ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:410/892)

Czekoladowe z musem truskawkowym 124

musimy pilnować aby nie zaczął tężeć.  Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy zmiksowane truskawki i mieszamy do połączenia. Mus odstawiamy i gdy zacznie tężeć to wylewamy go na ciasto. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy śnieżkę w proszku i miksujemy do połączenia. Bitą śmietanką smarujemy wierzch ciasta, a na wierzch ścieramy czekoladę.  Przepis znaleziony tutaj:  https://www.mojewypieki.com

kulinarne odsłony pati
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 85

musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości

Kuchnia MagdaLeny
Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym 95

wody RISALAMANDE  – Ris Á L’amande 150 g migdałów bez skórki 2 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji  waniliowej 4 łyżki rumu 600 ml śmietany kremówki  36 % Wykonanie PUDDING Ryż wsypujemy do sitka i płuczemy pod bieżącą zimną wodą. 250 ml wody zagotowujemy garnku, dodajemy przepłukany ryż, szczyptę soli i gotujemy na średnim ogniu około

Tajemnice Smaku
PAPIESKI PIERNIK 105

konwikcie gdzie jadali księża. Ze wspomnień jego kolegów wiemy, że jadał bardzo prosto lubił bardzo kaszę gryczaną ze skwarkami i kwaśne mleko. Ponoć od wadowickich kremówek bardziej smakował mu lubelski piernik, który piekła mu w Lublinie Maria Wal, szefowa kuchni w rektoracie KUL. Gdy tylko wiedziała, że przyjedzie z Krakowa na wykłady, piekła mu od razu całą blachę

Ciastka - domowe słodkości
Tarta ze szparagami 95

soli Przygotowanie: Szybko zagnieść, wyłożyć na blaszkę do tarty (moja o średnicy 28cm), ponakłuwać widelcem i podpiec w temp.190stC około 15-20minut. Farsz: 8 jajek pół szklanki śmietany kremówki sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej szparagi parmezan do posypania Przygotowanie : Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i przyprawy, wylać na ciepłe ciasto, poukładać szparagi. Zapiec przez około 10min

Smaczne Potrawy
CIASTO MARCHEWKOWE 93

szklanki oleju 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  1/2 łyżeczki cynamonu 100 g orzechów włoskich  Dodatkowo: 250 ml śmietanki kremówki ( bardzo zimna) 250 g mascarpone ( bardzo zimny) 2-3 łyżki cukru pudru szczypta cynamonu 100 g orzechów włoskich Sposób przyrządzenia:  1. Marchew oczyścić i  zetrzeć na tartce o grubych oczkach

pieprzny smaczek
Kajmakowy sernik na kruchym cieście z galaretką 113

Blaszka o wymiarach 24 cm x 35 cm. Zamiast sera w wiadereczku można użyć inny ser, ale należy go zmielić co najmniej trzy razy. Zamiast ,,Śnieżki'' można ubić śmietankę kremówkę

Izabelawkuchni
Sernik truskawkowy z perłową polewą 113

czekolady i galaretki. Pyszny letni deser z truskawkami w roli głównej. Foremka o średnicy 18 cm.   500 gramów sera twarogowego mielonego (z wiaderka) 1 szklanka (250 ml.) śmietanki kremówki 30% 1 śmietan fix 250 gramów świeżych truskawek + kilka do dekoracji 30 gramów żelatyny( 3 łyżki) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka o smaku truskawkowym lub inna czerwona 1 tabliczka

Andzia Pichci
Galette z truskawkami i pastą migdałową 91

piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche. Nadzienie tarty to domowej roboty aromatyczna pasta migdałowa wykonana dosłownie

Kuchnia MagdaLeny
Galette z truskawkami i pastą migdałową 92

piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche. Nadzienie tarty to domowej roboty aromatyczna pasta migdałowa wykonana dosłownie

Kuchnia MagdaLeny
Polewa z białej czekolady 97

ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki 30 % lub 50 g masła + 50 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Śmietankę lekko podgrzewam i wrzucam kawałki czekolady. Podgrzewam na małej mocy palnika do rozpuszczenia czekolady. Jeśli do przepisu wykorzystuję masło

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Kruche kokosowo-śmietanowe 88

margaryny lub masła 3 szklanki mąki ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Pozostałe składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 200 gram wiórek kokosowych 5 białek 1 szklana cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski lub na stolnicę dodajemy składniki na ciasto kruche, przez chwilę siekamy nożem a następnie

Blog kulinarny S9.PL
Sernik z rabarbarem 92

żółtka, nadzienie rabarbarowe : 800 g rabarbaru, 2 – 3 łyżki cukru, 1 cytryna, masa serowa : 600 g twarogu półtłustego, 3 jajka, 3 łyżki (40 g) cukru pudru, 500 ml śmietany kremówki 30%, 3 łyżki mąki ziemniaczanej (35 g), galaretka : 500 g truskawek, galaretka truskawkowa, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Ciasto kruche : m ąkę, pokrojone masło, cukier

królestwo garów
Lodowe babeczki bezowo-śmietankowe z sosem truskawkowym 96

formie babeczek i sięgać po niego kiedy tylko najdzie nas ochota lub mamy niespodziewanych gości. 7 porcji 100 gramów bezy + kilka sztuk do dekoracji 250 ml słodkiej śmietanki kremówki 1 śmietan fix 1 łyżeczka cukru pudru Prosty sos truskawkowy 300 gramów truskawek opcjonalnie  cukier do smaku To bardzo prosty i szybki do przygotowania deser Śmietankę ubijamy z cukrem

Andzia Pichci
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1152

jajko L – 4 szt * cukier – 150 g * olej np. rzepakowy – 150 ml * świeży szpinak ( liście ) – 180 g * mąka pszenna- 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANOWY: * śmietana kremówka 36% – 250 ml * serek mascarpone – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * wanilia ( ziarna ) – do smaku DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 1 op * borówki

Ostra na Słodko