ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:400/892)

Sernik - i piękny i pyszny. 68

informacji ze świata. Składniki: na tortownicę o średnicy 23 cm -24 cm masa serowa: 900 gram sera twarogowego sernikowego z wiaderka 250 gram sera mascarpone 200 gram śmietany kremówki 36 % 170 gram jogurtu naturalnego 4 jajka 1 pełna szklanka cukru pudru (można dodać dodatkowo około 1/4 szklanki) 1 opakowanie cukru waniliowego skórka starta z cytryny 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Kronika Piekarnika
Kakaowa rolada z truskawkami w śmietanie 72

Truskawki oczyszczamy, połowę miksujemy z kwaśną śmietaną i dwoma łyżkami cukru pudru. Żelatynę zalewamy minimalną ilością zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzewamy w rondelku lub mikrofalówce do rozpuszczenia, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem, delikatnie wlewamy do niej rozpuszczoną żelatynę i krem truskawkowy. Jeżeli w Waszym mniemaniu, masa jest za mało słodka, można dosłodzić dodatkową łyżką cukru

Kronika Piekarnika
Tort "Agrest w kubku kawy" 76

cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki wrzątku 100 gram mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 batonika chałwy waniliowej lub kakaowej Składniki masy śmietanowej: 350 ml śmietany kremówki 30 % 100 gram czekolady gorzkiej lub deserowej 60 gram czekolady biało - kawowej ( zawsze na półce w sklepach Aldi ) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 1 śmietan - fix Składniki masy

Kronika Piekarnika
Biszkopt orzechowy z tartym jabłkiem 70

przy otwartych drzwiczkach około 10 minut,  następnie wyciągamy do zupełnego wystudzenia.  Polecam polanie wystudzonego ciasta czekoladą,  deserową lub mleczną, rozpuszczoną  z dwoma - trzema łyżkami śmietanki kremówki. Ciasto zachowuje świeżość długo, nie wysycha, nie kruszy się przy krojeniu. Jeżeli nie chcecie, by w smaku przypominało piernik,  nie dodawajcie w żadnym wypadku cynamonu. Pokusilam się

Kronika Piekarnika
Wilgotny, bardzo kakaowy placek Schogetten 80

minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach około 5 minut i wyciągamy do zupełnego ostudzenia. Polewamy polewą z roztopionej drugiej połowy tabliczki Schogetten z połową czekolady deserowej i dwoma łyżkami kremówki lub mleka

Kronika Piekarnika
Proste ciasto marchewkowe 106

cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 300 g marchewki startej na drobnych oczkach 1/2 szklanki posiekanych bakalii 100 g dowolnej czekolady (u mnie pół mlecznej i pół gorzkiej) śmietana kremówka - około 100 ml   Jajka ubić z cukrem na pusztą i jasną masę. Powoli wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami

My simple kitchen
Tarta jabłkowa – szarlotka 70

skórka otarta z 1 cytryny, jabłka : 1 kg jabłek (u mnie reneta), sok z 1 cytryny, 50 g cukru, 100 g żurawiny suszonej, polewa : 2 jajka, 3 łyżki śmietany kremówki, 1 łyżka cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego, Z podanych składników zagnieść ciasto. Albo w malakserze – do malaksera wrzucić wszystkie składniki ciasta i zmiksować, wyjąć z malaksera, zlepić w kulę; albo

królestwo garów
Biszkoptowy torcik confetti ze śmietankowym kremem 111

mąki pszennej tortowej 50 g mielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cytrynowej skórki 50 g cukrowej tęczowej posypki KREM ŚMIETANKOWY 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 5 łyżeczek cukru pudru 5 czubatych łyżeczek żelatyny spożywczej uniwersalnej kolorowa posypka do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT KONFETTI Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 stopni, przygotuj blaszkę o wymiarach

ProstePesto.pl
Pijak – ciasto bez pieczenia 535

budyń jasny na 0,75 l mleka masło: 100 g cukier: 3 łyżki amaretto lub inny alkohol: 2 łyżki Masa nr 3 czekolada deserowa: 100 g śmietana kremówka: 100 ml serek mascarpone: 200 g kakao: 2 łyżeczki Oraz herbatniki kakaowe: ok 130 g herbatniki jasne: 50 g Pijak – ciasto bez pieczenia Wykonanie: 1. Blaszkę 20/20 cm wykładamy folią spożywczą

Kuchnia Na Wypasie
ZUPA KREM ZE SZPINAKU Z GRUSZKĄ, ORZECHAMI I SEREM GORGONZOLA 73

krem na jesień,  koniecznie wypróbujcie ten przepis. Przygotowanie: 20 min. Gotowanie: 20 min. Porcja dla 4 osób: ● 1 kg opłukanego, sparzonego i pokrojonego świeżego szpinaku ● 100 ml śmietany kremówki 36% ● 100 g sera gorgonzola ● 1 łyżka masła ● 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich ● 2 łyżki białego octu winnego ● 5 ziarenek kolendry ● 1 łyżka cukru ● 2 dość twarde gruszki ● ½ soku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto leśny mech + film 73

tortownicę 26 cm 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka oleju 450 g mrożonego szpinaku ( rozdrobnionego ) 350 ml śmietany kremówki 36% 500 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu ( opakowanie 9 g ) 250 g drobnych owoców ( np malin, borówek amerykańskich czy granatu ) przepis

Smakowite Dania
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 210

mocnej herbaty lub soku brzoskwiniowego na sernik: 500 g sera zmielonego trzykrotnie, duża szczypta wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 250 g mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%), szklanka cukru, 2 łyżki mąki na krem budyniowy  czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach po 40 g), 3 szklanki mleka

Lekcje w kuchni
Ciasto czekoladowe po szwedzku 83

pszennej mąki 80 g kakao + 2 łyżki do posypania ¼ łyżeczki soli Ganaché 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 4 łyżki masła łyżeczki golden syropu 1 łyżka śmietanki kremówki Nastaw piekarnik na 175ºC, podgrzewanie góra i dół. Roztopione masło wymieszaj z solą, cukrem, wanilią i jajkami. Mieszaj za pomocą łyżki. Następnie dodaj przesianą mąkę z kakao i mieszaj do połączenia składników

codojedzenia
Ciasto serowo-kawowe z musem śliwkowym 101

bardzo kremowy, delikatny i aksamitny w smaku. Mus śliwkowy to gotowane śliwki świeże lub mrożone, a następnie zblendowane i połączone z żelatyną. Całość zwieńcza kawowa masa przygotowana na śmietance kremówce, która znajduje się nie tylko na wierzchu ciasta, ale przede wszystkim dookoła ciasta. Ciasto nie jest przesłodzone i z wielką przyjemnością się po nie sięga. Delikatny biszkopt, do tego słodki

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto serowo-kawowe z musem śliwkowym 101

bardzo kremowy, delikatny i aksamitny w smaku. Mus śliwkowy to gotowane śliwki świeże lub mrożone, a następnie zblendowane i połączone z żelatyną. Całość zwieńcza kawowa masa przygotowana na śmietance kremówce, która znajduje się nie tylko na wierzchu ciasta, ale przede wszystkim dookoła ciasta. Ciasto nie jest przesłodzone i z wielką przyjemnością się po nie sięga. Delikatny biszkopt, do tego słodki

Kuchnia MagdaLeny