niskokaloryczną sałatkę :) Składniki: 1/4 główki sałaty lodowej 1 jajko ugotowane na twardo ugotowane na parze warzywa - ja użyłam mrożonki: włoszczyzna pokrojona w paski, brokuły 2 plasterki wędliny z indyka Wykonanie: Sałatę kroimy w części wielkości ok 2 x 2cm, rozkładamy na talerzu. Na sałatę kładziemy ugotowane na parze warzywa (ilość wg uznania). Następnie wędlinę kroimy w kostkę
Taste Of My Daygodziny spędzone na świeżym powietrzu. Tymczasem nadal w duchu świąt przedstawiam moją propozycję na obiad wgronie rodziny. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka lub jedna duża pierś z indyka 2 zupy cebulowe duże opakowanie śmietany Pierś myjemy, oczyszczamy z tłuszczu i błon, przekładamy do naczynia żaroodpornego i obsypujemy zupami cebulowymi, mieszamy, następnie odstawiamy na kilka godzin
Taste Of My DaySkładniki: 3 sztuki golonki indyka, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 duża cebula 1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżeczka sól morska, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 szklanki woda golonki indycze opłukać i osuszyć na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu teraz wsypać przyprawę czerwone
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg żołądki z indyka, 1 sztuka większa cebula, 1 sztuka mała papryczka chilli, 1 łyżka kucharek, 2 łyżki masło klarowane, 4 szklanki woda, 1 kubek śmietana słodka 18%, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki,- do smaku maggi z żołądków usunąć zanieczyszczenia i dobrze je opłukać zagotować żołądki i wylać wodę - czynność powtórzyć 3x wlać odpowiednią ilość
W Mojej Kuchni Lubiępotrzeba, woda 4 litry, ziemniaki 6 większe, warzywa mrożone 750 gram, szpinak świeży lub mrożony 1 kubek, śmietana 12% 1 szklanka, przyprawa do zup - do smaku mielone z indyka dobrze wyrobić z jajkiem, kaszką manną, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą formować klopsy nieduże i obtaczać je w mące do gotującej się wody wkładać klopsy i od chwili ich wypłynięcia
W Mojej Kuchni Lubięwątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz na tym tłuszczu
W Mojej Kuchni Lubięmielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, ząbki czosnku 1 główka, ziemniaki ugotowane 1 kg , natka pietruszki 2 łyżki, buraczki konserwowe 1 słoik/300ml mielone z indyka dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, wodą gazowaną, kucharkiem, papryką formować mielone kotlety i smażyć je na rumiano na gorącym oleju usmażone kotlety przełożyć na talerz i usmażyć na złocisto
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: żołądki drobiowe 50 dag, mięso gulaszowe z indyka 20 dag, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ziemniaki 6 sztuk, kasza pęczak 1 szklanka, natka pietruszki 2 pęczki, przyprawa w płynie - do smaku żołądki oczyścić i dobrze umyć, można je pokroić na mniejsze kawałki jeśli są dość duże, mięso gulaszowe opłukać i razem z żołądkami
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka 3 sztuki, papryczka chilli 1 średnia, woda 1,5 szklanki, seler nać 3 łodygi udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą
W Mojej Kuchni LubięPyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno..... Składniki: 75 dag piersi indyka po kilka suszonych moreli i śliwek pół szkl. czerwonego półwytrawnego wina łyżka masła przyprawa do drobiu pieprz Wykonanie: Owoce wypłukać i namoczyć w winie na 3 godziny. Mięso umyć, ostrym nożem naciąć w połowie w poprzek tak, by utworzyła
Anioły w kuchniDziś przepis na szybkie i proste w wykonaniu leczo............ Składniki: ok 0,5 kg piersi z indyka cukinia 2 papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać
Anioły w kuchnipodać jako danie obiadowe z upieczonymi ziemniakami. z cebulą. Inne przepisy na pieczone mięso: łopatka pieczona z oregano Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem łopatka marynowała się w marynacie z cydru, z dodatkiem sosu sojowego, oraz pikantnego sosu sweet
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięduże cukinie 100 g mięsa mielonego z indyka 1/4 papryki żółtej 2 pomidory
Czarnawisienkazupa. SKŁADNIKI 1 kalafior 1,5 l wody pół szklanki mleka 2 marchwie 1 korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 2 liście pora 3 udka kurczaka (ja używam szyi indyka) pół pęczka koperku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Marchew, pietruszkę i seler obrać i umyć, Udka umyć i wrzucić razem z warzywami do osolonej wody. Gotować przez godzinę. Wyjąć
Złote przepisy