spływa z niego. Polecam też Drip na tort z gorzkiej czekolady Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Biały drip: 150 g białej czekolady lub więcej 50 ml śmietanki kremówki 30/36%*** biały barwnik/wybielacz 1 płaska łyżeczka żelatyny + 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) […] Artykuł BIAŁY DRIP – biała polewa na tort pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłjogurtu owocowego ,1 galaretka koloru jogurtu ,żelatyna wykonanie Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Jogurt połączyć z tężejącą galaretką . Bita śmietana składniki 1/2 l śmietana kremówki 36 procentowej 2 łyżeczki żelatyny 3lub 4 łyżki cukru pudru wykonanie żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody .Smetanę ubić z cukrem pudrem i letnią żelatyną. dodatkowo paczka biszkoptów dużych składanie ciasta Biszkopt
Moje Wyrobylitrów wywaru mięsnego (u nas tym razem przygotowany na ćwiartce z kurczaka), 1 cebula, 2 marchewki, 4 średnie ziemniaki, pęczek zielonych szparagów, płaska łyżka mąki pszennej, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., pęczek świeżego koperku, sól, pieprz. Jak zrobić zupę szparagową? Cebulę drobno posiekaj, wrzuć do gotującego się wywaru, marchewkę obierz i pokrój w plasterki, również dorzuć do zupy
Kulinarna Polskadrobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z cytryny Krem: 250 g mascarpone 200 g kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji Wykonanie: Szpinak wrzucamy na durszlak i pozostawiamy do rozmrożenia. A następnie bardzo dokładnie go odciskamy i blendujemy. Jajka wraz
Kulinarne przygody Gatitywierzch oraz boki. Taki tort wstawiamy do lodówki aby stężał. Ja pozostawiłam na noc w lodówce. składniki na ganache – drip: 60 g czekolady np. gorzkiej 60 g śmietanki kremówki lub trochę więcej wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do zagotowania. Gorącą śmietanką zalewamy posiekaną czekoladą. Odstawiamy na chwilkę a następnie mieszamy na jednolity krem. Jeśli ganache wyszedł za gęsty
Domowy Smak JedzeniaFILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada BEZOWA z TRUSKAWKAMI Składniki: Beza: 6 białek 300g cukru 20g płatków migdałowych Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki o zawartości tłuszczu 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego 300g umytych truskawek bez szypułek Dodatkowo: około 150g truskawek do ozdoby
Mała Cukierenkanutę wanilii. Najlepszy po minimum 2 dniach leżakowania. Składniki: 1 kg truskawek sok z 2 cytryn 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki pasty waniliowej 800 ml wódki 300 ml kremówki Truskawki umyć, pozbyć się szpatułek. Pokroić. W misce wymieszać sok z cytryn, truskawki, cukier i pastę waniliową. Zblendować. Można otrzymaną masę przetrzeć przez sitko. Do masy dolać śmietankę oraz wódkę
Kuchnia w oparachcukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej galaretka rabarbarowa: 80 dkg rabarbaru 3 galaretki truskawkowe 300 ml wody pianka: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka pełna żelatyny 3 łyżki cukru pudru pozostałe: kakao cukierki trufle mięta świeża Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo
wesoła kuchniaduży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia kulka mozzarelli Na zalewę: 200ml śmietanki kremówki 3 duże jajka 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego parmezanu łyżka posiekanych świeżych ziół – użyłam bazylii i pietruszki sól i pieprz do smaku Nagrzewamy piekarnik na 180°. Dużą blachę
Smaczna Stronamożna się powstrzymać przed ich zjedzeniem :) Kto ma chęć tego zapraszam. Z podanej ilości wychodzi 6 dużych gofrów Gofry marchewkowe - 15 dkg masła - 50 ml mleka - 4 łyżki śmietany kremówki (30%) - 1 duża marchew albo 2 małe - 100g cukru pudru - 1 spora łyżka budyniu śmietankowego -125 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 - 2 łyżeczki cynamonu
Kuchnia Pełna Emocjijajek - pół szklanki karmelu ( ja użyłam gotowej masy ) - pół szklanki mąki pszennej - pół szklanki mąki ziemniaczanej Poncz: - 3/4 szklanki słodkiej kawy z odrobiną kawowego likieru Nadzienie: - 400ml śmietany kremówki - 2 łyżki kakao - szklanka cukru pudru - 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce ciepłej śmietany Polewa: - 50 g masła/margaryny - 3 łyżki słodkiego kakao - 2-3 łyżki mleka Tortownicę 24cm wykładamy
Kuchnia Pełna Emocjiciemny: - 3 jajka - 100 g cukru - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki mąki tortowej - 2 łyżki kakao Polewa: - 180g margaryny - 100g cukru - 5 łyżek śmietany( obojętnie jakiej ale najlepsza kremówka) - 4-6 kostek czekolady Do tego 6-7 jabłek ( winnych , kwaskowatych, twardych) i cynamon do smaku oraz wiórki do posypania. Mleko podgrzewamy prawie do temperatury wrzenia , wyłączamy i rozpuszczamy
Kuchnia Pełna Emocjiminutes Servings 4 4=ok 500ml kremu (1przełożenie tortu fi 20cm) Calories 322 kcal Equipment mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący średnia miska szpatułka silikonowa Ingredients 200 ml śmietanki kremówki min 30% tłuszczu 250 g mascarpone pełnotłusty (nie light) 80 g cukru pudru 80g = ok 7 łyżek 2 łyżki kawy instant 1 łyżka gorącej wody Instructions Rozpuszczam kawę w łyżce gorącej
SmartBake.plnieziemskim sosie winnym ze śmietanką. Obiad palce lizać! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa – ok 300g 100 ml czerwonego wina – wytrawnego lub półwytrawnego 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chilli 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz olej do smażenia *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy
Blog z Apetytem