ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:388/892)

Banoffee w szklankach 60

jednak banany towarzystwie bitej śmietany i kakao zawsze się obronią Banoffee w szklankach przepis na 7 porcji: Składniki: około 100 g herbatników maślanych lub innych ciastek 250 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżeczka cukru pudru 3 duże banany sok z cytryny 5 łyżek kakao 3 łyżki syropu z agawy 2 łyżki wody kilka posiekanych orzechów do ozdoby Wykonanie: Herbatniki mielimy

Relaxtime
Zupa kebab-gyros 197

cebulę czerwone 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka żółtą 1 papryka zielona 1/2 puszki kukurydzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki ketchupu 3 szklanki wody 100 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej sól pieprz szczypta chilli olej do smażenia 1 łyżeczka masła Wykonanie Fileta z kurczaka myjemy

Przepiski.pl
Ciasto fantazja 56

wymieszać. Masę przełożyć do blaszki 24×36 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, grzanie góra dół przez 20-25 minut do suchego patyczka. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną we wrzątku, ale przestygniętą żelatynę. Przestygnięty biszkopt posmarować masą kajmakową. Następnie ułożyć

Alle Dobre!
Schab leśniczego, duszony z grzybami 73

średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego szczypta tymianku szczypta cząbru 1 łyżka miodu lub mała łyżeczka cukru 100 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka rosołu ( lub 1 kostka bulionowa i szklanka wody) świeży majeranek do dekoracji sól, pieprz czarny do smaku Schab lekko rozbij tłuczkiem, podobnie jak na schabowe. Dopraw solą , pieprzem

Ogrodnik w podróży
Kremowa zupa pomidorowa + filmik 78

jest jak znalazł, serdecznie polecam. Zupa jest bezglutenowa . Może być wegetariańska lub nawet wegańska , wystarczy użyć bulionu warzywnego a śmietankę wymieć na przykład na sojową czy kokosową , chociaż z kremówką jest najsmaczniejsza. Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym. Przepis na obiad z rybą, który lubią u nas wszyscy 277

przepis. Przepis na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym Składniki: Około 0,5 kg filetów z białej ryby morskiej (dorsz, mintaj, morszczuk), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., Kopiasta łyżka mąki pszennej plus mąka do obtoczenia ryby, duży pęczek koperku, masło, olej, sól, pieprz. Jak zrobić rybę w sosie śmietanowo-koperkowym? Rybę pokrój na mniejsze kawałki

Kulinarna Polska
Zupa z kurek 66

łyżki masła 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 1 kg ziemniaków 2 łyżki kaszy grubej orkiszowej lub pęczak 3 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany ulubionej – ja dziś miałam kremówkę sól pieprz 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Jak zrobić zupę z kurek: Najpierw w garnku rozgrzewamy masło. Następnie cebule

Dorota Smakuje
Makaron w sosie dyniowo-serowym 91

przepis na bułki dyniowe  oraz babkę dyniowo-kakaową. Składniki na 3-4 porcje: 250-300 g makaronu 7 łyżek puree z dyni 1/2 cebuli 3 łyżki śmietany kremówki 70 g twardego sera Niewielka szczypta tymianku Sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy/oleju rzepakowego Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.  2. Cebulę bardzo drobno kroimy

Czarnawisienka
Makaron z sosem serowym + film 59

drobno siekamy. Na dużą patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucamy posiekaną cebulę i delikatnie ją szklimy. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość chwilę podsmażamy. Następnie wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy serek topiony oraz starty żółty ser, wszystko mieszamy do momentu aż serki się rozpuszczą, gotujemy około 2 minut. Sos doprawiamy sporą ilością czarnego pieprzu, nie solimy. Następnie do sosu

Smakowite Dania
Biszkopt makowy z masą orzechowo- kajmakową 79

szklanki oleju 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 300 gram orzechów włoskich+ szklanka mleka i 3 łyżki cukru 400 gram masy kajmakowej 660 ml śmietany kremówki 30% 5 łyżeczek żelatyny 2 śmietanfiksy 250 gram serka mascarpone kawa cappucino orzechowa do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: orzechy blenduujemy lub drobno siekamy. Z rozdrobionych orzechów odsypujemy ok szklankę

Blog kulinarny S9.PL
MUS BORÓWKOWY 345

żonych borówek 25-30 g cukru lub więcej, do smaku 3 – 4 łyżeczki soku z cytryny, do smaku 8 g żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 180 ml śmietany kremówki 30/36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak słodkie będą borówki. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Borówki umieszczamy w rondelku. Dodajemy cukier i podgrzewamy

Słodki Pomysł
Zapiekanka pasterska 71

mielonego, u mnie z łopatki wieprzowej 1 duża marchewka 1 cebula 1 szklanka passaty pomidorowej, u mnie ziołowej. Szklanka o pojemności 250 ml, 2 ząbki czosnku 100 ml smietany kremówki 4 łyżki masła 100-130 gram sera żółtego olej do smażenia przyprawy: sól,pieprz, słodka papryka, gałka muszkatołowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na dużych

Blog kulinarny S9.PL
Wieprzowe pulpeciki w sosie kurkowo-śmietanowym z przepisu taty 63

bułka kajzerka namoczona w wodzie 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki plus mąka do obtaczania pulpetów 2 łyżki oleju 2 łyżki czubate smalcu 2 jajka 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml wody, 1 kostka rosołowa grzybowa. Możemy zamienić na domowy rosól/bulion przyprawy: 2 liście laurowe. 4 ziela angielskie, sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Blog kulinarny S9.PL
Kinder mleczna kanapka 61

mąki pszennej 40 g kakao 50 ml oleju 120 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia można dodać kilka posiekanych orzechów MASA 150 ml mleka 200 ml śmietanki kremówki 30% deserowej 120 g cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 300 g mleka w proszku 200 g miękkiego masła 80 g jogurtu naturalnego gęstego Przygotowanie CIASTO Białka ubić na pianę. Dodawać stopniowo

Alle Dobre!