ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:426/892)

Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym 109

łyżeczka czosnku granulowanego 2 kostki bulionowe, mięsne ( można pominąć, jeśli ktoś jest antagonistą tego produktu ) 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego 1 łyżeczka brązowego cukru 200 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % mały kawałek wędzonki ( boczek, słoninka, domowa szynka ) smalec kurzy lub inny do smażenia sól,pieprz do smaku Mięso i warzywa, na farsz mielimy maszynką, na grubych oczkach . Podsmażamy na maśle

Ogrodnik w podróży
Sernik z pierniczkami wg Aleex 76

podczas Bożego Narodzenia. Spróbujcie go koniecznie – jest wyśmienity. Składniki: • 1 kg mielonego twarogu sernikowego • 200 g pierniczków w czekoladzie • 200 g cukru • 30 g mąki ziemniaczanej • 200 g śmietanki kremówki 30% • 3 jajka • 1 opakowanie cukru wanilinowego • kakao do posypania Sposób przygotowania : 1, Na dno piekarnika postawić keksówkę z wrzącą wodą wypełnioną do ok. 2/3 objętości. Piekarnik rozgrzać

W mojej kuchni
Świąteczny piernik marchewkowy na oliwie (przepis krok po kroku) 494

dużych oczkach  40 g posiekanych orzechów włoskich 80 g pokrojonych suszonych śliwek  na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej  100 ml śmietanki 30% - kremówki  1 łyżka miękkiego masła wiórki kokosowe do posypania jeśli lubicie, możecie piernik przełożyć też powidłami lub marmoladą Przygotowanie świątecznego piernika marchewkowego: 1. W misce wymieszaj ze sobą obie mąki, przyprawę

Chilli Czosnek i Oliwa
SERNIK Z MALINOWĄ GLAZURĄ NA PISTACJOWYM SPODZIE 103

Pieczenie: 1 godz 30 Chłodzenie: 5 godz. Porcja dla 6 osób Składniki na sernik o średnicy 24 cm: Składniki na sernik: ● 600 g mielonego twarogu sernikowego ● 200 ml śmietanki kremówki 36% ● 3 jajka ● 150 g drobnego cukru ● 50 g niesolonych łuskanych pistacji ● 1 cytryna bio ● 1 laska wanilii Składniki na spód pistacjowy: ● 200 g mąki typ 550 ● 125 g drobnego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Świąteczne naleśniki na kremówce z masą orzechową 151

Przygotowałam je z produktów od HELIO, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy. Wielbicielom naleśników polecam mój przepis. Zróbcie koniecznie. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 175 ml śmietanki kremówki 30 % półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Dodatkowo: 10 dag polewy i dekoracji

Izabelawkuchni
Prosty Świąteczny Piernik z Miodem 112

kakao bez cukru 250g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki zmielonego cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej Krem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 200g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 64% Dodatkowo: około 160g powideł śliwkowych lub konfitury malinowej lub pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki do ozdoby cukier puder Diamant

Mała Cukierenka
CIASTO JABŁKOWE Z POPCORNEM I POLEWĄ KARMELOWĄ 140

masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na 500 ml płynu) 500 ml soku jabłkowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ KARMELOWĄ: 200 g cukru 100 g masła sól do smaku 100 g śmietany kremówki DODATKOWO: 30 g ziaren kukurydzy na popcorn 1 łyżeczka oleju WYKONANIE: CIASTO:  Z podanych składników zagnieć ręcznie lub mikserem gładkie ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wsadź

Słodko-Słony Świat Ilony
Co by tu upiec na niedzielę? 135

mąki tortowej szczypta soli Pistacjowa beza 60 g pokruszonych pistacji 3 duże białka 150 cukru 3 łyżki ziemniaczanej mąki 2 łyżeczki octu Do dekoracji 1 granat 200 ml śmietanki kremówki Nastaw piekarnik na 165ºC z termoobiegiem. Dno foremki i brzegi wyłóż papierem do pieczenia. Papier powinien lekko wystawać ponad brzeg foremki. Rozpuść masło w rondelku i dodaj pokrojoną czekoladę

codojedzenia
makowiec śnieżny wg s. Anastazji 517

wchłonie. Pod koniec gotowania dodajemy wszystkie pozostałe składniki, gotujemy jeszcze chwile cały czas mieszając. Gotową masę wykładamy na biszkopt. składniki na masę śmietankową „śnieżną”: 500 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny ok. 60 ml gorące wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Śmietankę ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Szybki piernik – najlepszy 96

przełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i oprusz mąką pszenną

nietylkopasta.pl
Przepis na tartę z malinami w aksamitnym kremie 107

oraz z sokiem z cytryny i ze startą skórką. Krem wyłóż na upieczone ciasto. Maliny rozłóż równomiernie na kremie i wcinaj z zamkniętymi oczami Składniki KREM 1/4 l śmietany kremówki 36% 1/2 cytryny 300g homogenizowanego serka waniliowego 4 łyżki ajerkoniaku lub gęstego likieru 1/2 kg malin Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco

Eat me! Fit me!
GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN 113

gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami. Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 500 g gnocchi ● 2 gruszki ● 150 g sera gorgonzola ● 15 cl śmietany kremówki ● 100 g orzechów pekan ● 3 łyżki cukru ● kilka listków świeżej szałwii ● sól, pieprz Przygotowanie : Upraż orzechy na suchej patelni kilka minut. Posyp cukrem, karmelizuj jeszcze dwie minuty, nie przestając mieszać

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekanka „kurczak słodko kwaśny „ 97

dyni Hokkaido 1 cebula 2 strąki świeżego chilli ( można mniej, jeśli nie lubicie pikantnych potraw ) 2 łyżeczki granulowanego czosnku kubek jogurtu greckiego , gęstego 400 ml 200 ml śmietany , słodkiej kremówki 30 % kawałek startego żółtego sera , np cheddar ( około 200 – 250 g ) sól do smaku smażony bekon w cienkich plastrach do dekoracji Filety z kurczaka kroimy w kostkę , raczej małą

Ogrodnik w podróży
Mus czekoladowy bez jajek 89

kilka łatwo dostępnych składników, żeby przygotować szybki deser czekoladowy dla starszych i młodszych łasuchów. Mus czekoladowy bez jajek - przepis Cztery Fajery Mus czekoladowy bez jajek - składniki 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36%  180 g ciemnej czekolady 60-70% kakao 3-4 łyżki cukru pudru  3 łyżki zimnego, mocnego espresso 2 łyżki likieru Amaretto albo ciemnego rumu, brandy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Keto Ptasie Mleczko (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 114

się wprost idealnie. Waniliowe ptasie mleczko Nabiał i żelatyna na cenzurowanym Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pozmieniała czegoś w oryginalnym przepisie… Przede wszystkim musiałam czymś zastąpić śmietankę kremówkę, bo nabiału – jak wiecie – unikam. Okazało się, że w tej roli świetnie sprawdza się mleko kokosowe z kartonu , a zwłaszcza jego gęstsza część, która zbiera się na spodzie

Modern Cave Girl