ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:431/892)

Piankowe z delicjami 149

Odkładamy do stężenia. Osączone brzoskwinie miksujemy na mus ( jeśli ze 2 sztuki odłożycie, albo zjecie sobie w trakcie przygotowań, nic się nie stanie, musu wychodzi całkiem spora ilość ). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru. Następnie dodajemy zmiksowane owoce oraz tężejące galaretki. Masę brzoskwiniową wykładamy na czerwoną piankę. Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odkładamy

Smaki Na Talerzu
Krajanka tortowa Pinokio 132

pieczenia 135 g pszennej mąki 50 ml mleka 2 łyżki migdałowych płatków do posypania Beza 5 białek 240 g cukru Nadzienie 300 g świeżych truskawek 500 ml śmietanki kremówki 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki likieru amaretto Zacznij od spodu. Nastaw piekarnik na 160ºC. Zmiksuj miękkie masło z cukrem. Następnie zacznij dodawać po jednym żółtku cały czas

codojedzenia
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 154

pęczek koperku sól i pieprz do smaku Do kapusty zasmażanej można też dodać około 15-20 dag pokrojonego w kostkę i podsmażonego boczku albo około 4-5 łyżek śmietany kremówki. Jak zrobić zasmażkę do kapusty Na patelni roztopić masło, dodać mąkę pszenną i ciągle mieszając zrumienić na jasnozłoty kolor. Podlać wodą z kapusty i energicznie mieszać (najlepiej rózgą

Cztery Fajery
Ciasto 3 bit 160

przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na cieście, wyrównać warstwę i na wierzch

NiePieprz.pl
Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu 133

lata … Polecam zupa wyśmienita , a także bardzo zdrowa składniki : 1 reklamówka świeżych liści szczawiu 2 łyżki masła 3 l rosołu ( drobiowy , może być na korpusach ) 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka miodu sól ,pieprz do smaku dodatki : 5 młodych ziemniaków średniej wielkości kawałek wędzonego boczku , około 200 g 1 cebula średniej wielkości sól , pieprz do smaku smalec do smażenia

Ogrodnik w podróży
Ciasto 3 bit 160

przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na cieście, wyrównać warstwę i na wierzch

NiePieprz.pl
Zupa szczawiowa ze szparagami / Sorrel asparagus soup 261

pokrojonych w plasterki 1 łyżka masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1/2 cytryny 2 jajka ugotowane na twardo 150 ml śmietany kremówki cukier, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozpuść masło i podsmaż cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj ziemniaki i podsmaż przez 2-3 minuty, wmieszaj czosnek pod koniec

karmelowy
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 182

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek kawy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 182

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek kawy

Kuchnia MagdaLeny
Torcik śmietankowy z truskawkami 154

tego kremu i szczerze - nie wierzyłam, że to się może udać. A jednak :). Okazuje się, że krem z kwaśnej śmietany może być tak samo stabilny jak ten ze śmietanki kremówki czy z mascarpone. Należy tylko postępować zgodnie z przepisem. Taki krem sprawia, że blaty biszkoptowe są bardzo wilgotne bez konieczności ich nasączania. No i jest banalnie prosty w wykonaniu

Opowieści z piekarnika
3 BIT – bez pieczenia / NAJLEPSZY PRZEPIS! 175

wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ) Zajadamy! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA

Ostra na Słodko
Truskawkowe (jak) tiramisu 176

więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g   podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki cukru kryształ 2 łyżeczki żelatyny U mnie

W garach u Gosi
Mus rabarbarowo-truskawkowy z białą czekoladą 136

wywołuje mrowienie w brzuchu i napływ śliny do ust. Wykonanie szybkie i nieskomplikowane – to do dzieła! Składniki (na 4 duże porcje): 4 łodygi rabarbaru 250g truskawek 250ml śmietanki kremówki tabliczka dobrej jakości białej czekolady 200g naturalnego serka homogenizowanego pół łyżeczki esencji waniliowej 2 łyżki mleka   Rabarbar myjemy, odcinamy końce i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka. Truskawki także

Smaczna Strona
Brownie z truskawkami i czekoladą 185

papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 15-20 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku do 180 stopni.  Dodatkowo: – 250 g truskawek – 80 g czekolady deserowej lub gorzkiej – 80 ml śmietanki kremówki 30% Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w dowolne kawałki. Ale chyba im większe tym lepiej Układamy je na ostudzonym cieście. Śmietankę podgrzewamy (ale nie gotujemy) następnie do ciepłej wrzucamy

Relaxtime