ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:386/892)

Sos kurkowy 181

Sos kurkowy to super dodatek do wielu dań, zarówno tych z mięsem, jak i bez. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego, a jednocześnie prostego przepisu na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie kurkowym 115

połowa dużej) ·        50 ml białego wytrawnego wina lub pół szklanki bulionu drobiowego ·        ok. 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% ·        1 garść posiekanego koperku ·        2 łyżki masła klarowanego PRZYGOTOWANIE Kurki delikatnie opłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym

Calzonella.com
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 126

zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej 500 g malin (świeże lub mrożone) 1 galaretka (czerwona) Instrukcje Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Tortownicę

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowe delicje – malinowa chmurka 93

smaku malinowym Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 czubate łyżeczki żelatyny (opakowanie 70 g) 3 czubate łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Pianka niespodzianka 150

niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :)            Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie

W garach u Gosi
Zimowa karpatka 128

mieszamy do czasu, aż cała się rozpuści. Możemy wstawić do mikrofalówki na 10 sekund, na najniższą moc wtedy łatwiej się rozpuści. Truskawki mrożone rozmrażamy i miksujemy na mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, a pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder na przemian z serkiem mascarpone. Na koniec wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy jeszcze chwilę

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa porowa z charakterem 138

charakterem,   pastą curry i mleczkiem kokosowym.   Smakowała bardzo dobrze Składniki : 4 sztuki   białej części pora 165ml mleczka kokosowego u mnie Blue Dragon 100-150ml śmietanki kremówki 2 serki topione typu bloczek o smaku śmietankowym 2 łyżeczki zielonej pasty curry 2 łyżki masła klarowanego Pęczek szczypiorku Biały pieprz, sól do smaku Dodatkowo na bulion: 1 podwójny filet

W garach u Gosi
Tort śmietanowy z truskawkami 147

Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka śmietan-fixu dla stabilizacji Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zmiksować, podzielić na dwie części do jednej dodać pokrojone w niewielką

W garach u Gosi
Delikatny sernik z truskawkami 134

szklanki gorącej wody, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. W misce ubijamy śmietanę na sztywno. Do masy truskawkowej dodajemy rozpuszczone galaretki cały czas miksując. Dodajemy ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy, aż obie masy się połączą. Wstawiamy do lodówki pilnując, żeby masa zbyt mocno nie zastygła, dodajemy pokrojone truskawki, mieszamy. Całość: Masę truskawkową wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Wyrównujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowe (jak) tiramisu 117

więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g   podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki cukru kryształ 2 łyżeczki żelatyny U mnie

W garach u Gosi
Sernik z wiśniami 117

spód: 220 g ciasteczek (ja użyłam ciasteczka Hit orzechowe) 50 g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500 g sera dwukrotnie zmielonego (lub z wiaderka) 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 100 g cukru pudru 36 g żelatyny Dodatkowo: 2 wiśniowe galaretki 300 g wydrylowanych wiśni (świeże lub mrożone) Instrukcje Ciastka rozkruszamy blenderem, dodajemy roztopione masło i całość dokładnie

To co lubię - gotuję i polecam
Delikatny torcik malinowy 103

zaparzonej kawy 1 duże jajko 60 ml oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na mus malinowy: 800 g malin 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 130 g cukru sok z połówki cytryny 5 łyżeczek żelatyny 1 łyżka cukru pudru Składniki na polewę: 50 ml wody 100 ml śmietanki

To co lubię - gotuję i polecam
Torcik owocowy z mascarpone 121

lodówki) 100 g miodu sok z cytryny 40 g wiórków kokosowych Owoce do dekoracji : kiwi, mandarynki, ananas, maliny, truskawki, granat (ulubione owoce) Instrukcje Mascarpone razem z kremówką przekładamy do miski, dodajemy sok z połówki cytryny oraz miód, wszystko ubijamy na krem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Dno okrągłej formy o średnicy 22 cm wykładamy biszkoptami, lekko nasączamy sokiem z cytryny

To co lubię - gotuję i polecam
Panna cotta 101

kogoś bliskiego, a jeśli nie to zróbcie go dla siebie. :) Mnie bardzo pozytywnie zaskoczył delikatnym i aksamitnym smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Panna cotta Składniki 0,5 ml śmietanki kremówki 36 % 1,5 łyżeczki żelatyny 40 g drobnego cukru laska wanilii dowolne owoce do dekoracji Instrukcje Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy żeby lekko napęczniała. W garnku zagotowujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy 132

białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Składniki na krem śmietankowy z mascarpone: 250 g schłodzonego serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30 % lub 36% Składniki na frużelinę wiśniową: 300 g wydrylowanych wiśni pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki żelatyny Instrukcje Beza: Białka

To co lubię - gotuję i polecam