ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:375/892)

Sernik bananowy z limonką 212

tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru 3 dojrzałe bananay sok z 1-2 limonki 1 budyń waniliowy Dodatkowo : 80 g białej czekolady 40 ml śmietany kremówki   Wykonanie: sucharki z masłem i wiórkami kokosowymi umieścić w kielichowym blenderze i zmielić do konsystencji "mokrego piasku" . Wyłożyć na dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Bok tortownicy uprzednio posmarować masłem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jaglane brownie na niepogodę 213

musem truskawkowo-balsamicznym Składniki: (na blachę 22x30 cm) 160 g suchej kaszy jaglanej 400 ml gorącej wody 50 ml oleju 3 jajka 150 g cukru 125 ml śmietany kremówki (38%) 45 g kakao 100 g ciemnej czekolady (80%) 1 łyżeczka sody oczyszczonej mus: 300 g truskawek 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kremu balsamicznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami 159

zimnego masła 75 g cukru 2 żółtka łyżka śmietany (lub więcej) pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy odrobina soli 400 g kajmaku 125 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% fix do śmietany (opcjonalnie) ok. 200-300 g dowolnych bakalii (np. orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy ziemne, migdały, rodzynki, suszone morele, śliwki, żurawina) Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami - Sposób przygotowania

Słodka Strona
Mazurek kokosowy 217

spód: 275 g wiórków kokosowych 150 g cukru pudru 2 jajka sok i skórka z połowy cytryny masa: konfitura malinowa (ekologiczna) 200 g białej czekolady  4 łyżki śmietany kremówki do dekoracji żurawina suszona marcepanowe jajka wykonanie: Jajka ubijamy mikserem razem ze sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Po około 5 minutach ubijania dodajemy wiórki kokosowe i startą skórkę

Przysmaki Karolki
Tort pomarańczowy z masą kubusiową 626

szklanki mąki ziemniaczanej Krem „kubusiowy” ( jak w tym przepisie ) : duży pomarańczowy lub marchwiowo-jabłkowy sok przecierowy, np. Kubuś 3 budynie śmietankowe Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, można użyć 30% 4 śmietany fix (w proszku) 1 łyżka cukru pudru czubata łyżka żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia. Mus pomarańczowy: 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa miąższ

kuchcikownia
Pomarańczowa babka piaskowa 174

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki mleka 2 łyżki likieru Cointreau 1 łyżeczka pasty z wanilii dodatkowo: 60 g białej czekolady i 40 ml śmietany kremówki Wykonanie: masło utrzeć z cukrem na biały puch, dodając stopniowo żółtka cały czas ucierając do utartej masy wlać mleko, dodać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę pszenną i ziemniaczaną ubić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowo-orzechowy 350

Pozostałe ciasto przekroić wzdłuż na 3 części. Krem orzechowy: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego, w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem ubić, dodać masło orzechowe i wymieszać. Krem podzielić na 3 części, 2 na przełożenie tortu, jedna na wierzch i boki. Dodatkowo: ​2/3 szklanki konfitury wiśniowej

dom-agi.pl
Kremowe piwo, Butterbeer 185

słodkimi napojami, nie słodzę kawy, herbaty nie piję. Proponuję nalewać do małych szklanek/filiżanek Inspiracja tutaj . Warto chociaż raz przetestować. Składniki: - 1/2 szklanki brązowego cukru; - 200 ml śmietany kremówki (30%); - 300 ml wody gazowanej; - 2 łyżki esencji waniliowej; - 2 łyżki masła; - 1 łyżka cukru pudru; Wykonanie: Do garnka wlać 4 łyżki śmietanki, pozostałą śmietanę ubić z cukrem pudrem. Do garnka

dom-agi.pl
Królik w sosie śmietanowym z rozmarynem 170

amatorom króliczego mięska i nie tylko :) Potrawa wolna od glutenu.   Czas przygotowania: 1h Ilość porcji: 4 Składniki: Królik (waga ok. 1200-1300g) 250ml bulionu drobiowego 200ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki musztardy z gorczycą 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 20g masła 3-4 gałązki rozmarynu Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól U nas królik został podany

Kolizje Smaków
Leśny mech - tureckie ciasto ze szpinakiem 159

wlej do tortownicy (22-25 cm), przykrytej uprzednio papierem do pieczenia i piecz w 180 ºC przez 40 minut do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie miksera i ubij na krem. Dodatkowo: ziarenka granatu do dekoracji Przygotowanie: Wierzch ciasta obciąć

Food Square
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami trochę inaczej 157

powstało to ciasto. Taki prosty tort, gdzie ozdabianie nie jest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru masa śmietanowa : 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa truskawkowa : 300 g truskawek 1 łyżeczka żelatyny

Polska Zupa
Sernik czekoladowo-cytrynowy z kruszonką 195

średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 45 g masła 1 łyżka kakao masa serowa: 700 g serka kremowego 200 g cukru 4 jajka 100 ml śmietany kremówki (38%) 100 g ciemnej czekolady (70%) sok z 1 cytryny kruszonka: 25 g zimnego masła skórka otarta z 1 cytryny 25 g mąki pszennej 25 g cukru 50 g mielonych migdałów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Spaghetti Carbonara - podwójnie czarna 166

jest podwójnie czarne, bo i z dodatkiem obowiązkowego czarnego pieprzu i z czarnym makaronem. Składniki na 2 porcje: 250 g spaghetti 100 ml wytrawnego białego wina 100 ml śmietany kremówki 1 jajko 100 przerośnietęgo boczku 30-40 g np.Parmigiano reggiano 1 łyżka oleju sól, pieprz natka pietruszki Wykonanie: w dużym garnku nastawić wystarczającą ilość wody do ugotowania makaronu. Na patelni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowe Białe Trufle 192

zdobią micro krople również z białej czekolady. Domowe Białe Trufle - Składniki: (ok. 16-18 trufli) 200 g dobrej jakości groszków białej czekolady (lub połamanej czekolady)  90 ml śmietanki kremówki 30% łyżka rumu lub wódki ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) ok. 70 g białej posypki czekoladowej Domowe Białe Trufle - Sposób przygotowania: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy

Słodka Strona
Mini tarty z owocami 136

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 2-3 mm. Wykrawać okręgi wielkości odpowiadającej średnicy foremek. Podpiec 10-15 min, aż ciasto będzie złociste. Sos: - 2 jajka - pół szklanki śmietany kremówki - 1,5 łyżki cukru - 1 laska wanilii Jajka rozkłócić dodać pozostałe składniki i wymieszać. Dodatkowo ulubione owoce, brązowy cukier, cynamon Wykonanie: Na podpieczone tarty układać kawałki owoców. Polać sosem, posypać

dom-agi.pl