ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:411/892)

Kurczak w śmietanowym sosie ze szparagami, podany z makaronem. 123

się na targach. Więc dziś kolejny przepis z ich udziałem. Bardzo szybki a zarazem smaczny!  Zapraszam! Składniki; 2 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek zielonych szparagów 150 ml śmietany kremówki 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki 3/4 szklanki rosołu lub wody Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy na pół, wzdłuż

Radość kipiąca uśmiechem.
Klasyczna wuzetka 82

szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Pozostałe składniki: 1 litr śmietany kremówki dobrze schłodzonej 30 % 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny+ pół szklanki zimnej wody ok połowa lub 2/3 słoika dżemu wiśniowego lub powideł śliwkowych herbata z cytryną do nasączenia biszkoptu lub posłodzona kawa

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto 3 bit bez pieczenia 96

mleka  130 gramów masła 1 budyń waniliowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru Bita śmietana 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix Dodatkowo ok 400 gramów herbatników masa kajmakowa z puszki 400 g pół tabliczki startej na tarce czekolady Połowę mleka zagotować wraz z cukrami

Andzia Pichci
Czekoladowe ciasto z bezą i owocami 87

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 4 żółtka 90 g mąki 2 łyżki mleka 4 białka 200 g cukru Nadzienie 300 g świeżych owoców 300 ml śmietanki kremówki, 36% Nastaw piekarnik na 150ºC. Przygotuj podłużną foremkę 20 cm x 35 cm. Przykryj papierem do pieczenia. Papier skrop wodą i zgnieć. Następnie wyprostuj papier i wyłóż foremkę. W ten sposób

codojedzenia
BIAŁY DRIP – biała polewa na tort 135

spływa z niego. Polecam też Drip na tort z gorzkiej czekolady Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Biały drip: 150 g białej czekolady lub więcej 50 ml śmietanki kremówki 30/36%*** biały barwnik/wybielacz 1 płaska łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) […] Artykuł BIAŁY DRIP – biała polewa na tort pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Ciasto o nazwie Pyzie książki siostry Anastazji 151

jogurtu owocowego ,1 galaretka koloru jogurtu ,żelatyna wykonanie Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Jogurt połączyć z tężejącą galaretką . Bita śmietana składniki 1/2 l śmietana kremówki 36 procentowej 2 łyżeczki żelatyny 3lub 4 łyżki cukru pudru wykonanie żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Smetanę ubić z cukrem pudrem i letnią żelatyną. dodatkowo paczka biszkoptów dużych składanie ciasta Biszkopt

Moje Wyroby
Pyszna zupa szparagowa. Tej wiosny robimy ją już trzeci raz! PRZEPIS 79

litrów wywaru mięsnego (u nas tym razem przygotowany na ćwiartce z kurczaka), 1 cebula, 2 marchewki, 4 średnie ziemniaki, pęczek zielonych szparagów, płaska łyżka mąki pszennej, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., pęczek świeżego koperku, sól, pieprz. Jak zrobić zupę szparagową? Cebulę drobno posiekaj, wrzuć do gotującego się wywaru, marchewkę obierz i pokrój w plasterki, również dorzuć do zupy

Kulinarna Polska
Ciasto leśny mech 101

drobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny Krem: 250 g mascarpone 200 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji   Wykonanie: Szpinak wrzucamy na durszlak i pozostawiamy do rozmrożenia. A następnie bardzo dokładnie go odciskamy i blendujemy. Jajka wraz

Kulinarne przygody Gatity
tort czekoladowy 152

wierzch oraz boki. Taki tort wstawiamy do lodówki aby stężał. Ja pozostawiłam na noc w lodówce. składniki na ganache – drip: 60 g czekolady np. gorzkiej 60 g śmietanki kremówki lub trochę więcej wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do zagotowania. Gorącą śmietanką zalewamy posiekaną czekoladą. Odstawiamy na chwilkę a następnie mieszamy na jednolity krem. Jeśli ganache wyszedł za gęsty

Domowy Smak Jedzenia
Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI 310

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI Składniki: Beza: 6 białek 300g cukru 20g płatków migdałowych Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego 300g umytych truskawek bez szypułek Dodatkowo: około 150g truskawek do ozdoby

Mała Cukierenka
LIKIER TRUSKAWKOWO-ŚMIETANKOWY (18+) 107

nutę wanilii. Najlepszy po minimum 2 dniach leżakowania. Składniki: 1 kg truskawek sok z 2 cytryn 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki pasty waniliowej 800 ml wódki 300 ml kremówki Truskawki umyć, pozbyć się szpatułek. Pokroić. W misce wymieszać sok z cytryn, truskawki, cukier i pastę waniliową. Zblendować. Można otrzymaną masę przetrzeć przez sitko. Do masy dolać śmietankę oraz wódkę

Kuchnia w oparach
Rabarbarowa galaretka z pianką 112

cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru  3 galaretki truskawkowe 300 ml wody pianka: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka pełna żelatyny 3 łyżki cukru pudru pozostałe: kakao cukierki trufle mięta świeża Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo

wesoła kuchnia
Tarta ratatouille 102

duży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia kulka mozzarelli Na zalewę: 200ml śmietanki kremówki 3 duże jajka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego parmezanu łyżka posiekanych świeżych ziół – użyłam bazylii i pietruszki sól i pieprz do smaku   Nagrzewamy piekarnik na 180°. Dużą blachę

Smaczna Strona
Gofry marchewkowe 101

można się powstrzymać przed ich zjedzeniem :) Kto ma chęć tego zapraszam. Z podanej ilości wychodzi 6 dużych gofrów Gofry marchewkowe - 15 dkg masła - 50 ml mleka - 4 łyżki śmietany kremówki (30%) - 1 duża marchew albo 2 małe - 100g cukru pudru - 1 spora łyżka budyniu śmietankowego -125 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 - 2 łyżeczki cynamonu

Kuchnia Pełna Emocji