Pożywna zupa na pokrzepienie w chłodne dni. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Lubią ją dzieci :) Składniki: 0,5 kg mięsa mięsa z indyka włoszczyzna: pół selera, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 por 1 litr bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia) 3 duże ziemniaki 1 cały dorodny kalafior 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz
Bon Appetit Małgorzatymakaronu mini kolanka 1 puszka kukurydz y 1 puszka groszk u zielon ego 1 duży ogórek 2 z ą bki czosnku papryka marynowana siekany koperek 20 dag szynki z indyka majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Paprykę konserwową, szynkę i ogórka pokroić w kostkę. 2. Warz ywa w puszkach odlać z zalewy. 3. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1 mały słoik marchewki konserwowej krojonej w paski 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 4 jajka 4 ogórki kiszone 20 dag szynki z indyka 1 mały por majonez musztarda pieprz Sposób przygotowania: 1. Warzywa z puszek i słoików odsączyć, ananasa pokroić w kostkę. 2. Szynkę, ogórki kiszon e i ugotowane jajka pokroić w kostkę. 3. Pora oczyścić, pokroić
Kuchnia domowa Aniszybki obiad czy na kolacje. Składniki : 1/2 cebuli 1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie 300g mięsa mielonego z indyka 330ml śmietany 30% odrobina sera olej sól, pieprz 1 torebka ryżu Wykonanie : ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone
Garnkowe fanaberieschaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem mały mix świąteczny Mięsne kwiaty Kiełbasa wiejska Roladki z szynką Ciasteczka orzechowe Śledzie po Żydowsku Ryba po grecku Sałatka wielowarstwowa filet z indyka Szynka drobiowa Nalewka świąteczna Pieczona karkówka Roladki z łososia Roladki wieprzowe Pasztet domowy Sernik z malinami Rafaello ciasto bez pieczenia Pierogi z kapustą i grzybami Ciasto makowe Szynka z szynkowara
W kuchennym oknie Ewyspróbować. Korzystałam z dwóch przepisów pierwszy znaleziony na forum GW , drugi na blogu Damsko - meskie spojrzenie na kuchnię składniki 1 kg schabu lub pierś z indyka (1kg) 2l wody 4 łyżki soli 2 liście laurowe 4 - 6 listków ziela angielskie 1 główka czosnku, obrana, ząbki przeciśnięte przez praskę 2 łyżki majonezu 1/2 łyżki pieprzu
Stare Garytego przepisu-klik Dodatkowo: * wykałaczki- 6 szt. Szaszłyki: Cukinię pokroić w talarki o grubości około 1 cm. Wykałaczki namoczyć w ciepłej wodzie (min.30 min.) Umyte i osuszone piersi z indyka zmielić w maszynce. Doprawić posiekaną bazylią oraz solą, pieprzem chili i czosnkiem. Dosypać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Dłoń zwilżyć oliwą i z mięsa formować kuleczki o wielkości dużego orzecha
Kraina Miodem PłynącaPikantna zupa wspaniale rozgrzewa i zaostrza apetyt - w sam raz na początek większej imprezy. SKŁADNIKI: 2l rosołu drobiowego mięso z rosołu (u mnie 2 podudzia kurczaka i 2 skrzydła indyka) 4-5 ugotowanych marchewek 1 papryka 1 cebula 30 dag pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego makaron kokardki (farfalle) sól, pieprz, ostra papryka
Kto ugości moich gości?Ketchup dyniowy z sokiem pomaranczowym i curry uszlachetni smak nie tylko delikatnych stekow drobiowych z kurczaka lub indyka,lecz bedzie takze swietnym dodatkiem do frytek z dynii,plackow,kanapek itp.Bez pasteryzacji mozna go przechowywac w lodowce przez dwa miesiace.Jesli bedziemy dysponowac upieczonym wczesniej puree dyniowym ketchup przygotujemy blyskawicznie. Skladniki na 300-350 ml : 250 g puree z dynii-Hokkaido
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wody 600 g serc z indyka 5 marchewek 1 pietruszka ( korzeń ) 1/2 małego selera ( korzeń ) 500 g ziemniaków ( po obraniu ) 10 cm pora 1/2 pęczka natki pietruszki 250 ml ( objętościowo ) kaszy pęczak 2 solidne garście suszonych grzybów ( u mnie podgrzybki ) 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego pieprz kolorowy do smaku sól do smaku kucharek w płynie do smaku
Ewa w kuchniwyszła pyszna, aromatyczna i wilgotna! Na pewno będę wracać do tego przepisu! Zapraszam! Domowa wędlina ze słoika Składniki: 1 kg mięsa (może być schab, karkówka, boczek surowy, udziec z indyka) 3 duże ząbki czosnku 20 g soli peklowej 2 łyżki sproszkowanych ziół (majeranek, pieprz ziołowy, liść laurowy w proszku , kolendra sproszkowana, rozmaryn, kminek) 1. Mięso umyć, wysuszyć i natrzeć mieszanką
UgotujmyTo.plniej dowolnie zamieniać rodzaj użytej kaszy. Z kaszą gryczaną smakuje rewelacyjnie, ale rownież świetna jest z kaszą jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco polecam! SKŁADNIKI (porcja dla 2-4 osób): 2 torebki kaszy pęczak
Słodko-Słony Świat Ilonyziemniaków 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g żółtego sera 2 średnie cebule 100 g masła 1/2 pęczka natki pietruszki olej do smażenia placków 200 ml śmietany 18% sól pieprz Dzisiaj alternatywa dla zwykłych placków ziemniaczanych. Takie danie z cyklu - wszystko
Świat Domowej Kuchnimięsa mielonego z indyka 1 czerstwa kajzerka 250 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku 2 cebule 2-3 łyżki gęstego majonezu 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 3-4 łyżki oleju 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki masła 30 dkg rozmrożonych grzybów leśnych 150 g śmietanki kremowej 30% biały pieprz i sól (do smaku) Jakiś czas
Świat Domowej Kuchni