ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:384/892)

SERNIK KOKOSOWY Z MUSEM MANGO I GALARETKĄ 253

dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy odrobinę ciepłego przecieru do żelatyny, hartujemy, wlewamy całość do płynu, chłodzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy w 3 partiach do przecieru, wylewamy na zimny sernik. MANGO GALARETKA: Przecier z mango 100 % PURENA wlewamy do garnka, dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy. Żelatynę

Ostra na Słodko
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 120

Gotujemy do miękkości kapusty, tj. około 30-60 minut. Sos grzybowy Gotujemy wodę z grzybów, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W szklance łączymy ze sobą wodę, kremówkę i mąkę, mieszając energicznie widelcem. Wlewamy do garnka, mieszamy energicznie do uzyskania konsystencji gęstego sosu. 4.7 / 5 ( 194 ocen ) Artykuł Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy

NiePieprz.pl
Tort uniwersalny z malinową nutą (biszkopt jasny i ciemny) 120

Tort uniwersalny z malinową nutą poleca się na każdą okazję! Jest naprawdę przepyszny i rozpływa się w ustach, a krem z kremówki oraz serka mascarpone wzbogacony o maliny nadaje mu charakteru.  Zresztą tak samo jak biszkopt kakaowy. Tort nie jest przesłodzony i fajnie komponuje się z rześkimi owocami. Tym razem nie robiłam go dla siebie, więc ciężko mi było

Di gotuje
SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” – nowy cykl na blogu 124

Studzimy. Ubijamy na sztywno białka, dodając pod koniec łyżką po łyżce cukier. Do masy czekoladowej dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając. Wkładamy połowę piany z białek, mieszamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo do masy czekoladowej, mieszamy. Na koniec dodajemy resztę białek. Wyciągamy na całkowicie wystudzony sernik, wygładzamy i chłodzimy co najmniej 12 godzin w lodówce. Dekorujemy

Ostra na Słodko
MIODEK S ANASTAZJI 151

Obrane,starte na dużych oczkach jabłka dusić na wolnym ogniu. Pod koniec wsypać suche galaretki, wymieszać,smażyć krótką chwilę. Podzielić na dwie części. Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny  1 łyżka cukru pudru W niewielkiej ilości wrzącej wody rozpuścić żelatynę. Śmietanę ubić z cukrem, połączyć z żelatyną. Dodatki: puszka masy krówkowej 15-20 dag orzechów włoskich

Niespełnione zdolności kulinarne
Kremowa zupa porowo-ziemniaczana z łososiem wędzonym 110

dwuletnią córeczką) 🙂 POLECAM każdemu! Składniki zupy porowo-ziemniaczanej: 2 duże pory 2 łyżki masła 1 liść laurowy 1 kg ziemniaków 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 100 ml śmietany kremówki 200 g łososia wędzonego sól, pieprz garść pokrojonej cebulki zielonej Przygotowanie zupy porowo-ziemniaczanej: Pory przeciąć wzdłuż i pokroić w piórka. W dużym garnku roztopić masło. Wrzucić pory, liść laurowy

Moja Delicja
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 135

drobno posiekanej 1 łyżka masła 2 duże szalotki, obrane i drobniutko posiekane 200 ml białego wytrawnego wina lub vermouth’u 500 ml bulionu drobiowego lub rybnego 200 ml śmietany kremówki sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowanie sosu: W szerokim rondlu podgrzej masło. Dodaj szalotki i smaż na małym ogniu przez 5-10 minut, aż szalotki zmiękną ale się nie zarumienią. Wlej wino

Moja Delicja
Deser z OREO – bez pieczenia 107

rozpuszczonym masłem. Tortownicę o wymiarach ok.23 cm wyłożyć ciasteczkami wymieszanymi z masłem. Uklepać. Przygotować budyń czekoladowy wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Serek kremowy zmiksować z cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubić*. 1/2 ubitej śmietany wmieszać dokładnie łyżką z serkiem. Na ciasteczkowy spód wyłożyć masę serową i włożyć do lodówki na minimum 20 minut. Ostudzony budyń zmiksować, aby pozbyć się powstałego kożucha

Moja Delicja
Makaron Tagliatelle z brokułem z sosem czosnkowo-cytrynowym – danie w 5 minut 116

limonką (ewentualnie z cytryną) bardzo trafione. Polecam na lunch, obiad lub kolację. Składniki: (2 porcje) 250 g makaronu Tagliatelle lub podobnego 1 brokuł 3 ząbki czosnku 200 g śmietany kremówki (30%) sok z połowy limonki/cytryny skórka starta z 1/2 limonki/cytryny (wcześniej limonkę dobrze wyszorować) świeżo mielony pieprz sól morska Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, pozbyć się twardych łodyg. W szerokim

Moja Delicja
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 113

główka białej kapusty 5 łyżek wody Składniki sosu pomidorowego: 1 czubata łyżka mąki 3 łyżki masła 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego lubczyku 100 g śmietany kremówki 350 ml bulionu drobiowego lub warzywnego sól, świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg) . Ugotować ryż, wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć

Moja Delicja
Ciasto 3 BIT – duża blacha 117

szklanki mleka 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 125 g masła 4 jaja 4 płaskie łyżki mąki pszennej 5 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej 600 ml śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady Ciasto 3 BIT – Przygotowanie: Ze względu na to, że ciasteczka muszą zmięknąć – ciasto 3 bit najlepiej przygotować dzień wcześniej, np. wieczorem. Dużą

Moja Delicja
Tiramisu z Lemon Curd 115

Curd. Świetny deser na lato. Składniki: (4-6 porcji) 2 cytryny – sok i skórka (cytryny sparzone i wyszorowane, najlepiej ekologiczne) 4 łyżki brandy 4 łyżki cukru 150 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 500 g serka mascarpone 2 jaja (osobno żółtka i białka) 1/4 szklanki domowego Kremu Cytrynowego Lemon Curd + 1/4 szklanki do dekoracji 250 g podłużnych biszkoptów Przygotowanie

Moja Delicja
Tarta z cukinią – chrupiąca tarta na kruchym spodzie 107

sera (np. cheddar) Składniki farszu do tarty z cukinią: 3 średnie cukinie lub dwie duże 50 g masła 1 pęczek dymki 1 pęczek szczypiorku 3 jaja 150 ml śmietanki kremówki 30% sól, pieprz Tarta z cukinią – Przygotowanie: Jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami robota z nożem do ciasta kruchego, to wszystkie składniki ciasta włożyć do misy i zmiksować pulsacyjnie. Ja miksuję

Moja Delicja
Sernik na zimno z jagodami i malinami 101

Sernik na zimno z jagodami i malinami. Idealny na lato. Wymaga tylko dłuższego chłodzenia w lodówce. Składniki: 700 g serka homogenizowanego (użyłam Danio o smaku waniliowym) 250 g śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny 200 g malin + 200 g jagód okrągłe biszkopty 1 galaretka o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Dno tortownicy o średnicy

Moja Delicja
Ciasto miodowo – orzechowe – bez cukru 107

pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zmielonych orzechów laskowych Składniki polewy: 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (70 % kakao) 1 łyżeczki masła 200 ml śmietanki kremówki 36 % Garść uprażonych orzechów laskowych do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka góra-dół). Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 23 cm wysmarować cienką warstwą masła i obsypać bułką

Moja Delicja