ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:430/892)

Lody sernikowe z ricottą (Gelato di ricotta) 178

nemmeno di essere mescolati durante il raffreddamento, garantendo un gusto davvero unico al quale sarà difficile resistere. SKŁADNIKI 500 g ricotty 70 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 laska wanilii **** INGREDIENTI 500 g di ricotta 70 g di zucchero a velo 200 ml di panna da montare 1 bacca di vaniglia PRZYGOTOWANIE Ricott ę  miksujemy

La grande e la piccola cuoca
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 196

cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 196

cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami 162

osoby w zależności od apetytu ;): 1 kg nerek wieprzowych ( bardzo się kurczą podczas gotowania i jest sporo odpadu po wycięciu żył ) 9-10 pieczarek 1 szklanka śmietany kremówki 2 cebule średniej wielkości 3-4 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka masła 2-3 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego sól , pieprz czarny do smaku mleko

Ogrodnik w podróży
Eton Mess, czyli truskawkowy bałagan z bitą śmietaną i bezami 144

granatów lub ocet balsamiczny. (Nie są to składniki obowiązkowe, ale bardzo fajnie podkreślają smak deseru.) Truskawki delikatne podusić widelcem, aby szybciej puściły sok. W między czasie porządnie schłodzoną kremówkę ubić do gęstości (nie na sztywno!) oraz wymieszać z uprzednio pokruszonymi bezami. Do śmietanki dodać większość truskawek (resztę odłożyć do dekoracji) i delikatnie przemieszać. Całość przełożyć do pucharków z kawałkami słomki

Di gotuje
Czekoladowa rolada z truskawkami 142

ściągamy. Zabijamy roladę, po dłuższym brzegu, w ściereczkę, niezbyt ciasno, aby ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Miksując dalej, dodajemy od niej mascarpone i miksujemy na jednolity krem. Umyte, pozbawione szypułek truskawki kroimy w ćwiartki. Około 1/4 truskawek rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu

Smaczna Strona
Błyskawiczny sernik na zimno z truskawkami 171

goście nie mogli się oprzeć niejednej dokładce – to najlepsza rekomendacja. Błyskawiczny dwukolorowy sernik na zimno z truskawkami: 1 kg twarogu sernikowego z Mascarpone Président 1 szklanka śmietany kremówki 30% (250 ml) 3 lekko czubate łyżki żelatyny ¾ szklanki cukru pudru 250 g truskawek (lub np.: malin, jagód) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 120 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła

Poezja smaku
Prosty sos pieczarkowy z zieloną pietruszką 660

łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka suszonej cebuli płatki szczypta granulowanego czosnku *   czarny mielony pieprz do smaku (nie żałujemy go) sól do smaku pół szklanki śmietanki kremówki 30% pół trójkącika serka topionego (u mnie śmietankowy z borowikami) *polecam przyprawy Organic Fabryka Smaku http://smaknamiare.pl   Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki lub półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy

Słodkie okruszki
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 184

cukru. Dlatego przygotowałam dla Was przepisy zarówno na lody, jak i sorbety - 2 przepisy na najprostsze lody (czekoladowe oraz z białej czekolady) wykonane na bazie mleka oraz śmietanki kremówki, bez dodatku jajek oraz 2 przepisy na sorbety (malinowy oraz cytrynowy z miętą). Przy produkcji lodów pomogło mi urządzenie  Profi Cook PC-ICM 1140 . Taka maszyna bardzo ułatwia zadanie, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 184

cukru. Dlatego przygotowałam dla Was przepisy zarówno na lody, jak i sorbety - 2 przepisy na najprostsze lody (czekoladowe oraz z białej czekolady) wykonane na bazie mleka oraz śmietanki kremówki, bez dodatku jajek oraz 2 przepisy na sorbety (malinowy oraz cytrynowy z miętą). Przy produkcji lodów pomogło mi urządzenie  Profi Cook PC-ICM 1140 . Taka maszyna bardzo ułatwia zadanie, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowo śmietankowe ciasto 129

bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;)   Składniki:     500 g serka mascarpone     200 ml śmietanki kremówki     150 g czekolady gorzkiej     65 g cukru pudru     3 łyżki mleka     ok 250 - 300 g herbatników

Gotuj z Agnes
3-składnikowe lody czekoladowe z kawałkami czekolady (bez jajek i maszynki) 123

potrzebna jest też maszynka. Lody są pyszne, a delikatnie czekoladowa masa świetnie współgra z drobinkami czekolady, które wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! 400g śmietanki kremówki 30-36% 40g cukierniczego pudru czekoladowego (*) 40g czekolady deserowej Czekoladę drobno posiekać i garstkę należy odłożyć. Śmietankę ubić na sztywno - pod koniec miksowania stopniowo wsypując puder czekoladowy. Na końcu wmieszać drobinki

Di gotuje
Mus czekoladowy 175

miksujemy żółtka z cukrem na gładki i jasny kogel-mogel. Kiedy cukier się rozpuści to zaczynamy dodawać czekoladę z masłem. Dokładnie łączymy obie masy ze sobą. Następnie dodajemy ubitą kremówkę i ponownie delikatnie mieszamy. Na zakończenie dodajemy ubite białka i bardzo powoli łączymy wszystko ze sobą, tak aby masa pozostała puszysta. Gotowy mus przekładamy do pucharków lub miseczek, przykrywamy

Analiza Smaku
Sernik Tiramisu na zimno 124

Foremka 23/28 cm lub mniejsza Składniki: 20 dag okrągłych biszkoptów Poncz: 250 ml słodzonego naparu z kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru amaretto ewentualnie rumu Masa serowa: 350 ml śmietanki kremówki 40 dag serka homogenizowanego waniliowego 25 dag serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dr.Oetker 4 łyżeczki żelatyny Ciemne kakao do posypania Sposób przygotowania: Foremkę o podanych

Wanilia i Kardamon
Chłodnik brzoskwiniowy 164

naturalnego kremowego 1 opakowanie (400 g) maślanki 1 łyżka cukru ¼ łyżeczki pasty waniliowej (można zastąpić laską wanilii, lub cukrem waniliowym) listki świeżej mięty do dekoracji Ponadto: 250 ml śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny 1 cytryna 2 łyżeczki cukru pudru garść rozdrobnionych migdałów (słupki, płatki) Wykonanie: Najpierw przygotowałam deser blancmange . Pewnie zastanawiacie się co to jest i w jakim celu

Kuchnia u Krysi