ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:402/892)

Nie tylko na święta – poznaj sprawdzone przepisy na karpia 156

Świąt Bożego Narodzenia. Podobnie jak w przypadku kotletów schabowych, rybę należy uprzednio wymoczyć i osuszyć przed rozpoczęciem dalszych prac. Do podsmażonego z obu stron karpia wystarczy następnie wlać śmietanę kremówkę oraz dusić przez kilka minut, aż do zgęstnienia sosu. Na koniec danie wystarczy doprawić solą i zmielonym pieprzem. Wbrew pozorom, karp w śmietanie jest daniem zaskakująco lekkim i delikatnym

sierotka maRysia w kuchni
Kremowy sernik z lemon curd 158

modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego lub półtłustego sera białego 3/4 szklanki cukru 1 szklanka śmietany kremówki 4 całe jajka 2 żółtka 100 g cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej truskawki (inne owoce) do dekoracji Kremowy sernik z lemon curd – przepis 75 g masła rozpuszczamy w małym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOKOSOWO – WIŚNIOWY NAKED CAKE – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 74

minut. Od czasu do czasu mieszamy uważając, by nie przypalić. Zdejmujemy z palnika, dodajemy białą czekoladę oraz pastę kokosową – dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Chłodzimy w lodówce. Kremówkę ubijamy na sztywno z mascarpone dodając pod koniec cukier puder. Następnie łączymy z masą kokosową, mieszamy, chłodzimy. FRUŻELINA WIŚNIOWA: Wiśnie podgrzewamy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Mąkę

Ostra na Słodko
Rolada marchewkowa z kremem i owocami 100

opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 łyżki oleju 100g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej po szczypcie: imbiru, gałki muszkatołowej, cynamonu Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka gorącej wody 3-4 mandarynki       *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy

Blog z Apetytem
Tort jeżyna z mango 92

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru muscovado krem jeżynowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 250 g jeżyn 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru muscovado   polewa jeżynowa: 250 g jeżyn 2 łyżeczki żelatyny płaskie nasączenie: 125 ml wina czerwonego 125 ml herbaty czarnej

wesoła kuchnia
Delicja kawowa z kawą Parallel " 36 - Przyjaciele Kawy 118

pochodzenia: Ameryka południowa, Ameryka środkowa Średni stopień palenia Kraj pochodzenia: Litwa Rodzaj ziaren kawy: 100 % Arabica    Delicja kawowa: Składniki: 3 pojedyncze opakowania podłużnych biszkoptów 500 ml śmietany kremówki 30 % 200 g sera z wiaderka waniliowego 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 szklanka mocnej  kawy Parallel"36 z ekspresu 7 łyżeczek żelatyny 220 ml mocnej kawy Parallel

Sama słodycz i szczypta chili
Zrazy z łopatki w sosie pieczeniowo-pieczarkowym, danie na wyjazdy 102

wielkości 8-10 pieczarek 4 ząbki czosnku musztarda chrzanowa kawałek wędzonej słoniny – około 0,2 kg (możesz zastąpić boczkiem) sól, pieprz czarny do smaku 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30% (słoiki z nią dłużej się trzymają) 2 l rosołu na kościach lub bulion z kostki np. cielęcy czy drobiowy mąka pszenna wymieszana z wodą do zagęszczenia sosu smalec

Ogrodnik w podróży
Wafelki serowe toffi 87

waflem, rozsmarowjemy resztę masy i przykrywamy ostatnim waflem. Wafle zawijamy w folię i obciążamy, pozostawiamy na minimum 2-3 godz. w lodówce. Polewa: Gorzką czekoladę topimy razem z dodatkiem kremówki w kąpieli wodnej. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Wafle kroimy na mniejsze porcje, następnie oba końce maczamy w polewie i obsypujemy orzeszkami. Układamy na kratce i pozostawiamy do zastygnięcia czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Wafelki serowe toffi 88

waflem, rozsmarowjemy resztę masy i przykrywamy ostatnim waflem. Wafle zawijamy w folię i obciążamy, pozostawiamy na minimum 2-3 godz. w lodówce. Polewa: Gorzką czekoladę topimy razem z dodatkiem kremówki w kąpieli wodnej. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Wafle kroimy na mniejsze porcje, następnie oba końce maczamy w polewie i obsypujemy orzeszkami. Układamy na kratce i pozostawiamy do zastygnięcia czekolady

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie rożki z jabłkiem 118

francuskie z budyniem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/ciastka-francuskie-z-budyniem.html), francuskie rożki z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/rozki-francuskie-z-jabkiem.html), gofry z ciasta francuskiego nadziewane czekoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/nadziewane-gofry-z-ciasta-francuskiego.html), kremówka na cieście francuskim (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/kremowka.html), napoleonka na cieście francuskim (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/napoleonka-na-ciescie-francuskim.html) czy paluchy serowo - ziołowe z ciasta francuskiego (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/paluchy-serowo-zioowe-z-ciasta.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Klasyczne tiramisu. 82

jajek. Nie musicie się jednak obawiać, metoda przygotowania gwarantuje bezpieczna konsumpcje. SKAŁDNIKI: 3 całe jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 500 g serka mascarpone 3/4 szklanki śmietany kremówki 30 – 36 % około 36 biszkoptów około szklanki mocnej kawy kieliszek Amaretto (opcjonalnie) czubata łyżka kakao Zapraszam również do obejrzenia filmu WYKONANIE: Jajka utrzeć z cukrami. Kiedy ładnie się spienią

Pani M - kuchnia smakowita
Proste ciasto murzynek z gruszkami 175

łyżeczki sody około 550g-600g gruszek to tak około 2-3 gruszki (u mnie to były 2 spore gruszki) Polewa: 100g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 150ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) wiórki kokosowe do posypania Ciasto: 1. Do rondelka przełożyć masło lub margarynę, dodać cukier, cukier wanilinowy, kakao, mleko i postawić na ogniu, mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania 97

pewno wypróbuję i takie Zapraszam na pyszne i puszyste domowe lody waniliowe Domowe lody waniliowe – bez maszynki, bez mieszania Składniki: 5 ekologicznych, świeżych jajek 500 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka cukru pudru 1 laska wanilii (można zastąpić odrobiną aromatu)/ u mnie pół łyżeczki pasty waniliowej Jajka należy przelać wrzątkiem. Białka oddzielić od żółtek. Cukier puder przesiać przez sitko

UgotujmyTo.pl
Sernik cytrynowy 98

Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla…) 500 g serka mascarpone 5 jajek pół szklanki oleju /u mnie rzepakowy/ 300 ml śmietany kremówki 30-36% 300 g cukru 5 dużych cytryn 1 budyń waniliowy szczypta soli Cytryny – wyszorować, sparzyć- a następnie delikatnie zetrzeć z każdej zewnętrzną warstwę skórki. Oddzielnie wycisnąć sok. Pozostałe

UgotujmyTo.pl
Jesienny krem z pieczarek z prażoną cebulką i bekonem 93

użyć kostki, jak się nie ma) lub warzywnego w opcji wege 3 ząbki czosnku masło do smażenia sól, pieprz czarny do smaku szczypta cukru 30 ml słodkiej śmietany, najlepiej kremówki ( nie zwarzy się w zupie ) dodatki: prażona cebulka uprażone na patelni, na chrupko kawałki bekonu świeży tymianek do przybrania Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobno, uduś na maśle ze szczyptą

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania