limonką Składniki: Beza: 8 białek z dużych jajek w temperaturze pokojowej (to około 310g białka) 450g cukru kryształu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g Krem: 600ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru skórka starta z 1/2 limonki sok wyciśnięty z 1/2 limonki 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 fix do śmietany (niekoniecznie) 100g umytej, dobrze osączonej
Mała Cukierenkaserka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny( z czubem) 100 g białej czekolady Kremówkę podgrzewamy, dodajemy białą czekoladę i rozpuszczamy ją,unikając zagotowania. Schładzamy w lodówce 5-6 godzin. Ubijamy na„półsztywno”. Dodajemy po łyżce serka mascarpone i delikatnie mieszamy. Żelatynę rozrabiamy w 1/3 szklanki gorącej wody i lekko schładzamy. Letnią powoli dodajemy cienkim
Domowe ciastaMożesz je zrobić ze swoimi ulubionymi owocami, bakaliami lub czekolada. Są tak proste do zrobienia, ze możesz popuścić wodze fantazji i eksperymentować z wieloma smakami. SKŁADNIKI: 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 200 ML SKONDENSOWANEGO MLEKA SŁODZONEGO ULUBIONE OWOCE, BAKALIE LUB CZEKOLADA. U MNIE 500 G TRUSKAWEK. ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: UMYTE I OCZYSZCZONE OWOCE DOBRZE ZBLENDOWAĆ
Pani M - kuchnia smakowitaproszku do pieczenia 1 żółtko 2 łyżki śmietany Nadzienie 1 i ½ kg moreli ( mogą też być brzoskwinie) ¾ szklanki cukru ¼ szklanki wody 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki mąki dodatkowo: 1 jajko. 1 łyżka cukru Przygotować ciasto: Do miski dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać masło pokrojone w kostkę, wyrobić
Smaczny zeszytdobrze schłodziło się w lodowce, ale uwierzcie mi, ze warto. Będzie idealnym dodatkiem do kawy i herbaty. SKŁADNIKI: OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO. 200 G SKONDENSOWANEGO MLEKA SŁODZONEGO 400 G ŚMIETANY KREMÓWKI 30 -36 % ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: PRZYGOTOWAĆ FORMĘ, W KTÓREJ UKŁADAĆ BĘDZIEMY CIASTO. PROPONUJE KEKSOWKE. WYMIERZYĆ DŁUGOŚĆ FORMY. Z CIASTA FRANCUSKIEGO WYKROIĆ PASKI O DŁUGOŚCI PRZYGOTOWANEJ FORMY
Pani M - kuchnia smakowitamnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki amerykańskie) Biszkopt : czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (do miseczki
królestwo garówodmierzania składników o pojemności 250 ml. Nie liczyłam ile wyszło mi babeczek, ale dwie spore blaszki plus ciasteczka. Myślę, że 30 sztuk było. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem
Izabelawkuchniwymiarach 23 x10 cm wykładam folią spożywczą. Na dnie układam połówki truskawek. Resztę truskawek kroję na kawałki, przekładam do rondelka dodaję dwie łyżki cukru i przesmażam, studzę. Kremówkę i mascarpone ubijam na sztywno. Jajka i dwie łyżki cukru ubijam na parze / tzn miskę z jajkami ustawiam na garnku z wrzącą wodą. Ubijam mikserem około pięć minut, zdejmując od czasu
wesoła kuchniasmaku śmietankowym/waniliowym – 2 x 40 g (z cukrem) 1 lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 100 g masła 1 szklanka mleka w proszku 100 ml śmietanki kremówki 30 % 5 sporych jajek do dekoracji: cukier puder oraz świeże owoce Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Sernik upieczony został
Zasmakuj Kuchnipuch, i na kawałku nie poprzestaniecie. biszkopt: 3 jajka L 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej pianka: 250 serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka pomarańczowa 125 ml wody 2 łyżki cukru pudru galaretka: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wody 60 dkg truskawek mięta świeża Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam
wesoła kuchniasię z Wami moimi przepisami jak tym na sernik stracciatella z jagodami. Sernik stracciatella z jagodami 12 porcji Składniki: 500 g kremowego twarogu 200 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki, 36% tł. 100 g cukru pudru 7 listków żelatyny 1 cytryna, sok i otarta skórka 2 łyżki limoncello, opcjonalnie 100 g białej czekolady 10 podłużnych biszkoptów 400 g jagód
codojedzeniapropozycją dla całej rodziny - jest pyszny i błyskawiczny w przygotowaniu. Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym z serem może być przygotowany na kilka sposobów. Kiedyś przygotowywałam go na bazie śmietanki kremówki, od pewnego czasu zastępuję ją serkiem śmietankowym (cream cheese). Wspaniale nadaje się do różnego rodzaju sosów, sprawiając, że stają się aksamitne i kremowe. Taki sos serowy pasuje do wszystkiego
Lekcje w kuchniWANILIOWEGO 1/4 SZKLANKI OLEJU 3/4 SZKLANKI MLEKA KREM: 150 G SERKA MASCARPONE 1/4 SZKLANKI CUKRU 5 ŁYŻECZEK KAWY ROZPUSZCZALNEJ 1/4 SZKLANKI WRZĄTKU 1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 -36 % ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: CIASTO: DO MISKI WBIĆ JAJKA I UTRZEĆ JE, WRAZ Z CUKRAMI NA PUSZYSTĄ MASĘ. DO UTARTYCH JAJEK DODAĆ KOLEJNO OLEJ I MLEKO
Pani M - kuchnia smakowitaskładniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu) 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 pełne łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę
babka w formiemusztardowy można wykonać w wersji łagodniejszej dodając musztardy delikatesowej lub w wersji ostrzejszej z musztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami... Sprawdź też GULASZ Z BOCZNIAKÓW w wersji
Kuchnia MagdaLeny