ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:403/892)

Ciasto leśny mech 130

drobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny Krem: 250 g mascarpone 200 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji   Wykonanie: Szpinak wrzucamy na durszlak i pozostawiamy do rozmrożenia. A następnie bardzo dokładnie go odciskamy i blendujemy. Jajka wraz

Kulinarne przygody Gatity
tort czekoladowy 167

wierzch oraz boki. Taki tort wstawiamy do lodówki aby stężał. Ja pozostawiłam na noc w lodówce. składniki na ganache – drip: 60 g czekolady np. gorzkiej 60 g śmietanki kremówki lub trochę więcej wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do zagotowania. Gorącą śmietanką zalewamy posiekaną czekoladą. Odstawiamy na chwilkę a następnie mieszamy na jednolity krem. Jeśli ganache wyszedł za gęsty

Domowy Smak Jedzenia
Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI 327

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI Składniki: Beza: 6 białek 300g cukru 20g płatków migdałowych Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego 300g umytych truskawek bez szypułek Dodatkowo: około 150g truskawek do ozdoby

Mała Cukierenka
LIKIER TRUSKAWKOWO-ŚMIETANKOWY (18+) 123

nutę wanilii. Najlepszy po minimum 2 dniach leżakowania. Składniki: 1 kg truskawek sok z 2 cytryn 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki pasty waniliowej 800 ml wódki 300 ml kremówki Truskawki umyć, pozbyć się szpatułek. Pokroić. W misce wymieszać sok z cytryn, truskawki, cukier i pastę waniliową. Zblendować. Można otrzymaną masę przetrzeć przez sitko. Do masy dolać śmietankę oraz wódkę

Kuchnia w oparach
Rabarbarowa galaretka z pianką 133

cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru  3 galaretki truskawkowe 300 ml wody pianka: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka pełna żelatyny 3 łyżki cukru pudru pozostałe: kakao cukierki trufle mięta świeża Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo

wesoła kuchnia
Tarta ratatouille 123

duży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia kulka mozzarelli Na zalewę: 200ml śmietanki kremówki 3 duże jajka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego parmezanu łyżka posiekanych świeżych ziół – użyłam bazylii i pietruszki sól i pieprz do smaku   Nagrzewamy piekarnik na 180°. Dużą blachę

Smaczna Strona
Gofry marchewkowe 119

można się powstrzymać przed ich zjedzeniem :) Kto ma chęć tego zapraszam. Z podanej ilości wychodzi 6 dużych gofrów Gofry marchewkowe - 15 dkg masła - 50 ml mleka - 4 łyżki śmietany kremówki (30%) - 1 duża marchew albo 2 małe - 100g cukru pudru - 1 spora łyżka budyniu śmietankowego -125 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 - 2 łyżeczki cynamonu

Kuchnia Pełna Emocji
Ciemna "Krówka" 131

jajek - pół szklanki karmelu ( ja użyłam gotowej masy ) - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki ziemniaczanej Poncz: - 3/4 szklanki słodkiej kawy z odrobiną kawowego likieru Nadzienie: - 400ml śmietany kremówki - 2 łyżki kakao - szklanka cukru pudru - 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce ciepłej śmietany Polewa: - 50 g masła/margaryny - 3 łyżki słodkiego kakao - 2-3 łyżki mleka Tortownicę 24cm wykładamy

Kuchnia Pełna Emocji
Wrześniowe jabłuszko 117

ciemny: - 3 jajka - 100 g cukru - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki mąki tortowej - 2 łyżki kakao Polewa: - 180g margaryny - 100g cukru - 5 łyżek śmietany( obojętnie jakiej ale najlepsza kremówka) - 4-6 kostek czekolady Do tego 6-7 jabłek ( winnych , kwaskowatych, twardych) i cynamon do smaku oraz wiórki do posypania. Mleko podgrzewamy prawie do temperatury wrzenia , wyłączamy i rozpuszczamy

Kuchnia Pełna Emocji
Krem kawowy 128

minutes Servings 4 4=ok 500ml kremu (1przełożenie tortu fi 20cm) Calories 322 kcal Equipment mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący średnia miska szpatułka silikonowa Ingredients 200 ml śmietanki kremówki min 30% tłuszczu 250 g mascarpone pełnotłusty (nie light) 80 g cukru pudru 80g = ok 7 łyżek 2 łyżki kawy instant 1 łyżka gorącej wody Instructions Rozpuszczam kawę w łyżce gorącej

SmartBake.pl
Polędwiczki duszone w sosie z czerwonego wina 218

nieziemskim sosie winnym ze śmietanką. Obiad palce lizać!     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa – ok 300g 100 ml czerwonego wina – wytrawnego lub półwytrawnego 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chilli 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz olej do smażenia       *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy

Blog z Apetytem
Luksusowe naleśniki na deser 169

ghee do smażenia Cytrynowy krem 3 cytryny, wyciśnięty sok 100 ml 1 żółtko 1 jajko 80 g cukru 1 łyżeczka ziemniaczanej mąki 30 g masła 250 ml śmietanki kremówki, 36% tł. Dodatki cukier puder do posypania świeże owoce, maliny, jagody Wbij jajka do miski. Dodaj odważoną mąkę i sól. Zmiksuj. Następnie wlewaj stopniowo mleko i miksuj. Ciasto powinno być dosyć

codojedzenia
Pudding z drożdżówki lub chałki 120

wchłonęła płyn. Drożdżówkę pokroić na kromki o grubości 1 cm i posmarować masłem. Kromki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (**) w taki sposób, aby na siebie nachodziły oraz posypać żurawiną. Mleko, kremówkę, cukier wanilinowy, jajka oraz resztę alkoholu dokładnie zmiksować i przelać na pieczywo. Całość odstawić na 10-15 minut, aby drożdżówka/chałka wchłonęła część płynu i nie była sucha. (Najlepiej

Di gotuje
Ciasto biszkoptowo-jogurtowe z brzoskwiniami 128

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Ciasto można pokroić na około 30 porcji. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić śmietankę kremówkę

Izabelawkuchni