ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:424/892)

Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami 405

push({}); Prosty Świąteczny Torcik Bez Pieczenia z Czekoladą i Orzechami Składniki: Spód: 160g korzennych, kruchych ciastek (herbatników) 80g masła – roztopionego, ostudzonego 50g zmielonych orzechów włoskich Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 750g serka mascarpone 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 50g mlecznej czekolady 50g zmielonych orzechów 150g białej czekolady

Mała Cukierenka
Rolada piernikowa z kremem czekoladowym 115

jajek 150g cukru 150g mąki łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru pudru Na krem: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy dokładnie jednym, dużym arkuszem papieru.   Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy, zaczynając od niskich

Smaczna Strona
Kostka a la tiramisu 152

łyżki likieru Amaretto (można użyć barmańskiego bezalkoholowego) 2-3 łyżeczki miodu – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar Na krem: 500 g schłodzonego mascarpone 400 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 3 łyżki cappucino (można dać ciut więcej) 2-3 łyżki miodu (ilość zależy od upodobań smakowych) – użyłam miód nektarowy lipowy Huzar Dodatkowo: kakao do oprószenia wierzchu ciasta Przygotowanie: Przygotowujemy biszkopt

Słodkie okruszki
Schab w sosie chrzanowym 130

łyżki zimnego masła sól, pieprz dodatkowo: rękaw do pieczenia Schab w sosie chrzanowym – sos: ok. 300 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (ewentualnie wody) 200 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 1-2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki chrzanu ze słoika 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, cukier Schab nacieramy solą

Poezja smaku
3 bit bez pieczenia 116

krakersów i odstaw ciasto do wystygnięcia. Do miski wlej śmietanki i ubijaj je na najwyższych obrotach. Do ubitych śmietanek dodawaj stopniowo cukier puder. Miksuj do połączenia składników (wskazówka: jeśli kremówka nie ubije się tak jak powinna – będzie zbyt rzadka, możesz dodać łyżkę sera mascarpone, który zagęści masę). Gotową śmietankę wyłóż na warstwę krakersów. Wyrównaj za pomocą łyżki. Czekoladę zetrzyj

Przepisy na widelcu
Panna cotta z makiem i białą czekoladą (Panna cotta con semi di papavero e cioccolato bianco) 104

makiem z dodatkiem białej czekolady. Delikatny, kremowy deser, który powinien zachwycić  każdego. Takie małe słodkie co nieco ;) Serdecznie polecam! SKŁADNIKI 100 g białej czekolady 250 ml śmietany kremówki 30 g ziarenek maku 5 g żelatyny w płatkach 100 g gorzkiej czekolady **** INGREDIENTI 100 g di cioccolato bianco 250 ml di panna fresca 30 g di semi di papavero

La grande e la piccola cuoca
PIERNIK STAROPOLSKI DOJRZEWAJĄCY Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 106

sposób otrzymuję 3 pierniki wielkości około 13 x 25 cm). Do pierników przygotować polewę czekoladową: * 100 g mlecznej czekolady * 100 g gorzkiej czekolady  * 150 ml śmietany kremówki 36% Do garnka wlać śmietankę, połamać obie czekolady w kostki. Postawić na palniku grzewczym, śmietanę podgrzać, by czekolada się rozpuściła (nie zagotować). Tak przygotowaną polewę odstawić do wystudzenia i poczekać do momentu

Zrób to smacznie
Budapeszt w jeden dzień. Plan zwiedzania, ciekawostki, jedzenie 138

jeżeli odpuścicie sobie kolejkę to warto na niego wejść. JEDZENIE The Sweet - miejsce gdzie zjecie przepyszne i przepiękne słodkości. My obkupiłyśmy się w pierniczki, jadłyśmy cake pop jednorożca i kremówkę. Sam wygląd lokalu zachwyca. Ściana z kwiatami, vintage półeczki ze słodkościami i dekoracje, które zmieniają się na różne okazje. Mr. Funk - kolejne miejsce pysznymi i pięknymi słodkościami, tym razem

Czarnawisienka
Lody ciasteczkowo-miodowe (tylko 3 składniki!) 77

minut wcześniej) wprost rozpływa się w ustach, a posmak ciasteczek i miodu to doskonałe połączenie! To kto się skusi na lodowy deser? Lody ciasteczkowo-miodowe - składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki płynnego miodu (płaskie) (*) 50g kruchych ciasteczek Lody ciasteczkowo-miodowe - przygotowanie: Większość ciasteczek należy pokruszyć jak najdrobniej, a pozostałe na odrobinę większe kawałki.   Śmietankę z miodem

Di gotuje
Sernik krówkowy 201

wymiarach 24 x 33 cm: 1 kg twarogu sera z wiaderka 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń śmietankowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml śmietany kremówki 30% ½ szklanki oleju 400 g- masa krówkowa o smaku advocata Ciasteczka korzenne Spekulatius jako spód Orzeszki karmelizowane kolorowa posypka Ciasteczkami korzennymi Spekulatius wykładami spód blaszki, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Idealna beza kawowa 91

wypieków 1 łyżeczka mąki (skrobi) ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego, jabłkowego lub soku z cytryny szczypta soli Idealna beza kawowa – krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 30-40 ml mocnego, dobrej jakości espresso ( kawy do espresso ) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości mielonej kawy ½ szklanki orzechów laskowych ½ suszonych daktyli bez pestek Blaty: Jajka

Poezja smaku
Karp w śmietanie czosnkowej 85

posypanymi koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej. Ten zestaw polecam, to jest pyszne:) Składniki 700 g filetów z karpia 1 szt cebula, posiekana 1 szt czosnek, posiekany 300 ml kremówki sól, pieprz, przyprawa do ryb olej kilka łyżek mąki pszennej Karpia myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, przyprawą do ryb. Zakrywamy folią i odstawiamy

gotuj ze mną
Ciasto bez pieczenia Filadelfia 147

hitów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Filadelfia – Składniki Składniki na spód opakowanie sucharków bez cukru 350 gram kremu czekoladowego np. kremu Nutella Składniki na masę serową 500 ml śmietanki kremówki 36% 400 gram twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 100 gram cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 75 mililitrów wrzątku Składniki na galaretkę owocową 2 opakowania galaretki

To Musisz Wiedzieć
TORT PIERNIKOWY Z MARCEPANEM 147

Świąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu. Całość przyozdobiona została świeżą żurawiną oraz świątecznymi elementami - gałązkami świerku, suszonym plasterkiem pomarańczy oraz gwiazdkami anyżu. Przygotowanie takiego tortu jest bardzo proste i dość szybkie, gdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny
TORT PIERNIKOWY Z MARCEPANEM 147

Świąteczny tort piernikowy z masą marcepanową oraz żurawiną. Składa się z trzech piernikowych blatów biszkoptowych, przełożonych konfiturą żurawinową oraz masą z serka mascarpone, kremówki i marcepanu. Całość przyozdobiona została świeżą żurawiną oraz świątecznymi elementami - gałązkami świerku, suszonym plasterkiem pomarańczy oraz gwiazdkami anyżu. Przygotowanie takiego tortu jest bardzo proste i dość szybkie, gdyż nie należy on do skomplikowanych. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny