ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:383/892)

Rolada marchewkowa z kremem i owocami 129

opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 łyżki oleju 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej po szczypcie: imbiru, gałki muszkatołowej, cynamonu Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka gorącej wody 3-4 mandarynki       *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy

Blog z Apetytem
Tort jeżyna z mango 127

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 250 g jeżyn 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru muscovado   polewa jeżynowa: 250 g jeżyn 2 łyżeczki żelatyny płaskie nasączenie: 125 ml wina czerwonego 125 ml herbaty czarnej

wesoła kuchnia
Delicja kawowa z kawą Parallel " 36 - Przyjaciele Kawy 161

pochodzenia: Ameryka południowa, Ameryka środkowa Średni stopień palenia Kraj pochodzenia: Litwa Rodzaj ziaren kawy: 100 % Arabica    Delicja kawowa: Składniki: 3 pojedyncze opakowania podłużnych biszkoptów 500 ml śmietany kremówki 30 % 200 g sera z wiaderka waniliowego 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 szklanka mocnej  kawy Parallel"36 z ekspresu 7 łyżeczek żelatyny 220 ml mocnej kawy Parallel

Sama słodycz i szczypta chili
Zrazy z łopatki w sosie pieczeniowo-pieczarkowym, danie na wyjazdy 143

wielkości 8-10 pieczarek 4 ząbki czosnku musztarda chrzanowa kawałek wędzonej słoniny – około 0,2 kg (możesz zastąpić boczkiem) sól, pieprz czarny do smaku 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30% (słoiki z nią dłużej się trzymają) 2 l rosołu na kościach lub bulion z kostki np. cielęcy czy drobiowy mąka pszenna wymieszana z wodą do zagęszczenia sosu smalec

Ogrodnik w podróży
Wafelki serowe toffi 118

waflem, rozsmarowjemy resztę masy i przykrywamy ostatnim waflem. Wafle zawijamy w folię i obciążamy, pozostawiamy na minimum 2-3 godz. w lodówce. Polewa: Gorzką czekoladę topimy razem z dodatkiem kremówki w kąpieli wodnej. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Wafle kroimy na mniejsze porcje, następnie oba końce maczamy w polewie i obsypujemy orzeszkami. Układamy na kratce i pozostawiamy do zastygnięcia czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Wafelki serowe toffi 119

waflem, rozsmarowjemy resztę masy i przykrywamy ostatnim waflem. Wafle zawijamy w folię i obciążamy, pozostawiamy na minimum 2-3 godz. w lodówce. Polewa: Gorzką czekoladę topimy razem z dodatkiem kremówki w kąpieli wodnej. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Wafle kroimy na mniejsze porcje, następnie oba końce maczamy w polewie i obsypujemy orzeszkami. Układamy na kratce i pozostawiamy do zastygnięcia czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie rożki z jabłkiem 142

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Proste ciasto murzynek z gruszkami 206

łyżeczki sody około 550g-600g gruszek to tak około 2-3 gruszki (u mnie to były 2 spore gruszki) Polewa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 150ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) wiórki kokosowe do posypania Ciasto: 1. Do rondelka przełożyć masło lub margarynę, dodać cukier, cukier wanilinowy, kakao, mleko i postawić na ogniu, mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania 129

pewno wypróbuję i takie Zapraszam na pyszne i puszyste domowe lody waniliowe Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania Składniki: 5 ekologicznych, świeżych jajek 500 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka cukru pudru 1 laska wanilii (można zastąpić odrobiną aromatu)/ u mnie pół łyżeczki pasty waniliowej Jajka należy przelać wrzątkiem. Białka oddzielić od żółtek. Cukier puder przesiać przez sitko

UgotujmyTo.pl
Sernik cytrynowy 138

Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla…) 500 g serka mascarpone 5 jajek pół szklanki oleju /u mnie rzepakowy/ 300 ml śmietany kremówki 30-36% 300 g cukru 5 dużych cytryn 1 budyń waniliowy szczypta soli Cytryny – wyszorować, sparzyć- a następnie delikatnie zetrzeć z każdej zewnętrzną warstwę skórki. Oddzielnie wycisnąć sok. Pozostałe

UgotujmyTo.pl
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 121

użyć kostki, jak się nie ma) lub warzywnego w opcji wege 3 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny do smaku szczypta cukru 30 ml słodkiej śmietany, najlepiej kremówki ( nie zwarzy się w zupie ) dodatki: prażona cebulka uprażone na patelni, na chrupko kawałki bekonu świeży tymianek do przybrania Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobno, uduś na maśle ze szczyptą

Ogrodnik w podróży
Ciasto śliwkowe z kaszą manną 118

gotujemy 10 minut aż masa zgęstnieje. Tortownicę wylepiamy ciastem. Śliwki wydrążamy i dzielimy na ćwiartki. Na ciasto układamy skórką do dołu śliwki. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka mieszamy z kremówką a następnie wlewamy do ugotowanej kaszy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do kaszy i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na śliwki a na wierzch reszta śliwek. Ciasto pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Muffinki z granatem i bitą śmietaną 109

około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffinki wyjąć z blachy oraz ostudzić na kratce. W między czasie przygotować bitą śmietanę.   Schłodzoną (!) kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Ciastka udekorować według uznania.   Inspiracja z modyfikacjami z bloga: www.ciastkozercy.pl

Di gotuje
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOROWIKAMI 156

samą lub np. z pieczonym mięsem. Czas przygotowania: 20 min. Czas pieczenia: ok. 40 min. Porcja dla 4-6 osób ● 600 g ziemniaków ● 20 g masła ● 1 l. śmietany kremówki ● 1 ząbek czosnku ● 1 liść laurowy, kilka gałązek świeżego tymianku ● 1 cebula ● 200 g borowików ● 60 g startego parmezanu ● sól, pieprz   Przygotowanie: Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie talarki. Posmaruj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 137

ogarnąć jakiś tort, bo wcześniej czekałam na piekarnik.  Tort podwójnie czekoladowy - z dwiema różnymi masami czekoladowymi - jedna z gorzką czekoladą, a druga z białą czekoladą, przygotowane na bazie kremówki i serka mascarpone. Składa się on z bezy, która znajduje się na samym wierzchu oraz dwóch biszkoptów - jasnego i ciemnego z kakao, przełożonych masami. Dodatkowo pod masą z białej czekolady

Kuchnia MagdaLeny