Składniki: 1 kg żołądki z indyka, 1 sztuka większa cebula, 1 sztuka mała papryczka chilli, 1 łyżka kucharek, 2 łyżki masło klarowane, 4 szklanki woda, 1 kubek śmietana słodka 18%, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki,- do smaku maggi z żołądków usunąć zanieczyszczenia i dobrze je opłukać zagotować żołądki i wylać wodę - czynność powtórzyć 3x wlać odpowiednią ilość
W Mojej Kuchni Lubiępotrzeba, woda 4 litry, ziemniaki 6 większe, warzywa mrożone 750 gram, szpinak świeży lub mrożony 1 kubek, śmietana 12% 1 szklanka, przyprawa do zup - do smaku mielone z indyka dobrze wyrobić z jajkiem, kaszką manną, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą formować klopsy nieduże i obtaczać je w mące do gotującej się wody wkładać klopsy i od chwili ich wypłynięcia
W Mojej Kuchni Lubięwątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz na tym tłuszczu
W Mojej Kuchni Lubięmielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, ząbki czosnku 1 główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem, papryką formować mielone kotlety i smażyć je na rumiano na gorącym oleju usmażone kotlety przełożyć na talerz i usmażyć na złocisto
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: żołądki drobiowe 50 dag, mięso gulaszowe z indyka 20 dag, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziemniaki 6 sztuk, kasza pęczak 1 szklanka, natka pietruszki 2 pęczki, przyprawa w płynie - do smaku żołądki oczyścić i dobrze umyć, można je pokroić na mniejsze kawałki jeśli są dość duże, mięso gulaszowe opłukać i razem z żołądkami
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka 3 sztuki, papryczka chilli 1 średnia, woda 1,5 szklanki, seler nać 3 łodygi udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą
W Mojej Kuchni LubięPyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno..... Składniki: 75 dag piersi indyka po kilka suszonych moreli i śliwek pół szkl. czerwonego półwytrawnego wina łyżka masła przyprawa do drobiu pieprz Wykonanie: Owoce wypłukać i namoczyć w winie na 3 godziny. Mięso umyć, ostrym nożem naciąć w połowie w poprzek tak, by utworzyła
Anioły w kuchniDziś przepis na szybkie i proste w wykonaniu leczo............ Składniki: ok 0,5 kg piersi z indyka cukinia 2 papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać
Anioły w kuchnipodać jako danie obiadowe z upieczonymi ziemniakami. z cebulą. Inne przepisy na pieczone mięso: łopatka pieczona z oregano Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięduże cukinie 100 g mięsa mielonego z indyka 1/4 papryki żółtej 2 pomidory
Czarnawisienkazupa. SKŁADNIKI 1 kalafior 1,5 l wody pół szklanki mleka 2 marchwie 1 korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 2 liście pora 3 udka kurczaka (ja używam szyi indyka) pół pęczka koperku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć, Udka umyć i wrzucić razem z warzywami do osolonej wody. Gotować przez godzinę. Wyjąć
Złote przepisyakcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci. 4 ziemniaki 1 szklanka mrożonej włoszczyzny lub świeża 1 puszka zielonego groszku 20 dag mięsa z indyka sól, pieprz 2 kawałki chleba tostowego Ziemniaki i włoszczyznę pokroić na małe kawałki i zalać wodą. Dodać mięso ,posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać groszek razem
Kulinarny karnet ChristopheraCzas grillowania ogrodowego minął ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby go przedłużyć .Do prezentowanej potrawy latem wykorzystuję grill ,a teraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu
Kulinarny karnet Christopheradodać do sosu. Gotować 2 minuty ,dodać odłożone skórki cytryny. Posypać uprażonym sezamem i zajadać. P.s. Jako dodatek było awokado z gorgonzolą. I dla mnie dodatkowy dodatek ,plaster pieczonego indyka. Awokado z gorgonzolą. Takie awokado może stanowić samodzielną ,bardzo pożywną przekąskę. U mnie dzisiaj zastąpiło jarzynkę do makaronu w cytrynie i śmietanie. Składniki. 1 awokado 40g sera Gorgonzola Dolce
Kulinarny karnet Christophera