ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:387/892)

Ciasto czekoladowe z wiśniami 105

śmietanki 30% lub 36% mocno schłodzonej 5 łyżek drobnego cukru 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżeczek żelatyny (24 g) 50 ml wody Składniki na polewę: 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 125 g gorzkiej czekolady Instrukcje Ciasto: Do garnka wlewamy wodę, olej, kakao i ¾ szklanki cukru. Całość zagotowujemy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Studzimy. Białka ze szczyptą

To co lubię - gotuję i polecam
Murzynek z powidłami śliwkowymi i polewą czekoladową 140

szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 2 czubate łyżki powideł 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Składniki na polewę: 100 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 1 tabliczka czekolady gorzkiej 100 g Instrukcje Do garnka wlewamy mleko, olej dodajemy powidła i cukier, całość chwilę podgrzewamy cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Studzimy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik dyniowy na mocno czekoladowym spodzie 108

masę serową: 350 g dyni (waga po obraniu, przed pieczeniem) 1 kg białego sera 3 krotnie mielonego lub z wiaderka 5 jajek 180 g cukru 80 ml śmietanki kremówki (30 % lub 36 %) 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 średnio czubata łyżeczka cynamonu Instrukcje W niewielkim garnku roztapiamy masło z czekoladą, dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą i studzimy. Jajka ubijamy

To co lubię - gotuję i polecam
BUTTER CHICKEN (maślany kurczak) 115

łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyża Tahini szczypta mielonego chili i cynamonu, sól do smaku 400g krojonych pomidorów bez skórki (1 puszka) 1 szklanka śmietany kremówki 30% około 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki cukru Butter Chicken - przepis : Krok 1. Zamarynowanego kurczaka wyjąć z lodówki - ocieplić. Krok 2. Rozgrzać masło na dużej patelni, smażyć kawałki kurczaka (najlepiej

Moja Książka Kucharska
Lekkie ciasto z malinami 169

Lekkie jak chmurka ciasto z malinami będzie idealne na ten nadchodzący weekend :) Składniki: masa - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml śmietany kremówki - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek cukru pudru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g malin oraz  - biszkopty - galaretka malinowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt mieszamy z cukrami. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Kolorowy biszkopt 110

push({}); Składniki na biszkopt: 6 jaj 15 łyżek z lekkim czubkiem mąki pszennej tortowej 15 łyżek cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki u mnie o smaku malinowym 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: pieczemy biszkopt, ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cały czas miksując cukier

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto kawowe bez pieczenia 117

bardzo słodkie i ma posmak kawowy. Ciasto kawowe bez pieczenia pochodzi od sympatycznej Moniki. Dziękuję bardzo za przesłanie przepisu. SKŁADNIKI Hernatniki na 3 warstwy. 250 ml smietany kremówki  … The post Ciasto kawowe bez pieczenia appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Pyszny sos pieczarkowy, doskonały do obiadu 144

płaska łyżeczka granulowanego czosnku (świeży jest zbyt intensywny do tego sosu ;)) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska,łyżeczka słodkiej miodowej musztardy np. Roleski 200 ml śmietany kremówki 30 % ( to ona zagęści sos, bez dodawania mąki ;)) sól, pieprz do smaku świeży tymianek do podania Szalotki obierz , posiekaj i zrumień na maśle. Jak już zmięknie, dodaj do niej pokrojone

Ogrodnik w podróży
TORT BEZOWY z borówką i limonką 112

limonką Składniki: Beza: 8 białek z dużych jajek w temperaturze pokojowej (to około 310g białka) 450g cukru kryształu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g Krem: 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru skórka starta z 1/2 limonki sok wyciśnięty z 1/2 limonki 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 100g umytej, dobrze osączonej

Mała Cukierenka
Tort Triple Mascarpone 143

serka mascarpone       4 łyżeczki żelatyny( z czubem)      100 g białej czekolady   Kremówkę podgrzewamy, dodajemy białą czekoladę i rozpuszczamy ją,unikając zagotowania. Schładzamy w lodówce 5-6 godzin. Ubijamy na„półsztywno”. Dodajemy po łyżce serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozrabiamy w 1/3 szklanki gorącej wody i lekko schładzamy. Letnią powoli dodajemy cienkim

Domowe ciasta
Maślana tarta z morelami w karmelu 156

proszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki śmietany Nadzienie 1 i ½ kg moreli ( mogą też  być brzoskwinie) ¾ szklanki cukru ¼ szklanki wody 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki mąki dodatkowo: 1 jajko. 1 łyżka cukru Przygotować ciasto: Do miski dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę, wyrobić

Smaczny zeszyt
Tort czekoladowy z kremem owocowym 115

mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki amerykańskie) Biszkopt : czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (do miseczki

królestwo garów
Kruche babeczki z bitą śmietaną i dżemem wiśniowym 129

odmierzania składników o pojemności 250 ml. Nie liczyłam ile wyszło mi babeczek, ale dwie spore blaszki plus ciasteczka. Myślę, że 30 sztuk było. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem

Izabelawkuchni
Semifreddo truskawkowo jagodowe 204

wymiarach 23 x10 cm  wykładam folią spożywczą. Na dnie układam połówki truskawek. Resztę truskawek kroję na kawałki, przekładam do rondelka dodaję dwie łyżki cukru i przesmażam, studzę. Kremówkę i mascarpone ubijam na sztywno. Jajka i dwie łyżki cukru ubijam na parze / tzn miskę z jajkami ustawiam na garnku z wrzącą wodą. Ubijam mikserem około pięć minut, zdejmując od czasu

wesoła kuchnia
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 134

smaku śmietankowym/waniliowym – 2 x 40 g (z cukrem) 1 lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 100 g masła 1 szklanka mleka w proszku 100 ml śmietanki kremówki 30 % 5 sporych jajek do dekoracji: cukier puder oraz świeże owoce Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Sernik upieczony został

Zasmakuj Kuchni