ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:384/892)

Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry 109

łyżki oliwy  niewielka cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 młoda cukinia, pokrojona w kostkę sok z cytryny około 300ml śmietany kremówki 30% sól, pieprz posiekana natka pietruszki  Przepis na tagliatelle z kurczakiem i cukinią: Krok 1. Ugotować makaron tagliatelle według przepisu na opakowaniu Krok 2. W tym czasie przygotować kurczaka

Moja Książka Kucharska
Najlepszy sernik z kajmakiem i orzechami 121

Przepyszne ciasto bez pieczenia - sernik a'la snikers z orzechami i masą kajmakową! The post Najlepszy sernik z kajmakiem i orzechami first appeared on jedzeniowy .

Vegan Taste
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i brokuła 103

zapiekankę ze słodkich ziemniaków i brokuła. 50 dkg słodkich ziemniaków (obranych) 30 dkg brokuła 15 dkg sera żółtego 2 łyżki sera żółtego do posypania zapiekanki 150 ml śmietanki kremówki 400 ml mleka 1 i 1/4 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku Jak zrobić zapiekankę ze słodkich ziemniaków i brokuła. Obrane ziemniaki pokroić

MeCooks
Owocowy 3 Bit 104

masę budyniową. Masę budyniową przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, a między czasie przygotowujemy masę śmietanową. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i śmietan-fiksu. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na herbatniki. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na kilka

Przepiski.pl
Pierogi z białym serem na słodko 78

pomocą szklanki wyciąć kółka, napełnić ciasto masą serową. Następnie sklecić pierogi i gotować w wodzie przez 3 minuty od czasu wypłynięcia. Pierogi podawać polane śmietaną 12 % lub ubitą śmietaną kremówką i posypane startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto na pierogi 2. Zrobić masę serową 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka 5. Nafaszerować ciasto 6. Ugotować pierogi Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Szarlotka z toffi 107

stopni i piekę przez 10-12 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki na nadzienie: 100 g orzechów laskowych 1 łyżka masła 1/3 szklanki cukru 3 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki mąki 4-5 jabłek Jabłka obieram i kroję na cienkie cząstki (u mnie to półksiężyce). Jabłka układam gęsto na upieczonym cieście. Orzechy siekam i wrzucam do rondelka razem

Słodki sentyment
Bread pudding, czyli najpyszniejszy sposób na czerstwe ciasto drożdżowe 117

drożdże, drożdżowe, kuchnie świata, pudding Całkowity czas przygotowania 40 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 300 g czerstwego ciasta drożdżowego 200 ml śmietany kremówki 200 ml mleka 2 duże jajka lub 3 mniejsze 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią Opcjonalnie

Na-talerzu.pl
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 116

śmietany 18 % 1/3 łyżeczki soli morskiej FARSZ TARTY 3 pory – tylko biała i jasnozielona część 150 g boczku parzonego dobrej jakości 200 g słodkiej śmietanki 36 % (lub ewentualnie kremówkę 30m %) 2 jajka z chowu ściółkowego 50 g tartego parmezanu lub grana padano 50 g tartej żółtej mozzarelli sól morska i zmielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD

ProstePesto.pl
Jednogarnkowiec a’la Strogonow 141

średniej wielkości cebule 2 łyżki musztardy stołowej lub deserowej (łagodnej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego ( 5-6 sztuk) 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % ( mniej tłusta zwarzy się od musztardy) bulion z kości wieprzowych (ewentualnie kostka bulionowa) sól, pieprz czarny do smaku smalec wieprzowy do smażenia Schab pokrój w plastry a następnie

Ogrodnik w podróży
Ciasto cappuccino na biszkopcie 118

Ciasto cappuccino na biszkopcie Składniki: Biszkopt: mąka pszenna: 3/4 szklanki jajka: 4 szt. cukier z prawdziwą wanilią: 3 łyżki sok z cytryny: 1 łyżka Masa cappuccino: śmietana kremówka 30 %: 500 g kawa cappuccino waniliowe: 50 g cukier puder do smaku czekolada gorzka lub deserowa: 30 g   Przepis na ciasto cappuccino na biszkopcie Przygotowanie: Jak zrobić ciasto cappuccino? Ciasto cappuccino

Kuchnia Na Wypasie
Zupa krem z cukinii 100

wrzącej, łyżkę oleju i gotować 20 minut na małym ogniu. Lekko schłodzić i zmiksować zupę, by powstał gładki krem. Doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Żółtka roztrzepać ze śmietana kremówką. Zupę podgrzać i zalać śmietaną i żółtkami. Dokładnie wymieszać, ale już nie gotować. Podawać z groszkiem ptysiowym

przepisy- Milki
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 161

smaku) 2 galaretki malinowe 1-2 szklanki malin (może być też mieszanka owoców jagodowych; mogą być owoce świeże lub mrożone, mrożonych nie trzeba rozmrażać) 500 ml śmietanki kremówki, 250 g mascarpone, duża szczypta mielonej wanilii, kilka łyżeczek cukru pudru, do smaku na bezę owocową: 3 białka, 150 g cukru, 1 kisiel malinowy ok. 70 g (lub truskawkowy albo z owoców

Lekcje w kuchni
Tort leśny mech z kremem pomarańczowym i malinami 171

pomarańczy 140ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 100g cukru 1 jajko 1 żółtko Krem śmietanowy: 15g żelatyny + 150ml wody 1 łyżka soku z cytryny 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru z wanilią 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) 250g malin do kremu + około 80g malin do ozdoby Krem pomarańczowy – orange curd

Mała Cukierenka
Sernik kajmakowy z masą krówkową 96

owsianych ciastek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTECZKOWY SPÓD 200 g ciastek owianych 40 g miękkiego masła SERNIK KRÓWKOWY 1 kg sera twarogowego na sernik z wiaderka 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 jajka swojskie, ściółkowe kilka kropli olejku waniliowego 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 510 g krówkowej masy kajmakowej Gostyń

ProstePesto.pl
Tarta Oreo bez pieczenia 67

Spód: 20 ciasteczek oreo 70 g rozpuszczonego masła W blenderze miksujemy ciasteczka, po czym dodajemy masło. Wgniatamy w formę do tarty. Krem: 13-15 ciasteczek oreo 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% 3 łyżki oleju W blenderze mielimy ciasteczka najdrobniej jak się da. Dodajemy olej i śmietankę. Ponownie miksujemy i wykładamy na spód ciasta. Bita śmietana: śmietana 36% cukier puder Całość

Wasze Przepisy