ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:386/892)

Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie 84

łyżeczki masła klarowanego 3 ząbki czosnku 150 g wędliny 50 g sera cheddar 5 jajek 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kroki Wszystkie składniki na ciasto krótko zagnieć (tylko do połączenia składników). Przełóż ciasto do folii spożywczej i włóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij

Na-talerzu.pl
Tarta truskawkowa 69

żółtka – 120 g cukru (drobnego lub cukru pudru) – 2 łyżki wody Składniki mus truskawkowy: – 400 g truskawek mrożonych lub świeżych – 200 g śmietany kremówki 36% – 4-5 łyżek cukru – 2 łyżki żelatyny Do ozdoby – świeże truskawki Przygotowanie : Do sporej miski lub na blat dodaj wszystkie składniki poza wodą. Za pomocą dłoni zagniataj ciasto

nietylkopasta.pl
Ciasto truskawkowa Dama 273

Całość odstawić do lekkiego stężenia. Tężejący mus wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Całość wstawić do lodówki, do stężenia. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania do śmietanki wlać przestygniętą żelatynę. Połowę przygotowanej masy wyłożyć na mus truskawkowy, przykryć drugim biszkoptem. Na biszkopcie rozprowadzić dżem truskawkowy a następnie wyłożyć

Przepiski.pl
Ciasto Fantastyczna BANANOWA KRÓWKA bez pieczenia 115

pokojowej Dodatkowo: około 360-400g kakaowych herbatników 3 spore banany około 400g masy krówkowej (kajmakowej, użyłam z puszki) 1/2 cytryny 50-70ml mleka Wierzch: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) kakao do posypania Krem: 1. Do miski wbić

Mała Cukierenka
Naleśniki na śmietance. 75

będą rewelacyjnie posypane cukrem pudrem, z dżemem lub Waszym ulubionym nadzieniem. Składniki: 125 g maki pszennej 1 lyzka cukru szczypta soli 2 jajka 325 ml mleka 50 ml Śmietanki kremówki 36% oliwa do smażenia Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Do miski wsypać make, dodać łyżkę cukru, sol, jajka i powoli zacząć mieszać ciasto dolewając mleko

Pani M - kuchnia smakowita
Mleczna kanapka 73

mleka i mleka w proszku ciągle miksując. Gdy masa jest gładka przekładamy ją na spód i przykrywamy drugą połową biszkopta. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 36% Śmietankę podgrzewamy. Do ciepłej dorzucamy połamaną czekoladę i mieszamy tak długo, aż czekolada się rozpuści. Przelewamy na ciasto. Ciasto trzymamy w lodówce. 20 minut przed podaniem należy wyjąć ciasto

Relaxtime
Kotlety mielone w sosie musztardowym 66

pieprz – do smażenia: olej rzepakowy, klarowane masło SKŁADNIKI SOS: – 5 łyżek masła – 3 łyżki mąki pszennej – 450-500 ml bulionu wołowego lub innego – 200 ml śmietanki kremówki 30% – 1 łyżka sosu Worcestershire – 2 łyżki musztardy sarepskiej lub delikatesowej (w zależności od Twoich gustów) – 1 łyżeczka musztardy Dijon – sól, pieprz i odrobina chilli

nietylkopasta.pl
MIODOWNIK 90

miarę równo. Przykrywamy drugim blatem. Wylewamy drugą część masy budyniowej. Rozsmarowujemy. Przykrywamy 3 blatem. Dociskamy i odstawiamy do schłodzenia. Na wierzchu rozprowadzamy lukier, u mnie z pudru trzcinowego z kremówką i olejkiem migdałowym. Dodatkowo posypane czekoladową posypką. Odstawiamy w chłodne miejsce, minimum na kilka godzin. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Krówka z bananami – ciasto bez pieczenia 262

Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 żółtka pół szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka miękkiego masła – 200g Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru       *** Przygotowujemy krem budyniowy. Z litra mleka odlewamy 1 szklankę i mieszamy ją z żółtkami, cukrem oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe mleko

Blog z Apetytem
Tort żelkowo-owocowy z musem z mango 67

szklanki maki pszennej, 2 szklanki cukru Polski cukier 2 łyżki octu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia papier do pieczenia do zwiększenia brzegów-ciasto ładnie rośnie! Masa: 800ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania mascarpone 2 łyżki prawdziwego kakao płatki migdałowe- 200g- uprażone na suchej patelni na chrupko 2 sztuki mango – dojrzałe dodatkowo: owoce: u mnie maliny

Latosiowydom
Deser „malinowa chmurka”. 70

więcej osób, proponuje zrobić go w mniejszych szklaneczkach lub słoiczkach. Szczęśliwego Nowego Roku! Składniki: 500 ml wrzątku jedna czerwona galaretka 300 g mrożonych malin 600 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 4 gniazdka bezowe garść prażonych płatków migdałów Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku

Pani M - kuchnia smakowita
Likier krówkowy 109

zimowe wieczory. Przelany do buteleczek i ładnie udekorowany, może posłużyć jako miły upominek świąteczny     Składniki: 1 puszka masy krówkowej – kajmaku, ok 450 gram 200ml śmietanki kremówki 30% 250ml wódki       *** Do małego garnuszka wlewamy śmietankę, dodajemy masę kajmakową i podgrzewamy na małym ogniu *** *** Podczas podgrzewania masę cały czas mieszamy trzepaczką, aby nie przywarła

Blog z Apetytem