ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:390/892)

Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2020 246

czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy

Cynamonowe szczęście
Schab w sosie pomidorowym 111

smak całego dania. Śmietana . Przygotowując schab w sosie pomidorowym najczęściej korzystam ze śmietany 18% ze względu na to, że staram się pilnować ilość spożywanych tłuszczów, ale przyznam, że z kremówką smakują jeszcze lepiej! Z czym podawać? Schab w sosie pomidorowym można będzie świetnie pasował do ziemniaków, puree ziemniaczanego, kaszy (np. gryczanej, jak u mnie) czy ryżu. Z dodatków warzywnych moim

Na-talerzu.pl
Torcik czekoladowy z kremem i wiśniami 101

jadłam! Idealny na każdą imprezę czy święta. Pięknie się prezentuje i znika w momencie. Krem wykonałam z serka mascarpone oraz śmietanki z mleka kokosowego (można użyć również śmietany kremówki). W przepisie wykorzystalam dżem wiśniowy z nutą Amaretto z firmy Łowicz (bardzo polecam ten dżem, jest przepyszny). Sprawdził się tutaj doskonale, zwłaszcza że zawiera on całe kawałki wiśni a Amaretto świetnie

Healthy food explorer
Eggnog – kwintesencja amerykańskich świąt 115

łyżeczka cynamonu ¼ łyżeczki mielonych goździków 5 żółtek i 3 białka 230 gram cukru pudru (lub drobno mielonego) 4 łyżki rumu, brandy lub koniaku 350 ml śmietany tortowej (40%) lub kremówki (30%) Cała gałka muszkatołowa i laski cynamonu do dekoracji Eggnog – przygotowanie Do dużego rondla wlej mleko, ekstrakt waniliowy i zmielone przyprawy. Składniki wymieszaj na małym ogniu. Gdy tylko mieszanka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z kurczaka ze szpinakiem gotowane w papilotach. PRZEPIS 239

roladki z kurczaka ze szpinakiem gotowane w papilotach Składniki na roladki: 3 piersi z kurczaka, 400 gramów mrożonego szpinaku, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., sól, pieprz, olej, masło. Składniki na sos serowy: 1/4 kostki masła, kopiasta łyżka mąki pszennej, 2 szklanki mleka, 200 gramów dobrego sera żółtego (użyliśmy francuskiego mimolette o pomarańczowym

Kulinarna Polska
Tarta z gruszkami bez pieczenia 139

jednocześnie pyszną tartę bez pieczenia. Składniki na spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 50 g czekolady mlecznej Krem mascarpone: 375 g serka mascarpone (schłodzonego) 150 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego Syrop do gotowania gruszek: 3 szklanki wody 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka cukru Dodatkowo:  5 gruszek 2 łyżki posiekanych

Świat Ciasta
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 113

przygotowania to dosłownie czas ugotowania się makronu. Składniki: 100 g polędwicy wołowej  10 pomidorków pęczek szparagów (8-10 sztuk) 2 gniazdka (160 g) makaronu wstążki 50 ml śmietany kremówki 30% 50 ml wody z gotującego się makaronu  1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku świeży szczypiorek do posypania Przygotowanie: makaron ugotować al dente w osolonej wodzie (gotujemy

Niezły Młynek
Karmelowy Mazurek Wielkanocny 110

wspólne dekorowanie. Składniki: ciasto 4 żółtka  0,5 szklanki cukru pudru 50 dag mąki tortowej 25 dag masła płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa kremowa 500 ml śmietany kremówki  0,5 szklanki cukru pudru opakowanie śmietanfixu  masa karmelowa puszka słodzonego mleka skondensowanego  do dekoracji migdały orzechy cukierki czekoladowe  Przygotowanie: mleko skondensowane w puszce umieszczamy

Niezły Młynek
Sernik z delicjami 82

szklanką wody + sok z cytryny ( ja daje z połówki cytryny). Następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Wykonanie masy serowej:  Cukier, ser i cukier waniliowy ucieram ( mikserem ), następnie ubijam kremówkę i dodaje do masy serowej ( mieszam ciągle mikserem ) i dodaje ostudzoną żelatynę i mieszam z masą ( 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w połowie szkl. gorącej wody i studzę tak żeby była

Wasze Przepisy
Tort hawajski z czekoladową bitą śmietaną,dżemem wiśniowym i wiórkami kokosowymi 99

Idealne połączenie ! Przepis nawet dla tych początkujących cukierników:-) Składniki: 3 blaty biszkoptowe o średnicy 26-28cm 20 dag czekolady mlecznej 10 dag czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych 0,5 szklanki przegotowanej wody z cytryną-można dodać kilka łyżek likieru kokosowego Przygotowanie: Czekoladę kruszymy,wrzucamy do śmietanki

Przepisy mojej mamy
Tort czekoladowo mandarynkowy z bitą śmietaną 138

idealne połączenie. Potrzebujemy: biszkopty tortowe czekoladowe 3 szt.o śr.24 cm 2 puszki mandarynek w syropie 300 ml- jedna sztuka 2 galaretki pomarańczowe tabliczka czekolady mlecznej 500 ml smietany kremówki 36% dżem morelowy -5 łyżek pół szklanki wody przegotowanej 2 łyżki soku z cytryny opakowanie śmietan-fixu Wykonanie: Mandarynki osączamy na sitku,sok zlewamy do drugiego naczynia.Wodę mieszamy

Przepisy mojej mamy
Ptysie-ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem ajerkoniakowym 103

podaniem ,aby ciastko było delikatne i kruche.  Deser tylko dla dorosłych :-) Składniki: 1 blat gotowego ciasta francuskiego 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka ajerkoniaku 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżeczki żelatyny Ciasto francuskie rozwijamy,szklanką wykrawamy kółka i pieczemy ok.8-10 minut w 180-190°C. C zekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na parze ,dodajemy ajerkoniak

Przepisy mojej mamy
Torcik miętowy 115

mieszamy.Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok.35-40 minut w 180°C. Studzimy. Masa miętowa: 20 dag landrynek miętowych 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% ok.2 łyżki żelatyny* Landrynki  wsypujemy do ¾ szklanki wody, podgrzewamy i rozpuszczamy cukierki. Nie gotujemy! Do ciepłego płynu wsypujemy i rozpuszczamy  żelatynę. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno

Przepisy mojej mamy
Torcik truskawkowy na czekoladowym biszkopcie z masą śmietanową i mascarpone 121

też nie było problemu z wyjęciem galaretki. Jeśli chcemy aby galaretka była mniejsza od biszkoptu używamy garnka o średnicy mniejszej niż tortownica. Masa śmietanowa: 0,5 l śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 biała czekolada Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.Dodajemy serek i delikatnie mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ,przestudzamy i wlewamy do bitej śmietany.Mieszamy mikserem

Przepisy mojej mamy
Deser z czereśniami,bitą śmietaną i wiśniówką 106

deserów,które robiłam.        Składniki: 300 g czereśni  mały cukier waniliowy 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 galaretka wiśniowa 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% 8 biszkoptów 100 ml wiśniówki migdały i starta czekolada do dekoracji Czereśnie myjemy,drylujemy,przecinamy na pół i wrzucamy do garnka.Dodajemy cukier waniliowy,cynamon i chwilę smażymy,aż czereśnie

Przepisy mojej mamy