pieczenia z truskawkami i musem truskawkowym Składniki: Spód: 150g herbatników 90g roztopionego, ostudzonego masła 1 łyżeczka kakao bez cukru Krem: 250g serka mascarpone 150g naturalnego jogurtu 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 70g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią 15g żelatyny + 130ml wody 250g truskawek na mus umytych, bez szypułek około 400g całych truskawek, bez szypułek do ułożenia na dnie
Mała Cukierenkakostki białej czekolady, do starcia na wierzch dodatkowo, na poncz : sok z 1/2 cytryny rozpuszczony w 1/2 szklanki wody, posłodzony 1 łyżką cukru Masa: 125 gram śmietanki kremówki 36 % 180 gram jogurtu greckiego 30 gram cukru pudru Mus rabarbarowy: 3 gałązki rabarbaru 1 słoiczek - około 260 gram dżemu rabarbarowego lub agrestowego 2 łyżki galaretki agrestowej w proszku Wykonanie
Kronika Piekarnikaciasto okruszek, które skutecznie zaspokoi apetyt na słodkie. PRZEPIS NA CIASTO OKRUSZEK Składniki na formę: 20×30 cm ok. 350 g herbatników 250 g mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki żelatyny 120 ml wrzątku 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy kajmakowej ok. 2 szklanki kulek czekoladowych typu Nesquik Przygotowanie 1. Żelatynę rozpuścić w 120 ml wrzątku
Alle Dobre!Letni deser lodowy mocno truskawkowy. Nie oderwiecie się od niego. Jest przepyszny. Chrupiące orzechy, sos truskawkowy. Czy może być coś lepszego. 250 serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30 % 4 jajka 4 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki cukru pudru 100 g pistacji 50 g pestek dyni w czekoladzie 50 g orzechów laskowych prażonych 500 g truskawek
wesoła kuchniaParma na tortilli Składniki: 0,5 kg ziemniaków 170 g mąki pszennej 1 średniej wielkości jajko masło klarowane lub oliwa z oliwek 250 g szpinaku baby 150 ml śmietany kremówki orzechy włoskie do posypania ulubiony ser żółty – ok. 80 g sól, pieprz do smaku Gnocchi ze szpinakiem, orzechami i tartym serem – przepis Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i następnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tortowej) 25g kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 90ml oleju Do nasączenia: 140ml zaparzonej, ostudzonej kawy 60ml migdałowego likieru (można użyć innego alkoholu) Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru – około 7 łyżek 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 fix do śmietany 500g serka mascarpone 250g umytych, pokrojonych truskawek około 100g podłużnych biszkoptów Do ozdoby: kakao
Mała Cukierenkajajka 120g cukru 90g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej Nasączenie biszkoptu: ok 200ml wody sok z połowy cytryny 2 łyżeczki cukru Kremy i żelka: 250g serka mascarpone 250ml śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 200g truskawek (można użyć mrożonych) + 1/3 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 40g ciasteczek oreo Ganache z białej czekolady: 250g miękkiego masła 250g białej czekolady
Blog z Apetytemschładzamy w lodówce. Dowolnie dekorujemy, ja użyłam dripu czekoladowego i żywych kwiatów. Tort najlepiej przygotować 1-2 dni przed podaniem. składniki na drip: 40 g czekolady 40 g śmietanki kremówki 30% wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy połamaną czekoladę, odstawiamy na ok. 60 s a następnie mieszamy na jednolitą konsystencję. Gotowym dripem polewamy schłodzony tort
Domowy Smak Jedzeniaprzekrajamy ostrym nożem i możemy przystąpić do nadziewania. Proponuję robić to bezpośrednio przed podaniem, by nie zdążyły zwilgotnieć i pozostały chrupiące. Składniki kremu: 300 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 słoiczka dżemu lub konfitury malinowej - 200 gram 2 łyżki malinowej galaretki w proszku ewentualnie śmietan - fix, 1/2 saszetki Wykonanie: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec
Kronika Piekarnikaprosta w wykonaniu! Składniki Ciasteczkowy spód: 220 g herbatników maślanych 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 110 g rozpuszczonego masła 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego Krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru (lub więcej, jeśli ktoś lubi bardziej słodki krem) Przygotowanie Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Dodaj cukier, kakao i masło. Dokładnie wymieszaj. Przesyp
Wasze Przepisybiałek ze średnich jaj 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny na wierzch 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (lub mniej), schłodzonej łyżka cukru pudru opakowanie mascarpone świeże owoce , dowolne dodatki ja pod ręką miałam listki mięty, kamyki czekoladowe, nektarynki polewę toffi Robimy! W misie miksera ubijamy
Latosiowydombył proszek budyniowy z dodatkiem galaretki cytrynowej, robiłam tak 2 razy i super się sprawdziło- łącznie 40g)) lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki przygotowanie : W misie umieszczamy wszystkie składniki kruchego ciasta i zagniatamy przy pomocy haka, do momentu, aż utworzy się kruszonka. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Masę dzielimy na 2 równe części
Smaczne Zdroweleciutki biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną. Składniki Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 5 łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia Śmietana: 2 kubeczki śmietany kremówki 30% po 400 ml cukier puder 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Biszkopt: Całe jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Piec
Wasze Przepisypokrojonych w plasterki bananów. Tak przygotowany deser Banoffee uda się każdemu i będzie smakować wyśmienicie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Deser Banoffee: 3 duże banany 400 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g herbatników 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 puszka masy krówkowej (460 g) starta gorzka czekolada do dekoracji lub kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcibyć różny w zależności od piekarnika. Ciasto studzimy. W tym czasie robimy krem. Do misy blendera z nożami wkładamy nasz twaróg, cukier puder i wlewamy 200 ml zimnej kremówki. Blendujemy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy maliny i wlewamy stopniowo resztę śmietanki miksując wszystko do połączenia. Ilość śmietany zależy od rodzaju twarogu. Krem nie może być za rzadki. Uwaga
Słodkie okruszki