śledź - 8346 przepisów (strona:384/557)

Bejgli z orzechami włoskimi 167

trakcie pieczenia tworzy ono charakterystyczną dla bejgli marmurkową skórkę. Przepis poniżej jest na bejgli z nadzieniem z orzechów włoskich. Przepis na roladę makową znajdziecie tutaj . Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do zrobienia bejgli. Ciasto drożdżowe : 50 dkg mąki pszennej 1 dkg drożdży 100 ml letniego mleka 5 dkg cukru pudru 1 żółtko

mecooks
Nietuzinkowe kalenadarze adwentowe z dobrą kawą i herbatą - recenzja 59

zapakowane, więc idealnie nadają się na prezent. Ja z takiego byłabym baaardzo zadowolona! A same kapsułki z kawą oraz saszetki herbaty są doskonałej jakości i pysznie smakują.  Zresztą śledźcie promocje na stronie sklepu PoznajSmaki.pl to może uda się Wam coś zaoszczędzić. Zerknijcie też na inne oferowane przez sklep produkty, bo jestem pewna, że każdy znajdzie tam coś dla siebie

Di gotuje
Ryba po grecku z czarniakiem 109

świeżo upieczonym chlebem. Mój świąteczny stół to potrawy z różnych zakątków świata. Znajdziecie na nim perski chleb barbari, szwedzkie klopsiki, norweskiego łososia, no i oczywiście polskie świąteczne przysmaki jak śledzie, karp, pierogi czy ryba po grecku. Uwielbiam święta. Dawno nie byłam w Polsce, ale spędzam je w gronie rodzinnym z małżonkiem i synami, a w pierwsze święto zazwyczaj zapraszamy przyjaciół

codojedzenia
Normalność 67

cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Normalność pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Piernikowe babeczki czekoladowe 99

mięsa  możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TU - KLIK!  przepiękne ozdoby świąteczne dla Waszego domu!   Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Kostka rybna cordon bleu 213

taki sam sposób przygotować można również rybę. Rybny cordon bleu , który zrobiłam był w wersji na bogato, gdyż poza serem znalazła się w nim szynka i boczek. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na cordon bleu z rybą. 4 mrożone filety rybne (kostka rybna u mnie z mintaja) 4 duże plastry szynki wieprzowej

mecooks
Deser bez cukru, laktozy i glutenu, czyli pudding z kaszy jaglanej z dodatkiem zdrowej nutelli 99

jest połączeniem puddingu na bazie kaszy jaglanej i banana oraz musu, który jest niczym innym jak zdrową wersją nutelli z daktyli, orzechów laskowych i kakao. Spróbujcie koniecznie *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Wyjmij z nich pestki. Wrzuć daktyle do miski blendera, wlej mleko

Eat me! Fit me!
Przepis na lekki deser – brzoskwinie pod migdałową kruszonką 86

brzoskwinie sprawiają, że deser zadowoli nawet wybrednego łasucha. Do kruszonki, żeby było dietetycznie i lekko, nie użyłam masła ani innego tłuszczu, dodałam jedynie niewielką ilość cukru trzcinowego. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Brzoskwinie umyj i pokrój na kawałki. Ułóż je na dnie kokilek lub naczynia, w którym będziesz je zapiekać. Mielone

Eat me! Fit me!
Krewetki z pikantnym musem z mango pod kokosowym puchem 122

Lekka, kolorowa propozycja na kolację pełną smaków! Limonkowe krewetki, pikantny, słodki mus z mango, chrupiące kiełki, a wszystko w kokosowej oprawie. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Czosnek obierz i pokrój na cienkie plasterki. Limonki sparz wrzątkiem. Z jednej z nich zetrzyj skórkę i wyciśnij sok, druga pokrój na ćwiartki lub ósemki

Eat me! Fit me!
Niedzielny obiad z rybą i pomarańczą 88

Kiedy gotujemy nie da się raczej zrobić jednocześnie szybko, tanio, prosto i pysznie. Wiele potraw można jednak przygotować dzień wcześniej i tylko wykończyć, kiedy na niedzielny

Ugotowane pozamiatane
Kalafiorowa tikka masala 104

strączków. Jedzmy strączki to nasz superfood! Jedz to danie do woli i nie licz kalorii. P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie mnie też śledzić na Facebooku i Instagramie

wiecejwarzyw.pl
Waniliowe księżyce. Vanillekipferl 128

następnie odkładamy je aby ostygły. Przechowujemy w puszce lub szklanym pojemniku. (Źródło: kochbar.de) Jeśli szukasz przepisów na 12 potraw wigilijnych kliknij w ten link. Jeśli szukasz przepisów na wigilijne śledzie kliknij w ten link. Jeśli szukasz przepisów na słodkości na Boże Narodzenie kliknij w ten link . Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na sernik kliknij w ten link . Jeśli szukasz przepisów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Curry z krewetkami i makaronem sojowym, czyli trochę tajskich smaków na rozgrzanie tej jesieni 68

Niesamowicie bogate w przyprawy, smak i aromat danie z krewetkami, w którym zakocha się każda wielbicielka i każdy wielbiciel kuchni orientalnej *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Rozmróź krewetki, oderwij ogonki i sprawdź, czy są oczyszczone. Przełóż je do miseczki i polej sokiem wyciśniętym z dwóch limonek. Imbir obierz i zetrzyj

Eat me! Fit me!
Przepis na hot zupę dyniowo-marchewkową, czyli aromatyczny krem z dyni na chłodne dni 108

wracamy do domu zmarźnięci po całym dniu. Kremowa, aromatyczna, pełna rozgrzewającego organizm cynamonu, imbiru i kurkumy, jest przy tym bardzo pożywna, lekko pikantna i delikatnie słodka. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Jeśli masz trochę więcej czasu polecam upieczenie dyni w plastrach jak w tym przepisie . Jeśli jednak czasu masz niezbyt dużo

Eat me! Fit me!
Clafoutis z wiśniami, czyli prosty deser po francusku 99

specjalnych uzdolnień kulinarnych. Ciasto w piekarniku pięknie wyrasta, potem szybko opada i takie właśnie ma być – zbliżone w swej konsystencji do flanu – hiszpańskiego deseru. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Przygotuj żaroodporną formę do quiche o średnicy 25 cm i pojemności 1 1/4 litra. Cienko posmaruj ją tłuszczem. Świeże wiśnie

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania