orzeszki,  jajko i miksować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowe jajka z mascarpone i konfiturą morelową 166

białej czekolady, a jako żółtko posłużyła mi konfitura morelowa. Bardzo polecam! Prosto i smacznie.     Składniki: (na 6 sztuk)   Krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30% 80 g białej czekolady   Dodatkowo: 180 g mlecznej czekolady 6 łyżeczek konfitury morelowej 6 balonów odrobina oleju do wysmarowania balonów     Przygotowanie: Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli

Nastoletnie Wypiekanie
Półkruche rurki z bitą śmietaną 418

sztuk)   Ciasto półkruche: 250 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka Nadzienie: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki cukru do posypania cukier puder do oprószenia     Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść rękami do uzyskania

Nastoletnie Wypiekanie
Tort ferrero rocher 132

sprawdzi się na osłodę ponurych, deszczowych dni. ciasto : 8 jajek 1 szkl mąki 0,75 szkl cukru 0,25 szkl kakao krem 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 0,5 szkl cukru 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo : 125 g rurek

Polska Zupa
Mus czekoladowy z malinami 367

Polecam!   Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 100 g malin 1 łyżka cukru pudru 3 g żelatyny w proszku 20 g zimnej wody Mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 5 0 g mlecznej czekolady 5 0 g czekolady deserowej Dodatkowo: k ilka malin do dekoracji Przygotowanie: Warstwa malinowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Następnie pogrzać

Nastoletnie Wypiekanie
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 265

uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Brukselka z marchewką 148

brukselki. Marchewka i brukselka uduszone w śmietanowym sosie al dente smakują naprawdę doskonale. Składniki: 300 g brukselki 200 g marchewki 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier 100 ml śmietany kremówki+50 ml wody skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki Wykonanie: brukselkę umyć, podciąć ogonki i przeciąć na pół. Marchewkę obrać i pokroić skośnie w 1 cm plasterki w rondlu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!