ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:439/892)

Borówki otulone cytrynową pianką 118

drugie orzeźwia, po trzecie jest banalnie prosty - mogą go przygotować nawet dzieci.  Składniki: 1 galaretka cytrynowa, 1 galaretka z owoców leśnych/malinowa/wiśniowa/truskawkowa, 250 ml śmietany kremówki, szklanka borówek . Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić. Śmietanę zmiksować na sztywno,  dodać wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę,   miksować chwilę razem, do uzyskania pianki. Do kieliszków

Moja kraina smaków
Naleśniki z kremowym musem jagodowym 103

zasmakuje każdemu. Polecam     Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) + olej do smażenia Mus jagodowy: 150g śmietanki kremówki 30-36% 150g serka mascarpone 3/4 szklanki jagód 2-3 łyżki cukru + owoce do ozdoby     *** Wszystkie składniki na ciasto dokładnie mieszamy ze sobą, aż powstanie jednolita masa

Blog z Apetytem
Deser z bitą śmietaną i malinami 160

maliny trwa w najlepsze, więc łapcie przepis na Deser z bitą śmietaną i malinami .. Składniki na 2 porcje: 250 g malin 125 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru ciasteczka amaretti Sposób przygotowania deseru z bitą śmietaną i malinami: Ciasteczka amaretti rozdrabniamy. Odkładamy garść malin do dekoracji, pozostałe miksujemy blenderem. Ubijamy mikserem zimną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowo czekoladowy sernik 168

Galaretka malinowa: Galaretkę rozpuszczam w 250 ml gorącej wody. Jak przestygnie dodaję do niej maliny. Jak lekko stężeje wylewam na biszkopt wstawiam do lodówki na 30 minut. Sernik malinowy: Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję ser. Maliny przekładam do garnka, dodaję 150 ml wody i zagotowuję aż będą miękkie. Przecieram przez sito. Do musu gorącego dodaję galaretkę i rozpuszczam

wesoła kuchnia
Pyszny sernik z musem jagodowym 414

roztopionego masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus jagodowy: 750g jagód lub borówek (świeże lub mrożone) 1 łyżka soku z cytryny 100g cukru 30g żelatyny spożywczej +100ml wody 600ml śmietanki

Blog z Apetytem
Lody sernikowe z ricottą (Gelato di ricotta) 139

nemmeno di essere mescolati durante il raffreddamento, garantendo un gusto davvero unico al quale sarà difficile resistere. SKŁADNIKI 500 g ricotty 70 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 laska wanilii **** INGREDIENTI 500 g di ricotta 70 g di zucchero a velo 200 ml di panna da montare 1 bacca di vaniglia PRZYGOTOWANIE Ricott ę  miksujemy

La grande e la piccola cuoca
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 166

cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 166

cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego ogródka oraz polewa z białej czekolady. Rewelacja

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z nerek wieprzowych z pieczarkami 136

osoby w zależności od apetytu ;): 1 kg nerek wieprzowych ( bardzo się kurczą podczas gotowania i jest sporo odpadu po wycięciu żył ) 9-10 pieczarek 1 szklanka śmietany kremówki 2 cebule średniej wielkości 3-4 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka masła 2-3 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego sól , pieprz czarny do smaku mleko

Ogrodnik w podróży
Eton Mess, czyli truskawkowy bałagan z bitą śmietaną i bezami 121

granatów lub ocet balsamiczny. (Nie są to składniki obowiązkowe, ale bardzo fajnie podkreślają smak deseru.) Truskawki delikatne podusić widelcem, aby szybciej puściły sok. W między czasie porządnie schłodzoną kremówkę ubić do gęstości (nie na sztywno!) oraz wymieszać z uprzednio pokruszonymi bezami. Do śmietanki dodać większość truskawek (resztę odłożyć do dekoracji) i delikatnie przemieszać. Całość przełożyć do pucharków z kawałkami słomki

Di gotuje
Czekoladowa rolada z truskawkami 109

ściągamy. Zabijamy roladę, po dłuższym brzegu, w ściereczkę, niezbyt ciasno, aby ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy ciasto ostygnie, przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Miksując dalej, dodajemy od niej mascarpone i miksujemy na jednolity krem. Umyte, pozbawione szypułek truskawki kroimy w ćwiartki. Około 1/4 truskawek rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu

Smaczna Strona
Błyskawiczny sernik na zimno z truskawkami 137

goście nie mogli się oprzeć niejednej dokładce – to najlepsza rekomendacja. Błyskawiczny dwukolorowy sernik na zimno z truskawkami: 1 kg twarogu sernikowego z Mascarpone Président 1 szklanka śmietany kremówki 30% (250 ml) 3 lekko czubate łyżki żelatyny ¾ szklanki cukru pudru 250 g truskawek (lub np.: malin, jagód) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 120 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła

Poezja smaku
Prosty sos pieczarkowy z zieloną pietruszką 625

łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka suszonej cebuli płatki szczypta granulowanego czosnku *   czarny mielony pieprz do smaku (nie żałujemy go) sól do smaku pół szklanki śmietanki kremówki 30% pół trójkącika serka topionego (u mnie śmietankowy z borowikami) *polecam przyprawy Organic Fabryka Smaku http://smaknamiare.pl   Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki lub półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy

Słodkie okruszki
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 141

cukru. Dlatego przygotowałam dla Was przepisy zarówno na lody, jak i sorbety - 2 przepisy na najprostsze lody (czekoladowe oraz z białej czekolady) wykonane na bazie mleka oraz śmietanki kremówki, bez dodatku jajek oraz 2 przepisy na sorbety (malinowy oraz cytrynowy z miętą). Przy produkcji lodów pomogło mi urządzenie  Profi Cook PC-ICM 1140 . Taka maszyna bardzo ułatwia zadanie, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 141

cukru. Dlatego przygotowałam dla Was przepisy zarówno na lody, jak i sorbety - 2 przepisy na najprostsze lody (czekoladowe oraz z białej czekolady) wykonane na bazie mleka oraz śmietanki kremówki, bez dodatku jajek oraz 2 przepisy na sorbety (malinowy oraz cytrynowy z miętą). Przy produkcji lodów pomogło mi urządzenie  Profi Cook PC-ICM 1140 . Taka maszyna bardzo ułatwia zadanie, gdyż

Kuchnia MagdaLeny