ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:402/892)

Proste ciasto murzynek z gruszkami 179

łyżeczki sody około 550g-600g gruszek to tak około 2-3 gruszki (u mnie to były 2 spore gruszki) Polewa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 150ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) wiórki kokosowe do posypania Ciasto: 1. Do rondelka przełożyć masło lub margarynę, dodać cukier, cukier wanilinowy, kakao, mleko i postawić na ogniu, mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania 98

pewno wypróbuję i takie Zapraszam na pyszne i puszyste domowe lody waniliowe Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania Składniki: 5 ekologicznych, świeżych jajek 500 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka cukru pudru 1 laska wanilii (można zastąpić odrobiną aromatu)/ u mnie pół łyżeczki pasty waniliowej Jajka należy przelać wrzątkiem. Białka oddzielić od żółtek. Cukier puder przesiać przez sitko

UgotujmyTo.pl
Sernik cytrynowy 103

Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla…) 500 g serka mascarpone 5 jajek pół szklanki oleju /u mnie rzepakowy/ 300 ml śmietany kremówki 30-36% 300 g cukru 5 dużych cytryn 1 budyń waniliowy szczypta soli Cytryny – wyszorować, sparzyć- a następnie delikatnie zetrzeć z każdej zewnętrzną warstwę skórki. Oddzielnie wycisnąć sok. Pozostałe

UgotujmyTo.pl
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 97

użyć kostki, jak się nie ma) lub warzywnego w opcji wege 3 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny do smaku szczypta cukru 30 ml słodkiej śmietany, najlepiej kremówki ( nie zwarzy się w zupie ) dodatki: prażona cebulka uprażone na patelni, na chrupko kawałki bekonu świeży tymianek do przybrania Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobno, uduś na maśle ze szczyptą

Ogrodnik w podróży
Ciasto śliwkowe z kaszą manną 94

gotujemy 10 minut aż masa zgęstnieje. Tortownicę wylepiamy ciastem. Śliwki wydrążamy i dzielimy na ćwiartki. Na ciasto układamy skórką do dołu śliwki. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka mieszamy z kremówką a następnie wlewamy do ugotowanej kaszy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do kaszy i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na śliwki a na wierzch reszta śliwek. Ciasto pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Muffinki z granatem i bitą śmietaną 83

około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffinki wyjąć z blachy oraz ostudzić na kratce. W między czasie przygotować bitą śmietanę.   Schłodzoną (!) kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Ciastka udekorować według uznania.   Inspiracja z modyfikacjami z bloga: www.ciastkozercy.pl

Di gotuje
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOROWIKAMI 128

samą lub np. z pieczonym mięsem. Czas przygotowania: 20 min. Czas pieczenia: ok. 40 min. Porcja dla 4-6 osób ● 600 g ziemniaków ● 20 g masła ● 1 l. śmietany kremówki ● 1 ząbek czosnku ● 1 liść laurowy, kilka gałązek świeżego tymianku ● 1 cebula ● 200 g borowików ● 60 g startego parmezanu ● sól, pieprz   Przygotowanie: Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie talarki. Posmaruj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 96

ogarnąć jakiś tort, bo wcześniej czekałam na piekarnik.  Tort podwójnie czekoladowy - z dwiema różnymi masami czekoladowymi - jedna z gorzką czekoladą, a druga z białą czekoladą, przygotowane na bazie kremówki i serka mascarpone. Składa się on z bezy, która znajduje się na samym wierzchu oraz dwóch biszkoptów - jasnego i ciemnego z kakao, przełożonych masami. Dodatkowo pod masą z białej czekolady

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KOKOSOWY Z MUSEM MANGO I GALARETKĄ 212

dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy odrobinę ciepłego przecieru do żelatyny, hartujemy, wlewamy całość do płynu, chłodzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy w 3 partiach do przecieru, wylewamy na zimny sernik. MANGO GALARETKA: Przecier z mango 100 % PURENA wlewamy do garnka, dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy. Żelatynę

Ostra na Słodko
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 94

Gotujemy do miękkości kapusty, tj. około 30-60 minut. Sos grzybowy Gotujemy wodę z grzybów, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W szklance łączymy ze sobą wodę, kremówkę i mąkę, mieszając energicznie widelcem. Wlewamy do garnka, mieszamy energicznie do uzyskania konsystencji gęstego sosu. 4.7 / 5 ( 194 ocen ) Artykuł Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy

NiePieprz.pl
Tort uniwersalny z malinową nutą (biszkopt jasny i ciemny) 93

Tort uniwersalny z malinową nutą poleca się na każdą okazję! Jest naprawdę przepyszny i rozpływa się w ustach, a krem z kremówki oraz serka mascarpone wzbogacony o maliny nadaje mu charakteru.  Zresztą tak samo jak biszkopt kakaowy. Tort nie jest przesłodzony i fajnie komponuje się z rześkimi owocami. Tym razem nie robiłam go dla siebie, więc ciężko mi było

Di gotuje
SERNIK Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” – nowy cykl na blogu 80

Studzimy. Ubijamy na sztywno białka, dodając pod koniec łyżką po łyżce cukier. Do masy czekoladowej dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając. Wkładamy połowę piany z białek, mieszamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo do masy czekoladowej, mieszamy. Na koniec dodajemy resztę białek. Wyciągamy na całkowicie wystudzony sernik, wygładzamy i chłodzimy co najmniej 12 godzin w lodówce. Dekorujemy

Ostra na Słodko
MIODEK S ANASTAZJI 131

Obrane,starte na dużych oczkach jabłka dusić na wolnym ogniu. Pod koniec wsypać suche galaretki, wymieszać,smażyć krótką chwilę. Podzielić na dwie części. Masa śmietankowa: 1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny  1 łyżka cukru pudru W niewielkiej ilości wrzącej wody rozpuścić żelatynę. Śmietanę ubić z cukrem, połączyć z żelatyną. Dodatki: puszka masy krówkowej 15-20 dag orzechów włoskich

Niespełnione zdolności kulinarne
Kremowa zupa porowo-ziemniaczana z łososiem wędzonym 85

dwuletnią córeczką) 🙂 POLECAM każdemu! Składniki zupy porowo-ziemniaczanej: 2 duże pory 2 łyżki masła 1 liść laurowy 1 kg ziemniaków 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 100 ml śmietany kremówki 200 g łososia wędzonego sól, pieprz garść pokrojonej cebulki zielonej Przygotowanie zupy porowo-ziemniaczanej: Pory przeciąć wzdłuż i pokroić w piórka. W dużym garnku roztopić masło. Wrzucić pory, liść laurowy

Moja Delicja
Dorsz z sosem Velouté z trawy cytrynowej z zapiekanką ziemniaczano-selerową 107

drobno posiekanej 1 łyżka masła 2 duże szalotki, obrane i drobniutko posiekane 200 ml białego wytrawnego wina lub vermouth’u 500 ml bulionu drobiowego lub rybnego 200 ml śmietany kremówki sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowanie sosu: W szerokim rondlu podgrzej masło. Dodaj szalotki i smaż na małym ogniu przez 5-10 minut, aż szalotki zmiękną ale się nie zarumienią. Wlej wino

Moja Delicja