ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:370/892)

Kostka malinowa bez pieczenia 158

przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki  na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić. Kiedy zacznie tężeć

Ze smakiem i z pasją
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 238

tortownice o średnicy ok. 18-20 cm)   Spód: 130 g herbatników kakaowych 70 g masła, stopionego   Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 200 g śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 4 łyżeczki żelatyny+ 8 łyżek zimnej wody   Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Bananowiec 138

roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 150 g cukru 125 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek cukru pudru 1 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Warstawa owocowa: 5-6 bananów 4-5 łyżek soku z cytryny 6 łyżek dżemu wiśniowego Ciasto: Masło utrzeć

Kuchnia smaków
Kostka alpejska 205

kajmakowej (400 g) ok. 200 g białych bez (ja dałam mniej, ale można dać więcej. Moim zdaniem masa jest już wystarczająco słodka)   Masa śmietankowa: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny+3 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, startej     Przygotowanie:   Biszkopt ciemny: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być

Nastoletnie Wypiekanie
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 166

łyżki cukru waniliowego 3 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto "(Nie)typowe jabłuszko" 589

pianką. Mnóstwo smaków nieprawdaż? Nie przejmuj się, one wszystkie naprawdę dobrze ze sobą współpracują. Polecam!     Składniki: (na keksówkę o wymiarach 30x12 cm)   Pianka: 200 g śmietanki kremówki 30% 1 galaretka pomarańczowa 1 szkl wrzątku   Masa jabłkowa:  700 g jabłek  3/4 szkl wody 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki soku z cytryny 1 galaretka

Nastoletnie Wypiekanie
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 170

zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Pod koniec ucierania dodać alkohol. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt. Ponadto: 50 dag truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny           Truskawki przekroić na połówki, ułożyć na warstwie kremu,lekko wcisnąć. Galaretkę agrestową przygotować zgodnie

Praktyczna pl
Rabarbarowo- truskawkowa pianka z bezami na biszkopcie 150

sokiem z cytryną i cukrem   Pianka rabarbarowo-truskawkowa: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl wrzątku 100 g truskawek 3 łodygi rabarbaru 1 łyżka soku z cytryny 600 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: ok. 150 g herbatników małe beziki do dekoracji (ok. 30 sztuk)     Przygotowanie:   Biszkopt: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Kopiec Kreta 1076

kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g mąki pszennej (ok. 1 szkl) 2 jajka w temperaturze pokojowej   Masa śmietanowa: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 60 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody   Poncz: kilka łyżek herbaty z cytryną i miodem   Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Deser Black&White, czyli podwójnie czekoladowo - nugatowy mus. 128

smakuje obłędnie. Deser nie jest skomplikowany w wykonaniu przy czy nie ustępuje niczym tym deserom, których przygotowanie ciągnie się godzinami... Serdecznie polecam.  Składniki:  500 ml śmietany kremówki  100 g orzechów laskowych 15 g orzechów brazylijskich 100 g czekolady gorzkiej 70 % 70 g białej czekolady  2 łyżki ekstraktu waniliowego 100 ml likieru czekoladowego  Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Sernik Tiramisu na zimno 266

przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki rumu lub amaretto 1/3 szklanki kawy rozpuszczalnej (posłodzonej

Garniec Magalie
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 151

Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym

Kuchenne Wariacje
Waniliowa Panna cotta z sosem malinowym. 136

przysmak rodem ze słonecznej Italii, Proste składniki, orzeźwiające dodatki i wyborny deser do niedzielnej kawy gotowy. Ja wybrałam wariant waniliowy bo szczerze mówiąc mój mąż uwielbia wanilię a śmietankę kremówkę jeszcze bardziej. Wykonanie deseru nie jest trudne jeśli będziecie przestrzegać podanych proporcji i wskazówek podanych w przepisie. Smak jest obłędny mocno waniliowy i świetnie kontrastuje z kwaskowatymi malinami... A więc

vaniliowoczekoladowa
Seromak 241

miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo:  cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik orzechowy 259

orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Masa serowa: 4 jajka  750 g twarogu sernikowego, dwukrotnie zmielonego 1 szkl cukru 2 łyżki mąki pszennej  2/3 szkl śmietanki kremówki 30- 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: orzechy włoskie do dekoracji Przygotowanie: Ciasteczkowy spód: Drobno pokruszone ciasteczka wymieszać z jeszcze ciepłym masełkiem. Wylepić w dno tortownicy o średnicy

Nastoletnie Wypiekanie