ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:386/892)

Bouef strogonow. Najlepszy restauracyjny przepis. WIDEO 63

wyborny. Przepis na bouef strogonow Składniki: Około 300 gramów wołowiny stekowej – najlepiej polędwicy, ale może być też antrykot lub rostbef, 1 cebula, 150 gramów pieczarek, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżeczki gładkiej musztardy, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz. Jak zrobić bouef strogonow? Przepis wideo: Ten przepis mamy też dla was w wersji tradycyjnej: Bouef strogonow według oryginalnego

Kulinarna Polska
Brownie z orzechami pekan i karmelem 52

wilgotne brownie z orzechami pekan i sosem karmelowym. Brownie z prawdziwą gorzką czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: SOS KARMELOWY 130 g cukru kryształ 60 g masła 80 g śmietanki kremówki 36 % BROWNIE 200 g masła 300 g gorzkiej czekolady 150 g sosu karmelowego 2 łyżki masła orzechowego 3 jajka 200 g cukru trzcinowego 50 g cukru pudru 70 g orzechów

ProstePesto.pl
Kinder bueno z wiśniami bez pieczenia 66

kremu czekoladowego typu nutella lub innego) 2 łyżki kakao gorzkiego 1 szklanka mleka w proszku 100 g mielonych orzechów (użyłam laskowych) Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady 120 ml śmietanki kremówki słoik wiśni drylowanych (np z kompotu) – odsączonych Wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy pierwszą warstwę herbatników. Do garnka wrzucamy: 250 ml śmietanki, cukier, masło

Relaxtime
Roladki w sosie ziołowym. PRZEPIS 77

obiad z wykorzystaniem schabu wieprzowego. Spróbujcie pysznych roladek w sosie ziołowym. Przepis na roladki w sosie ziołowym Składniki: 800 gramów schabu wieprzowego, 1 kulka mozzarelli, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., mąka pszenna do obtoczenia, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki ziół prowansalskich lub innej ulubionej mieszanki, olej, czosnek granulowany, sól, pieprz. potrzebne będą też wykałaczki. Jak zrobić

Kulinarna Polska
Ciasto Shrek z delicjami 52

masę wyłożyć na biszkopty. Odstawić do przestygnięcia. Gdy masa budyniowa ostygnie, umieścić na niej delicje. Dwie galaretki rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić. Dodać do niej przestygniętą galaretkę rozpuszczoną w 500 ml wody. Dokładnie wymieszać, umieścić na delicjach. Wstawić do lodówki by masa stężała. Dwie galaretki rozpuścić

Alle Dobre!
Ciasto Wisienka 1134

Składniki: Biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki gorzkiego kakao Krem: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30-36% 5 łyżek cukru pudru Frużelina wiśniowa: ok 400g drylowanych wiśni (świeżych, mrożonych lub z kompotu) 2 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej + 1/4 szklanki wody

Blog z Apetytem
Pączki sernikowe 72

szklance wraz z trzema łyżkami mleka i łyżką mąki na jednolitą pastę. Zostawiamy do podwojenia objętości. W tym czasie do dużej misy (np. miksera) wsypujemy mąkę, drobny cukier, dolewamy kremówkę i dodajemy żółtka. Masło rozpuszczamy i do gorącego dodajemy zimne mleko – mieszania będzie lekko ciepła – taką wlewamy do misy z pozostałymi składnikami. Wraz z wyrośniętymi drożdżami zagniatamy

Poezja smaku
Łosoś w sosie koperkowym. Obiad z łososiem, który wszyscy u nas uwielbiają. PRZEPIS 61

sosie koperkowym Składniki na 2 porcje: Dwie porcje fileta z łososia ze skórą po około 150 gramów każda, 1 niezbyt duża cebula, 1 ząbek czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., pół łyżki mąki pszennej, pęczek koperku, sok z połowy cytryny, olej, masło, sól, pieprz. Jak zrobić łososia w sosie koperkowym? Łososia oprósz solą, skrop olejem i natrzyj. Pozostaw

Kulinarna Polska
Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie 72

łyżeczki masła klarowanego 3 ząbki czosnku 150 g wędliny 50 g sera cheddar 5 jajek 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kroki Wszystkie składniki na ciasto krótko zagnieć (tylko do połączenia składników). Przełóż ciasto do folii spożywczej i włóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij

Na-talerzu.pl
Tarta truskawkowa 62

żółtka – 120 g cukru (drobnego lub cukru pudru) – 2 łyżki wody Składniki mus truskawkowy: – 400 g truskawek mrożonych lub świeżych – 200 g śmietany kremówki 36% – 4-5 łyżek cukru – 2 łyżki żelatyny Do ozdoby – świeże truskawki Przygotowanie : Do sporej miski lub na blat dodaj wszystkie składniki poza wodą. Za pomocą dłoni zagniataj ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto truskawkowa Dama 268

Całość odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Całość wstawić do lodówki, do stężenia. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania do śmietanki wlać przestygniętą żelatynę. Połowę przygotowanej masy wyłożyć na mus truskawkowy, przykryć drugim biszkoptem. Na biszkopcie rozprowadzić dżem truskawkowy a następnie wyłożyć

Przepiski.pl