dyni jest wyraziste w smaku i bardzo sycące. Spróbuj koniecznie! Składniki : 1/2 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę dyni 1 opakowanie makaronu Spaghetti Lubella 170 ml śmietany kremówki 30% 2 ząbki czosnku 2 pomidory suszone w zalewie ziołowej (pokrojone w drobną kostkę) tymianek świeży -pół łyżeczki rozmaryn- pół łyżeczki sól pieprz-do smaku 2 łyżki masła ser parmezan tarty
Kasia i jej kobiecy światPolewamy sosem z sosu sojowego, octu jabłkowego i oliwy. Posypujemy dymką i płatkami migdałów. Panna cotta daktylowa Składniki: ok 15 daktyli – u mnie świeże irańskie duże opakowanie śmietanki kremówki 30% – u mnie 330 ml 330 ml mleka – tyle ile śmietanki 4 łyżeczki żelatyny w proszku łyżeczka esencji waniliowej lub cukru w prawdziwą wanilią duża szczypta soli kwiaty
Ugotowane pozamiataneokoło 220g podłużnych biszkoptów 2 nieduże banany (waga ze skórką około 250g) sok z 1/2 cytryny Do nasączenia: około 160ml mleka 60-70ml rumu Wierzch: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) kakao do posypania Budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około
Mała Cukierenkacukinia włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) biała część pora 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szkl makaronu jajecznego Arc Pol 2 łyżki oliwy z oliwek 1/4 szkl śmietanki kremówki 2 gałązki tymianku 500 ml bulionu sól pieprz Makaron Arc Pol jajeczny ugotować al dente. Cukinię, marchewkę, cebulę i pomidora kroimy w kostkę. Por pokroić w ćwiartki. Seler w kostkę
Kuchnia w oparachmielonej gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka świeżego otartego tymianku sól , pieprz do smaku 1 pojemnik ( 400 ml ) słodkiej , gęstej śmietany przynajmniej 18 % a najlepiej kremówki Pokrojone w plastry podgrzybki wraz z nóżkami wrzucamy na rozgrzane masło . Dodajemy siekaną cebulę , wyciśnięty praską czosnek , miód i podsmażamy do momentu , aż zaczną się rumienić . Czyli do czasu
Ogrodnik w podróżyłyżeczka kremu serowego, następnie jeżyna. Całość przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 25 minut. Wierzch możemy udekorować ubitą śmietaną kremówką i owocami
Zainspirowana w kuchniciasteczka kruche (250 g) Masa serowa: twaróg zmielony 3 razy ( 900 g ) jajka ( 5 szt.) cukier puder (3/4 szkl.) cukier wanilinowy (16 g) mąka ziemniaczana ( 4 łyżki ) śmietanka kremówka 30 % (200 ml.) Dodatkowo: krokant orzechowy do dekoracji ( 150 g ) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 400 g) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szklanka = 250 ml. foremka z odpinaną opaską
RITA food channelzwiązku z tym, że jego podstawowym składnikiem jest kawa, świetnie sprawdzi się jako zamiennik gorącej kawy. Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie
Wymiar Zdrowiabardziej intensywny, wybierz grzyby suszone. Taki sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki: 500 polędwiczki wieprzowej 300 gram mrożonych grzybów Leśne skarby 200 ml śmietanki kremówki 1 duża cebula świeże zioła po 3 gałązki tj. tymianek i rozmaryn 1/2 główki polskiego czosnku 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz oliwa do zamarynowania polędwiczki
Życie zaczyna się w kuchniryżem. Polecam jesienią smaczną zupę wiosenną :) Składniki - 4 skrzydełka z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - cebula - gałązka lubczyku - 1 duży pęczek koperku - 100 ml śmietanki kremówki - sól, pieprz do smaku - 2 - 2,5 litra wody Wykonanie Umyte i oczyszczone skrzydełka przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, dodaje ok. pół łyżki soli i doprowadzam do wrzenia. Marchewkę, pietruszkę
Kuchnia z widokiem na ogródjuż Wam opisywałam, więc znacie go doskonale. Teraz chciałam przypomnieć mój niezawodny przepis na babeczki i pokazać jak prezentują się nadziane waniliową masą na bazie serka homogenizowanego oraz ubitej kremówki. Polecam! (około 30 małych babeczek) Babeczki: 1,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki - 315g; zwyklej około 240g) 1/4 szklanki cukru pudru (około 40-45g) 1 szczypta soli 120g
Di gotujełyżeczka cynamonu 3 bardzo dojrzałe, dość spore banany (waga ze skórką około 570g) 2 jajka 120ml oleju 100g gorzkiej, posiekanej czekolady Wierzch: 100g gorzkiej czekolady (użyłam 80%) 100g śmietanki kremówki 30% posypka lub wiórki czekoladowe do ozdoby 1. Do miski przesiać mąkę, kakao, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon i wymieszać łyżką. 2. Do drugiej miski przełożyć banany i rozgnieść
Mała Cukierenkapory, a następnie plasterki szynki oraz kawałki ananasa. Wszystko posypujemy startym, żółtym serem i na wierzchu ponownie układamy przyrumienione tosty, przycięte na wymiar. Jajka roztrzepujemy i mieszamy ze śmietaną kremówką. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i polewamy zapiekankę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 min. Podajemy na gorąco
Kuchnia MagdaLenypory, a następnie plasterki szynki oraz kawałki ananasa. Wszystko posypujemy startym, żółtym serem i na wierzchu ponownie układamy przyrumienione tosty, przycięte na wymiar. Jajka roztrzepujemy i mieszamy ze śmietaną kremówką. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i polewamy zapiekankę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 min. Podajemy na gorąco
Kuchnia MagdaLenyidealna na szybki obiad. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 małe bataty (wielkości dużych ziemniaków) 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 i 3/4 l bulionu 100 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka ziaren kolendry 1 płaska łyżeczka kurkumy
Oryginalny smak