Ubita śmietanka z serkiem waniliowym danio z dodatkiem kawałków czekolady do tego mango zmiksowane z galaretką. Prosty deserek okazał się bardzo pyszny. 250 ml. śmietanki kremówki min.30% 1 serek danio waniliowy 1 łyżka cukru pudru pół tabliczki czekolady deserowej 1 puszka mango w zalewie( ok 250 g po odsączeniu) 1 galaretka najlepiej o żółtym kolorze ( u mnie brzoskwiniowa
Andzia PichciKremowy sernik na zimno tym razem jagodowy ale będzie równie smaczny z truskawkami czy malinami. Idealny letni deser 300 gramów jagód( u mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą
Andzia Pichciktórym wykorzystamy białka. Delikatna pianka ze śmietaną ,truskawkami i galaretką. 6 białek 150 gram cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i schłodzić. Cukier puder wymieszać
Andzia Pichciktóra nie lubiłaby lodów. Składniki: truskawki - ok. 500- 600 g cukier - ok. 4 łyżki (w zalezności od smaku truskawek) jogurt grecki - 200 ml śmietanka kremówka - 100 ml słodzone mleko zagęszczone - 100 ml Przygotowanie: Wszystkie składniki do przygotowywania lodów powinny być schłodzone, prosto z lodówki. Owoce najlepiej ugotować dzień wcześniej, aby miały szansę być
Smakowity Blog KulinarnySzczypta soli ● ok. 5 cl wody Składniki na farsz: ● 1 pęczek marchewki bio z natką ● 2 ząbki czosnku ● 30 g migdałów ● 250 g ricotty ● 4 jajka ● 20 cl śmietany kremówki** ● 8 cl oliwy z oliwek ● sól, pieprz ● 2 szczypty pieprzu Cayenne (opcjonalnie) Przygotowanie: Przygotuj ciasto : w dużej misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskacukru Krem waniliowy 150 ml mleka 150 ml śmietanki, 36% 3 żółtka 100 g cukru 2 łyżki ziemniaczanej mąki 1 laska waniliowa Do dekoracji 250 ml śmietanki kremówki, 36% 300 g truskawek 2 duże kiwi 150 g malin kilka listków mięty Nastaw piekarnik na 175ºC. W misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Wlej wrzątek cały czas miksując. Przesiej
codojedzeniakiełbaski śląskie (około 400 - 450 g) 200 g pieczarek 1 puszka fasoli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 100 ml śmietanki kremówki sól i pieprz do smaku 120 g tartego żółtego sera odrobina masła do wysmarowania formy WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni (z termoobiegiem). Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem Makaron ugotuj
Słodko-Słony Świat Ilonyjajek 3/4 szklanki cukru pudru ( lub zwykły zmielony w młynku do kawy ) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem ( według przepisu Anny Starmach ) : 500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy
Ogrodnik w podróżyDodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki. Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka śmietan-fixu dla stabilizacji Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zmiksować, podzielić na dwie części do jednej dodać pokrojone w niewielką
W garach u Gositemperaturze 220 stopni. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 10 minut, do uzyskania złocistego koloru. Składniki na masę: 250 ml schłodzonej kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru malinowego lub cukru pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi
Pomysłowa kuchniaszklanki cukru pudru 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy - opcjonalnie 1/2 łyżeczki ekstraktu czysty migdałowy - opcjonalnie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka soku z cytryny krem 3 szklanki śmietana kremówka 1/4 szklanki cukier drobny mascarpone Rozgrzać piekarnik do 180 ° C . Narysować dwa koło 22cm.na papierze do pieczenia na lewej stronie. Orzechy laskowe podpiec przez 12 do 14 minut, aż zbrązowieje
mojej kuchniszklanki cukru pudru 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy - opcjonalnie 1/2 łyżeczki ekstraktu czysty migdałowy - opcjonalnie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka soku z cytryny krem 3 szklanki śmietana kremówka 1/4 szklanki cukier drobny mascarpone Rozgrzać piekarnik do 180 ° C . Narysować dwa koło 22cm.na papierze do pieczenia na lewej stronie. Orzechy laskowe podpiec przez 12 do 14 minut, aż zbrązowieje
w mojej kuchnismaczne. Najlepiej smakuje jak postoi w lodówce całą noc. Szczerze polecam, pracy nie ma dużo a efekt jest pyszny:) Składniki 300 serka białego naturalnego, homogenizowany lub mascarpone 200 ml kremówki 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłej wody 3-4 łyżki … Czytaj dalej Ciasto bez pieczenia
gotuj ze mnąpłaskie łyżki mąki tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe czerwone truskawki liofilizowane 1/2 cytryny
wesoła kuchniaSmacznego. Wielbicielom czekoladowy słodkości polecam również przepis na pyszne czekoladowe ciasto – prawdziwie czekoladowa babka Składniki: 1 szklanka mleka (250 ml) 4-5 łyżek śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady (można dodać więcej)* opcjonalnie szczypta cynamonu bita śmietana do podania *dodajemy czekoladę gorzką, deserową, mleczną lub mieszankę ulubionych. Ja dziś użyłam czekolady cukierniczej cukierniczej 70% Pantagruel
Słodkie okruszki