ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:393/892)

Najlepsze ciasta na Wielkanoc 114

Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Sernik jogurtowy z mango Jagodowo kokosowa pianka  Malinowy 3 bit Cynamonowy jabłecznik Kinder country Grysikowy przekładaniec Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy

Cynamonowe szczęście
Ciasto Usta Grażyny 310

Grażyny będzie idealnym pomysłem. PRZEPIS NA CIASTO USTA GRAŻYNY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA 1 kg sera twarogowego na sernik 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki 500 ml wody GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 200 g biszkoptów okrągłych 160 g herbatników Uwaga: Ilość herbatników i biszkoptów zależy

Przepiski.pl
Kajmakowe love 86

mojprzepisna.pl | Kajmakowe love Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki :) Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką i kremówką kajmakową. Ciasto dla wielbicieli kremowych smaków. Ciasto trochę podobne do Banoffee pie, ale nie do końca. Moja wersja jest lżejsza. Składniki na tortownicę 21 cm: Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki

moj przepis na
Francuski warkocz na szybko 67

masełku) 200 gr boczku wędzonego 1 opakowanie sera mozzarella 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki rozmącona z 2 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego lub śmietany kremówki 1 jajko (3/4 dodać do farszu, resztę zostawić do posmarowania warkocza przed pieczeniem) sól pieprz Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak, smażyć na patelni, tak żeby woda odparowała, około

moj przepis na
Domowy likier Baileys 71

Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią (ja nie dodawałam) Kajmak, lekko podgrzać (wówczas łatwiej go będzie można wyjąć z puszki) przełożyć do naczynia i dodać do niego

moj przepis na
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 86

nadziałam je kremem lekko adwokatowym. Krem jest wam już znany bo bardzo podobny używałam do nadziewania pączków z ziemniakami . Krem na ptysie jest trochę lżejszy, zawiera ubitą śmietanę kremówkę, jest mniej stabilny niż krem do nadziewania pączków. Łabędzie robiłam pierwszy raz, więc proszę się ze mnie nie śmiać za głośno ;). Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Inspiracja na ciasto i krem

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 82

wmieszać orzechy i alkohol. Nasączenie: 90 ml zimnego espresso (lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczona w 80 ml wrzątku) 90 ml whisky lub rumu lub wódki Dekoracja: 150 ml śmietany kremówki 75 gr czekolady gorzkiej 75 – 100 gr zmielonych orzechów (włoskich lub laskowych) do obsypania tortu 9 połówek orzechów włoskich Śmietanę doprowadzić do wrzenia, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 65

taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest

moj przepis na
Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym 67

pieczenia. Składniki na tortownicę 23 cm: Warstwa czekoladowa: 500 g sera twarogowego (u mnie z wiaderka President) 130 g gorzkiej lub mlecznej czekolady roztopionej, jeszcze ciepłej 90 g śmietany kremówki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 duże jajka 1 łyżka cukru (do smaku, ja nie dawałam) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę do pieczenia posmarować masłem, wyłożyć papierem

moj przepis na
Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem 66

mojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta na kruchym spodzie, przyjemna w przygotowaniu. Warstwa z jaglano-śmietankowym budyniem rewelacyjna, wilgotna, mięciutka, kremowa. Polecam Składniki na formę do tarty o średnicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna

moj przepis na
Śnieżny puch bez chemii 74

sernik na zimno, lekko piankowy, deser z tych mniej słodkich. Wystarczy tylko kilka składników. W oryginalnej wersji są wykorzystane Śnieżki w proszku, ja zrezygnowałam z nich na rzecz śmietany kremówki, można również użyć jogurtu greckiego lub naturalnego plus żelatyny, deser wyjdzie równie dobry. Inspiracja: Qchenne kaprysy . Składniki na formę 20 na 35 cm, ale ciasto wyszło bardzo płaskie, proponuje formę

moj przepis na
Sernik z malinami i śliwkami na kakaowym spodzie 75

pełnoziarnistym, kruchutkim i delikatnym a jednocześnie nie rozwalającym się spodzie? A czy może być pełen sezonowych owoców? Na wszystkie pytania odpowiedź brzmi: TAK. Zapraszam na sernik na bazie śmietany kremówki i jogurtu naturalnego, z dodatkiem sezonowych owoców, na pysznym kruchutkim, kakaowym spodzie. Składniki na blaszkę 35 na 25: Spód: 1 szklanka mąki pszennej razowej 1 szklanka mąki żytniej razowej

moj przepis na
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 71

pszennej krupczatki, innej pszennej czy żytniej lub bezglutenowej. 100 g zimnego masła 4 żółtka 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany kremówki 30% Szczypta soli Składniki na budyń: 1 litr mleka 0,5 szklanki cukru lub ksylitolu 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Szczypta soli 4 żółtka Sok z połowy cytryny Skórka

moj przepis na
Pascha idealna – Tradycyjny Wielkanocny deser 75

powinny być w temperaturze pokojowej. Do garnka z nieprzywierającym dnem, u mnie teflonowym, wlać mleko, zagotować. Uwaga łatwo się przypala, więc na małej mocy palnika. W misie miksera umieścić kremówkę, kwaśną śmietanę, jajka i cukier wanilinowy. Zmiksować do połączenia. Na gotujące się mleko, cały czas mieszając, powoli wlewać jajeczną mieszankę. Gotować, do momentu aż zacznie wrzeć, mieszanka zacznie się warzyć

moj przepis na
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 78

przypadku robienia bezowych wypieków nie zostanę przy tym urządzeniu, jest dużo lepsze wyczucie, lepiej kontroluje się stan ubitych białek, jest mniejsze prawdopodobieństwo przebicia białek. Krem jest na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone. Pavlovą najlepiej upiec dzień wcześniej, a udekorować kremem tuż przed podaniem. Beza: 5 białek z dużych jaj, w temperaturze pokojowej, 1 szklanka cukru kryształ 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

moj przepis na