ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:440/892)

Rolada kakaowa 135

łyżki cukru 3 czubate łyżki mąki krupczatki 1 pełna łyżka kakao+1 łyżeczka do kremu na wierzch 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem serek mascarpone 500 g 200 ml kremówki … Czytaj dalej Rolada kakaowa

gotuj ze mną
Deser niepodległościowy wg Aleex 156

deser. Nic nadzwyczajnego, prosty krem z owocami, nawiązujący kolorystycznie do barw narodowych. Za to naprawdę smaczny. W sam raz na świąteczny wieczór. Składniki (na 6 porcji): • 500 ml śmietanki kremówki 30% • 500 g serka mascarpone • 2 puszki owoców w syropie (u mnie wiśnie i jeżyny) • 2 cukry waniliowe • biszkopty Sposób przygotowania: 1. Śmietanę mocno schłodzić. Przelać do wysokiego naczynia, dodać

W mojej kuchni
Torcik krówkowy 132

bardzo pyszny i prosty w przygotowaniu deser, torcik z mleka skondensowanego, bitej śmietany i biszkoptów. Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm. 250 – 300 g biszkoptów* 500 ml śmietany kremówki 30%, 1 łyżeczka do kawy soli, puszka mleka skondensowanego słodzonego, 14 g żelatyny, sok z cytryny, owoce do przybrania Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny

królestwo garów
Zupa porowo-serowa z gorgonzolą, gruszką i klopsikami 135

drobiowy znajdziecie  TUTAJ . Zawsze warto mieć jego zapas pod ręką. Zupa porowo-serowa: 2-2,5l bulionu drobiowego lub warzywnego 4 duże pory 200g gorgonzoli dolce 200ml śmietanki kremówki (30%) 2 łyżeczki tymianku sól i pieprz 1 łyżka miodu oliwa z oliwek Z podanej ilości wychodzi ok. 3-3,5l zupy, czyli na ok. 6 porcji. Od pora odkrawamy

Cooking Monster
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 142

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me
Własny ogródek na balkonie. Prosty deser z owocami. 161

kokosowego nierafinowanego w temperaturze pokojowej 1 łyżka płynnego miodu Krem (w wersji lekkiej krem można zastąpić jogurtem naturalnym): 1 opakowanie (250 g) serka mascarpone 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na granolę dokładnie wymieszać ze sobą (najlepiej rękoma). 2) Następnie wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. 3) Piec

Fitsweet.me
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 138

omletów, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami. Składniki (patelnia o średnicy 21 cm, 1-2 porcje): 3 jajka 5 świeżych zielonych szparagów 1 szalotka 2 łyżki śmietanki kremówki lub mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 1 łyżka tartego parmezanu (opcjonalnie) sól himalajska świeżo mielony pieprz szczypiorek Przygotowanie: 1) Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce

Fitsweet.me
Kostka królowej,ciasto bez piekarnika 120

godne królewskiego podniebienia. Bardzo delikatne,pyszne. Nie wymaga pieczenia:) Składniki Krem budyniowy 6 żółtek 1 czubata łyżka mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka 200 ml kremówki 150 g cukru 1 op cukru waniliowego 200 g masła Krem mascarpone 250 g mascarpone 3 … Czytaj dalej Kostka królowej,ciasto bez piekarnika

gotuj ze mną
Migdałowiec ciasto bez pieczenia 186

ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki itp. Składniki 3 duże opakowania herbatników 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 1,5 puszki kajmaku 600 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 250 g masła 3 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 150 g płatków migdałowych Dno blaszki o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie

O kuchni z uczuciem
CIASTO "KOSTKA MALINOWA" 133

tylko tylko, żeby maliny były pokryte galaretką, reszta galaretki potrzebna będzie w dalszych etapach. Biszkopt z galaretką wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Pianka: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * większa połowa pozostałej galaretki Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać większą połowę pozostałej, tężejącej galaretki. Wymieszać mikserem. Piankę wylać

Zrób to smacznie
Tort pigwowy wybuchowy 180

wody galaretka pigwowa ze skórek: 1 pigwa skórki i gniazda z pestkami z 1 kg pigwy 1/2 szklanki cukru trzcinowego woda krem pigwowy: 200 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 i 1/4 szklanki galaretki pigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1 granat 2 pigwy kawałki

wesoła kuchnia
JABŁECZNIK NA HERBATNIKACH Z BITĄ ŚMIETANĄ (CIASTO BEZ PIECZENIA) 243

nich robić marmolada. Na końcu wsypać sypką galaretkę, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wyłożyć herbatnikami. Na wierzchu wyłożyć zimną masę jabłkową. Kolejno znów warstwa herbatników. Na końcu ubić śmietanę kremówkę na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Ubitą śmietaną wyłożyć na wierzch ciasta. Następnie znów wyłożyć warstwę herbatników. Na samym końcu ciasto polukrować lukrem zrobionym z cukru pudru

Zrób to smacznie
Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym 228

duża cebula 2 – 3 ząbki czosnku olej roślinny do smażenia czubata łyżka listków świeżego tymianku sól, świeżo zmielony czarny pieprz 150 ml białego wina 150 – 200 g śmietany kremówki Wykonanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Borowiki umieść na suchej patelni i podgrzewaj je przez

Moja pasja smaku
Makaron na zielono 139

małej cukinii garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula średniej wielkości 1/2 pęczka natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % ( można zastąpić chudszą lub mlekiem , ale wtedy trzeba dodatkowo sos zagęścić mąką , więc w sumie wyjdzie na to samo ) sól , biały pieprz do smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka

Ogrodnik w podróży
Babeczki z kremem czekoladowym i bitą śmietaną 178

tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy krem: czekoladę rozpuszczamy, dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia składników. W drugiem misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. 3. Za pomocą łyżeczki wydrążamy dziurki w każdej muffince. W dziurkę nakładamy krem do wysokości babeczki. Na wierzch szprycą wyciskamy bitą śmietanę. Dekorujemy posypkami. Przed podaniem schładzamy

Szefowa kuchni