podduszona i dobrze doprawiona. Pyszna odmiana tradycyjnego bigosu. Smacznego! Składniki: 1 średnia główka białej kapusty (waga ok. 1,35 kg); 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 200 g białego ryżu (u mnie 2 woreczki); 2 średnie cebule; 200 g koncentratu pomidorowego; 1/2 łyżki vegety; 1 płaska łyżeczka curry; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki; 1/2 łyżeczki ostrej
Gospodyni Miejskajest 100 razy zdrowsza od tej smażonej na głębokim oleju z cebulką. Będzie miała bardzo delikatny i wykwintny smak- dodamy jabłek- koniecznie Szarej Renety. Składniki -wątróbka- u mnie z indyka -3 duże jabłka Szara Reneta -świeży tymianek -przyprawa Kamis – młynek Przyprawa do kurczaka - glassa di soia Ponti - oliwa z oliwek Olitalia -garść sałatki- u mnie rukola, botwinka,pomidorek koktajlowy Zabieramy
Z Kuchni Do KuchniPrzypominam sałatki , które publikowałam na moim blogu. Myślę, że przed świętami coś można będzie wybrać. Sałatka z indyka Sałatka z rukoli Sałatka brokułowa Sałatka z awokado Sałatka warstwowa SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewymożna zrobić z kawałka mięsa z rosołu. U mnie zostaje ono dość często, więc sposobów na to mam kilka. Kiedyś pokazywałam Wam zapiekankę z gotowanego indyka czy też zapiekankę a'la tarta z gotowanego kurczaka , ktoś pamięta? :) Dzisiaj potrawka z kurczaka, który pozostał z niedzielnego rosołu :) Dzisiaj wszak niedziela i w wielu domach króluje tradycyjny rosół :) Składniki: gotowany
Codzienna kuchnia niecodziennawyśmienicie smakuje. Polecam też inne przepisy na pieczone mięsa: Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym łopatka pieczona z oregano Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie szynka wieprzowa ok. 1,2 kg 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsól, pieprz O bieram warzywa, kr oj ę , gotuj ę w bulionie , który doprawiam solą , pieprzem lub kostką rosołową . M iałam odlany litrowy słoik bulionu (gotowany na udzie z indyka, z zielem angielskim i liściem laurowym) . W tym samym czasie c ebul ę i pieczarki kroję i smaż ę na maśle , nie sol ę by pieczarki nie zrobiły się szare
NA MOIM TALERZURobiłam te szaszłyki już kilka razy, na grillu i na patelni. Z mięsa kurczaka i indyka, ale może być też mięso wołowe. Przepis pochodzi z książki "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowymoże się zdarzyć gotowanie obiadu w ostatniej chwili dla niespodziewanych gości lub zwyczajnie z braku czasu. To mój ulubiony przepis na super ekspresowy pyszny filet z kurczaka lub indyka, po którym zostaje tylko ... zapach unoszącey się w powietrzu :) SKŁADNIKI Pokrojony w plastry filet z piersi drobiowej oliwy z oliwek duża cebula sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej patelni wlać
zielonacukinkaząbki czosnku - duży pomidor - łyżka przecieru pomidorowego lub 2-3 łyżki keczupu - sól, pieprz, maggi - zioła prowansalskie, czosnek w pudrze - łyżka oleju rzepakowego *opcjonalnie: - pulpeciki z kurczaka lub indyka Przygotowanie: Cukinię obieramy, przecinamy i wydrążamy pestki. Następnie tniemy w sporą kostkę. Cebulę tniemy w małą kosteczkę, czosnek szatkujemy. Skórę pomidora nacinamy i pomidor parzymy. Następnie obieramy, wydrążamy pestki
W poszukiwaniu inspiracjiprzyprawienia mięsa. Najlepiej użyć mleka o 2 lub 3,2 % zawartości tłuszczu. Schab nie przesiąka smakiem mleka podczas pieczenia. W ten sam sposób można także przygotować filet z piersi indyka. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaProste kotlety mielone... Soczyste dzięki dodatkowi cebuli i musztardy. Łatwe w przygotowaniu. Idelanie przyprawione. I przede wszystkim pyszne. Smacznego! Składniki: 500 g dowolnego mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1/2 średniej cebuli; 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 2 łyżki musztardy; 1 jajo; 2 ząbki czosnku; Szczypta słodkiej papryki; 1 szklanka bułki
Gospodyni Miejskaparmezanem. Pyszna, włoska uczta. Polecam! Składniki: 300 g makaronu spaghetti; Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g); 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 250 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 duża cebula; 1 średnia, czerwona papryka; 250 g pieczarek; 5 suszonych grzybów; 100 ml gorącej wody; 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do zup np. vegety/ lub 1/2 kostki rosołowej
Gospodyni MiejskaKotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem... Soczyste, ryżowe i złociste. Wypełnione mięsem mielonym. O delikatnym, koperkowym aromacie. Pychota! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 3 szklanki surowego ryżu; 4 jaja (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa); 2 małe cebule (1 do masy ryżowej i 1 do mięsa); 1 łyżka masła; 1/4 szklanki zimnej wody
Gospodyni MiejskaSmażone jak kotlety - na gorącym oleju i dodatkowo pieczone w bulionie. Szybsze, prostsze od tradycyjnych, a tak samo smaczne. Zapraszam! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); Mała główka białej kapusty; 100 g białego ryżu (u mnie 1 torebka); 1 duża cebula; 1 duże jajo; 200 ml kaszy manny; 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego; 1 łyżeczka
Gospodyni Miejska