ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:405/892)

Krakersiak z masą kajmakowo-orzechową bez pieczenia 89

śmietanki 30% 200 g orzechów pekan + kilka do dekoracji ok 300 g krakersów Orzechy uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Do misy miksera przełożyć mascarpone i kremówkę, zmiksować na puszystą masę. Nadal ucierając dodawać masę kajmakową. Na koniec masę wymieszać z posiekanymi orzechami (2 łyżki orzechów zostawić do posypania ciasta). Foremkę (20x20cm) wyłożyć folią, na dnie ułożyć warstwę krakersów

Smakołyki Asi
Ciasto krówka bez pieczenia. 147

HERBATNIKÓW 1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY 2 -3 ŁYŻKI CUKRU, OPCJONALNIE, DO DOSŁODZENIA MASY BUDYNIOWEJ 500 ML MLEKA 200 G MASŁA SZCZYPTA SOLI 500 G PUSZKA MASY KAJMAKOWEJ 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 250 G SERKA MASCARPONE 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU GARŚĆ POKROJONYCH KRÓWEK ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: BUDYŃ UGOTOWAĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK NA OPAKOWANIU. UGOTOWANY ZDJĄĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Szybki torcik malinowy bez pieczenia 137

zapracowanych, nie wymaga dużej ilości czasu, a efekt jest pyszny i bardzo kolorowy. Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: - biszkopty okrągłe, 7-10 sztuk - 660 ml śmietany kremówki 30 % - 2 opakowania śnieżki  - 2 opakowania śmietan fiksu - 3 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżki żelatyny - 2 szklanki mrożonych lub świeżych malin Wykonanie: 1.Spód formy wykładamy biszkoptami. 2. Schłodzoną

Apetyczna babeczka
Ciasto Filadelfia z serkiem mascarpone 184

Składniki: 200 gram nutelli ½ paczki sucharów 0,25 litra śmietany kremówki 36% 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 75 gram płatków migdałowych 2 garście borówki amerykańskiej 1 opakowanie galaretki jagodowej I warstwa Suchary zmielić. Nutellę podgrzać, wsypać suchary i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na blachę. Uklepać. II warstwa Schłodzoną śmietanę ubić. Dodać cukier puder i wymieszać. Schłodzony serek

Przepisy Babci
Quiche z szynką i pieczarkami 82

szynki wieprzowej (najlepiej już pokrojonej w cienkie plasterki) 250-300 g małych pieczarek 1 cebula 150 g żółtego sera (u mnie sokół) Dodatkowo: 3 jajka 1 szklanka kremówki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soli Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy w kostkę. Cztery/pięć pieczarek kroimy na cienkie plasterki, odkładamy je. Pozostałe pieczarki kroimy na grubsze półplasterki

Smaki Na Talerzu
Sos kurkowy 142

Sos kurkowy to super dodatek do wielu dań, zarówno tych z mięsem, jak i bez. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego, a jednocześnie prostego przepisu na

Kulinarne Przeboje
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie kurkowym 77

połowa dużej) ·        50 ml białego wytrawnego wina lub pół szklanki bulionu drobiowego ·        ok. 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% ·        1 garść posiekanego koperku ·        2 łyżki masła klarowanego PRZYGOTOWANIE Kurki delikatnie opłukać wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym

Calzonella.com
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 83

zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej 500 g malin (świeże lub mrożone) 1 galaretka (czerwona) Instrukcje Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach zimnej wody. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Tortownicę

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowe delicje – malinowa chmurka 60

smaku malinowym Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody, kiedy wystygnie dodajemy lekko rozmrożone maliny. Odstawiamy do czasu, aż zacznie tężeć. Składniki na masę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % 500 ml serka mascarpone 4 czubate łyżeczki żelatyny (opakowanie 70 g) 3 czubate łyżki cukru pudru Instrukcje Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem i masłem na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Pianka niespodzianka 113

niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :)            Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki 30-36% 4 równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie

W garach u Gosi
Zimowa karpatka 87

mieszamy do czasu, aż cała się rozpuści. Możemy wstawić do mikrofalówki na 10 sekund, na najniższą moc wtedy łatwiej się rozpuści. Truskawki mrożone rozmrażamy i miksujemy na mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, a pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier puder na przemian z serkiem mascarpone. Na koniec wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę. Miksujemy jeszcze chwilę

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa porowa z charakterem 106

charakterem,   pastą curry i mleczkiem kokosowym.   Smakowała bardzo dobrze Składniki : 4 sztuki   białej części pora 165ml mleczka kokosowego u mnie Blue Dragon 100-150ml śmietanki kremówki 2 serki topione typu bloczek o smaku śmietankowym 2 łyżeczki zielonej pasty curry 2 łyżki masła klarowanego Pęczek szczypiorku Biały pieprz, sól do smaku Dodatkowo na bulion: 1 podwójny filet

W garach u Gosi
Tort śmietanowy z truskawkami 105

Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka śmietan-fixu dla stabilizacji Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zmiksować, podzielić na dwie części do jednej dodać pokrojone w niewielką

W garach u Gosi
Delikatny sernik z truskawkami 80

szklanki gorącej wody, dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy. W misce ubijamy śmietanę na sztywno. Do masy truskawkowej dodajemy rozpuszczone galaretki cały czas miksując. Dodajemy ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy, aż obie masy się połączą. Wstawiamy do lodówki pilnując, żeby masa zbyt mocno nie zastygła, dodajemy pokrojone truskawki, mieszamy. Całość: Masę truskawkową wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Wyrównujemy

To co lubię - gotuję i polecam