ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:416/892)

Budapeszt w jeden dzień. Plan zwiedzania, ciekawostki, jedzenie 155

jeżeli odpuścicie sobie kolejkę to warto na niego wejść. JEDZENIE The Sweet - miejsce gdzie zjecie przepyszne i przepiękne słodkości. My obkupiłyśmy się w pierniczki, jadłyśmy cake pop jednorożca i kremówkę. Sam wygląd lokalu zachwyca. Ściana z kwiatami, vintage półeczki ze słodkościami i dekoracje, które zmieniają się na różne okazje. Mr. Funk - kolejne miejsce pysznymi i pięknymi słodkościami, tym razem

Czarnawisienka
Lody ciasteczkowo-miodowe (tylko 3 składniki!) 94

minut wcześniej) wprost rozpływa się w ustach, a posmak ciasteczek i miodu to doskonałe połączenie! To kto się skusi na lodowy deser? Lody ciasteczkowo-miodowe - składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki płynnego miodu (płaskie) (*) 50g kruchych ciasteczek Lody ciasteczkowo-miodowe - przygotowanie: Większość ciasteczek należy pokruszyć jak najdrobniej, a pozostałe na odrobinę większe kawałki.   Śmietankę z miodem

Di gotuje
Sernik krówkowy 220

wymiarach 24 x 33 cm: 1 kg twarogu sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml śmietany kremówki 30% ½ szklanki oleju 400 g- masa krówkowa o smaku advocata Ciasteczka korzenne Spekulatius jako spód Orzeszki karmelizowane kolorowa posypka Ciasteczkami korzennymi Spekulatius wykładami spód blaszki, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Idealna beza kawowa 117

wypieków 1 łyżeczka mąki (skrobi) ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego, jabłkowego lub soku z cytryny szczypta soli Idealna beza kawowa – krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 30-40 ml mocnego, dobrej jakości espresso ( kawy do espresso ) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości mielonej kawy ½ szklanki orzechów laskowych ½ suszonych daktyli bez pestek Blaty: Jajka

Poezja smaku
Karp w śmietanie czosnkowej 108

posypanymi koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej. Ten zestaw polecam, to jest pyszne:) Składniki 700 g filetów z karpia 1 szt cebula, posiekana 1 szt czosnek, posiekany 300 ml kremówki sól, pieprz, przyprawa do ryb olej kilka łyżek mąki pszennej Karpia myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Zakrywamy folią i odstawiamy

gotuj ze mną
Ciasto bez pieczenia Filadelfia 163

hitów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Filadelfia – Składniki Składniki na spód opakowanie sucharków bez cukru 350 gram kremu czekoladowego np. kremu Nutella Składniki na masę serową 500 ml śmietanki kremówki 36% 400 gram twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 100 gram cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 75 mililitrów wrzątku Składniki na galaretkę owocową 2 opakowania galaretki

To Musisz Wiedzieć
TORT PIERNIKOWY Z MARCEPANEM 170

Świąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu. Całość przyozdobiona została świeżą żurawiną oraz świątecznymi elementami - gałązkami świerku, suszonym plasterkiem pomarańczy oraz gwiazdkami anyżu. Przygotowanie takiego tortu jest bardzo proste i dość szybkie, gdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny
TORT PIERNIKOWY Z MARCEPANEM 170

Świąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu. Całość przyozdobiona została świeżą żurawiną oraz świątecznymi elementami - gałązkami świerku, suszonym plasterkiem pomarańczy oraz gwiazdkami anyżu. Przygotowanie takiego tortu jest bardzo proste i dość szybkie, gdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 183

naturalnej 100 g zmielonych orzechów cukier wanilinowy Galaretka kawowa: 700 ml wrządku 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru łyżeczka likieru kawowego Masa mascarpone: 500 ml kremówki 250 g mascarpone 6 pełne łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 30 ml wrzątku Wykonanie: Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier. Kiedy będą

Podróż w kulinaria
Czekoladowo pomarańczowy sernik śnieżny 127

czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania budyniu waniliowego 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej warstwa pomarańczowa: 200 ml śmietany kremówki 30 % 3 pomarańcza 2 łyżeczki żelatyny płaskie 1 łyżka cukru pudru 175 g mandarynek z puszki galaretka pomarańczowa: 200 ml soku pomarańczowego 2 łyżki galaretki pomarańczowej wiórki kokosowe do dekoracji Spód sernika

wesoła kuchnia
Ciasto truskawkowe 115

blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1/2l śmietanki kremówki  1/2kg truskawek 1 cukier wanilinowy  4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, zmiksować. Na koniec dodać

Danka Pichci
Truskawkowy 3BIT 108

zasypać cukrem i zmiksować blenderem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać do zmiksowanych truskawek. Wymieszać i przełożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. 4. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niedużej ilości gorącej wody i przestudzoną dodać do śmietany. Całość wyłożyć na schłodzone ciasto. 5. Gotowe ciasto posypać startą czekoladą

Danka Pichci
Kurczak a’la Carbonara 103

pojawił się na moim blogu i znajdziecie go tutaj . Dzisiaj w podobny sposób zrobiłam filet z kurczaka. Jednak nie jest to typowy sos Carbonara, ponieważ jajka zostały zastąpione śmietanką kremówką. Mimo to danie wyszło bardzo smaczne i sprawdzi się jako pyszny oraz szybki obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: Kulinarne przeboje . Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 200 g boczku

Danka Pichci