ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:440/892)

Czekoladowo śmietankowe ciasto 102

bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;)   Składniki:     500 g serka mascarpone     200 ml śmietanki kremówki     150 g czekolady gorzkiej     65 g cukru pudru     3 łyżki mleka     ok 250 - 300 g herbatników

Gotuj z Agnes
3-składnikowe lody czekoladowe z kawałkami czekolady (bez jajek i maszynki) 98

potrzebna jest też maszynka. Lody są pyszne, a delikatnie czekoladowa masa świetnie współgra z drobinkami czekolady, które wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! 400g śmietanki kremówki 30-36% 40g cukierniczego pudru czekoladowego (*) 40g czekolady deserowej Czekoladę drobno posiekać i garstkę należy odłożyć. Śmietankę ubić na sztywno - pod koniec miksowania stopniowo wsypując puder czekoladowy. Na końcu wmieszać drobinki

Di gotuje
Pralinki malinowe 168

chwilę w domu. Ale naprawdę warto :) Przepis pochodzi z książki "Czekolada"  Eliq Maranik Liczba czekoladek: około 30 150 gram gorzkiej czekolady 100 gram białej czekolady 25 ml śmietanki kremówki 3-4 łyżki malin (mogą być mrożone) 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki masła 1 łyżka miodu Maliny przełożyć do rondelka i lekko podgrzać. Następnie całość przetrzeć przez sitko

Czerwony Gupik
Mus czekoladowy 140

miksujemy żółtka z cukrem na gładki i jasny kogel-mogel. Kiedy cukier się rozpuści to zaczynamy dodawać czekoladę z masłem. Dokładnie łączymy obie masy ze sobą. Następnie dodajemy ubitą kremówkę i ponownie delikatnie mieszamy. Na zakończenie dodajemy ubite białka i bardzo powoli łączymy wszystko ze sobą, tak aby masa pozostała puszysta. Gotowy mus przekładamy do pucharków lub miseczek, przykrywamy

Analiza Smaku
Sernik Tiramisu na zimno 100

Foremka 23/28 cm lub mniejsza Składniki: 20 dag okrągłych biszkoptów Poncz: 250 ml słodzonego naparu z kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru amaretto ewentualnie rumu Masa serowa: 350 ml śmietanki kremówki 40 dag serka homogenizowanego waniliowego 25 dag serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dr.Oetker 4 łyżeczki żelatyny Ciemne kakao do posypania Sposób przygotowania: Foremkę o podanych

Wanilia i Kardamon
Chłodnik brzoskwiniowy 145

naturalnego kremowego 1 opakowanie (400 g) maślanki 1 łyżka cukru ¼ łyżeczki pasty waniliowej (można zastąpić laską wanilii, lub cukrem waniliowym) listki świeżej mięty do dekoracji Ponadto: 250 ml śmietanki kremówki (30%) 3 łyżeczki żelatyny 1 cytryna 2 łyżeczki cukru pudru garść rozdrobnionych migdałów (słupki, płatki) Wykonanie: Najpierw przygotowałam deser blancmange . Pewnie zastanawiacie się co to jest i w jakim celu

Kuchnia u Krysi
Piankowe z delicjami 124

Odkładamy do stężenia. Osączone brzoskwinie miksujemy na mus ( jeśli ze 2 sztuki odłożycie, albo zjecie sobie w trakcie przygotowań, nic się nie stanie, musu wychodzi całkiem spora ilość ). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru. Następnie dodajemy zmiksowane owoce oraz tężejące galaretki. Masę brzoskwiniową wykładamy na czerwoną piankę. Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odkładamy

Smaki Na Talerzu
Krajanka tortowa Pinokio 107

pieczenia 135 g pszennej mąki 50 ml mleka 2 łyżki migdałowych płatków do posypania Beza 5 białek 240 g cukru Nadzienie 300 g świeżych truskawek 500 ml śmietanki kremówki 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżki likieru amaretto Zacznij od spodu. Nastaw piekarnik na 160ºC. Zmiksuj miękkie masło z cukrem. Następnie zacznij dodawać po jednym żółtku cały czas

codojedzenia
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 130

pęczek koperku sól i pieprz do smaku Do kapusty zasmażanej można też dodać około 15-20 dag pokrojonego w kostkę i podsmażonego boczku albo około 4-5 łyżek śmietany kremówki. Jak zrobić zasmażkę do kapusty Na patelni roztopić masło, dodać mąkę pszenną i ciągle mieszając zrumienić na jasnozłoty kolor. Podlać wodą z kapusty i energicznie mieszać (najlepiej rózgą

Cztery Fajery
Ciasto 3 bit 131

przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na cieście, wyrównać warstwę i na wierzch

NiePieprz.pl
Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu 105

lata … Polecam zupa wyśmienita , a także bardzo zdrowa składniki : 1 reklamówka świeżych liści szczawiu 2 łyżki masła 3 l rosołu ( drobiowy , może być na korpusach ) 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka miodu sól ,pieprz do smaku dodatki : 5 młodych ziemniaków średniej wielkości kawałek wędzonego boczku , około 200 g 1 cebula średniej wielkości sól , pieprz do smaku smalec do smażenia

Ogrodnik w podróży
Ciasto 3 bit 130

przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na cieście, wyrównać warstwę i na wierzch

NiePieprz.pl
Zupa szczawiowa ze szparagami / Sorrel asparagus soup 227

pokrojonych w plasterki 1 łyżka masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1/2 cytryny 2 jajka ugotowane na twardo 150 ml śmietany kremówki cukier, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W większym rondlu rozpuść masło i podsmaż cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj ziemniaki i podsmaż przez 2-3 minuty, wmieszaj czosnek pod koniec

karmelowy
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 142

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek kawy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA) 142

Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek kawy

Kuchnia MagdaLeny