polędwiczki wieprzowej, sól, 1 łyżka suszonych zmielonych grzybów (u mnie kanie), mąka do oprószenia mięsa, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, kilka gałązek tymianku, 300 ml śmietany kremówki 30 – 36%, 400 g kurek mrożonych (w sezonie świeżych), masło do smażenia, cukier, Kurki rozmrozić. Polędwiczki oczyścić z błon. Pokroić w kawałki około 8 cm. Oprószyć solą i suszonymi grzybami. Następnie lekko oprószyć
królestwo garówalbo suszone pomidory. To świetna baza dla kuchennych eksperymentów! Składniki: 250 g ulubionego makaronu (najlepiej świeżego) 1 brokuł 150 g dobrej jakościowo szynki 1 średnia cebula 1 kubeczek śmietany kremówki 100 g serka pleśniowego odrobina masła lub oleju sól, pieprz do smaku Kremowy makaron z szynką i brokułami – przepis Brokuł podziel na małe różyczki, po czym wrzuć do lekko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 40 minut, grzanie góra-dół. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 200 ml wody. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie powoli wlewać do niej lekko tężejącą galaretkę, miksować do połączenia składników. Gotową masę wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. MUS TRUSKAWKOWY
Przepiski.plczekoladą, który nie opada (i nie trzeba piec go w kąpieli wodnej). Sernik z białą czekoladą SKŁADNIKI: 1 kg dobrego twarogu sernikowego 150 g białej czekolady 100 g śmietanki kremówki 30 % 2 duże jajka 3 spore łyżki cukru z wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Zamiast cukru z wanilią możesz użyć łyżki esencji
Zasmakuj KuchniDodaj mrożony szpinak i nadal podgrzewaj, aż zielone bryły szpinaku całkowicie się rozpadną i ogrzeją. W międzyczasie zacznij gotować makaron spaghetti w lekko osolonym wrzątku. Na patelnię wlej śmietankę kremówkę 30 % oraz 2 chochelki gorącej wody z gotującego się makaronu (woda z makaronu lepiej zwiąże sos), sprawi że równomiernie będzie oblepiał makaron). Na koniec cały czas mieszając wsyp torebkę
ProstePesto.pltarty ser żółty do posypania ciasta farsz z jajkiem na 4 małe: 8 jajek przepiórczych 1/2 kostki tłustego twarogu 3-4 łyżki tartego sera dowolnego gatunku 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku farsz czerwony z mięsem mielonym na 4 małe: 0,3 kg mięsa mielonego 1 cebula 4 łyżki pasty Ajwar
Ogrodnik w podróżywtedy krótszy ok 15 minut na placek) Krem michałkowy: 150 g michałków (15 sztuk) 50 g czekolady białej 200 ml śmietany 30% 125 g mascarpone W małym rondelku podgrzewamy kremówkę aż będzie bardzo gorąca ale nie doprowadzamy jej do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę i pokruszone michałki. Powoli mieszamy aż uzyskamy gładką i jednolitą masę czekoladową
Cynamonowe szczęścietrzcinowego 6 dużych jajek szczypta soli 1 l oleju rzepakowego do smażenia drobny cukier/cukier puder + cynamon do obtoczenia Sos czekoladowy: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 80 ml śmietanki kremówki 30% opcjonalnie: szczypta chili w proszku Do rondelka wkładamy masło, a następnie wlewamy wodę, mleko oraz dodajemy cukier trzcinowy wraz ze szczyptą soli. Wszystko podgrzewamy, aż do zagotowania
Poezja smakupodsmażone płatki z migdałów oraz odrobina tartego sera. Składniki: 2 brokuły (ok. 1 kg) średnia cebula szalotka 2 ząbki czosnku 1/3 kostki masła kilka łyżek serka śmietankowego lub śmietany kremówki sól, biały pieprz odrobina mielonej kurkumy i imbiru pestki słonecznika i dyni Krem z brokułów z dynią i słonecznikiem- przepis Zacznij od opłukania brokułów i podzielenia ich na mniejsze różyczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!180g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 duże jajka 200g jogurtu typu greckiego 4 łyżki mąki ziemniaczanej (około 65g) 300g pokruszonej chałwy (użyłam waniliowej) Polewa: 1 szklanka śmietanki kremówki 36% 300g pokruszonej chałwy troszkę chałwy do posypania (niekoniecznie) Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki i zmiksować na piasek. Okruchy przesypać do miski, wlać roztopione masło, wymieszać. Masę ciasteczkową przełożyć
Mała CukierenkaDomowe lody straciatella z kawałkami czekolady z zaledwie 3 składników. Lody śmietankowe z czekoladą bez jajek i bez użycia maszyny do lodów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 % schłodzonej w lodówce co najmniej 3 godziny 2 tubli zimnego mleczka skondensowanego słodzonego Gostyń (2 x 150 g) 2 tabliczki gorzkiej czekolady deserowej Milka Dark
ProstePesto.plśrednicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 150g plasterków wędzonego, surowego boczku opakowanie sera camembert 1 mała cebula 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Na zalewę: opakowanie serka wiejskiego, gęstego 200ml śmietanki kremówki 3 duże jaja sól i pieprz do smaku Do podania: dżem z borówki lub żurawiny Nastawiamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie wyklejamy ją gotowym ciastem
Smaczna StronaPyszne i łatwe w przygotowaniu kokosowe ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego. Składniki 4 paczki biszkoptów woda przegotowana z cytryną i cukrem ostudzona 1/2 litra śmietanki kremówki (30%) 2 białe czekolady 200 gram wiórek kokosowych 1/4 część margaryny Wykonanie Przygotować blachę i wyłożyć na niej lekko namoczone w wcześniej przygotowanej wodzie z cytryną i cukrem biszkopty. Połowę śmietany wlać
Wasze Przepisyłatwy do przygotowania deser bez pieczenia. Taki deserek można przygotować na Walentynki w formie serduszek ale nie tylko. około 8 porcji 2 galaretki o smaku truskawkowym 400 ml śmietanki kremówki minimum 30% 120 gramów serka mascarpone 250 gramów herbatników 100 gramów masła Pestki granatu lub inne owoce Masło roztopić w rondelku i wystudzić powinno jednak zostać płynne. Herbatniki zmiksować
Andzia Pichcipszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 pełne łyżki kakao • 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) • szczypta soli Masa: • 1 litr śmietany kremówki 30% lub 36% • 3 opakowania serka mascarpone po 250 g każde • 2 śmietan-fixy • 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: • 1 opakowanie ciasteczek oreo
W mojej kuchni