ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:441/892)

Torcik śmietankowy z truskawkami 133

tego kremu i szczerze - nie wierzyłam, że to się może udać. A jednak :). Okazuje się, że krem z kwaśnej śmietany może być tak samo stabilny jak ten ze śmietanki kremówki czy z mascarpone. Należy tylko postępować zgodnie z przepisem. Taki krem sprawia, że blaty biszkoptowe są bardzo wilgotne bez konieczności ich nasączania. No i jest banalnie prosty w wykonaniu

Opowieści z piekarnika
3 BIT – bez pieczenia / NAJLEPSZY PRZEPIS! 148

wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ) Zajadamy! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA

Ostra na Słodko
Truskawkowe (jak) tiramisu 146

więc zapraszam do przygotowania tego lekkiego, soczystego w smaku idealnego deseru. Zapewniam, że podbije Wasze serca i podniebienia Składniki: 300g   podłużnych deserowych biszkoptów 500g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 500-600g świeżych truskawek 3 łyżki likieru amaretto - opcjonalnie 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki cukru kryształ 2 łyżeczki żelatyny U mnie

W garach u Gosi
Mus rabarbarowo-truskawkowy z białą czekoladą 107

wywołuje mrowienie w brzuchu i napływ śliny do ust. Wykonanie szybkie i nieskomplikowane – to do dzieła! Składniki (na 4 duże porcje): 4 łodygi rabarbaru 250g truskawek 250ml śmietanki kremówki tabliczka dobrej jakości białej czekolady 200g naturalnego serka homogenizowanego pół łyżeczki esencji waniliowej 2 łyżki mleka   Rabarbar myjemy, odcinamy końce i kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka. Truskawki także

Smaczna Strona
Brownie z truskawkami i czekoladą 160

papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy 15-20 minut w nagrzanym wcześniej piekarniku do 180 stopni.  Dodatkowo: – 250 g truskawek – 80 g czekolady deserowej lub gorzkiej – 80 ml śmietanki kremówki 30% Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w dowolne kawałki. Ale chyba im większe tym lepiej Układamy je na ostudzonym cieście. Śmietankę podgrzewamy (ale nie gotujemy) następnie do ciepłej wrzucamy

Relaxtime
Tort słonecznikowy z kajmakiem 180

nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15 minut (do zarumienienia). Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Gdy słonecznik ostygnie całkowicie łamiemy go na małe kawałki. Krem kajmakowo śmietankowy: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy serek mascarpone i masę kajmakową. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Złożenia ciasta: Na dnie tortownicy układamy jeden biszkopt. Smarujemy

VioletoweKucharzenie
Gnocchi w sosie z gorgonzoli 149

dosłownie 10 minut, a smakuje jak danie z dobrej włoskiej restauracji. Gnocchi w sosie z gorgonzoli Składniki: 500 g gnocchi 200 g gorgonzoli 2 łyżki masła 300 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki tartego parmezanu + trochę do posypania gotowego dania natka pietruszki świeżo mielony pieprz sól Najpierw gorgonzolę kruszymy/kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy

PatiGotuje
Prosta Beza z Truskawkami 554

Beza: 200g białka w temperaturze pokojowej (tak około z 6 jajek) 350g cukru kryształu 1 łyżeczka cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 płaska łyżka cukru pudru 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) Sos truskawkowy: 200g umytych truskawek bez szypułek 1 łyżka cukru pudru

Mała Cukierenka
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 240

Wraz z wiekiem rozwinęło się u mnie zamiłowanie do serniczków na zimno. Lubię każde – i te delikatne z dodatkiem kremówki i te, bardziej serowe w smaku, na maśle. Jeśli dołożyć do serniczka owoce i galaretkę, to już jest pełnia szczęścia Warstwa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (Piątnica lub Wieluń) 4 żółtka (ze sparzonych wcześniej jaj) 120 g masła

Smaki Na Talerzu
Biszkopt Ovocella 156

łyżki cukru pudru śnieżka w proszku 2 łyżki żelatyny Śmietanę miksujemy na sztywnoz pudrem i snieżką. Żelatynę rozrabiamy w ¼ szklanki gorącej wody. Cienkim strumieniem wlewamy do ubitej kremówki. Miksujemy dokładnie. Składniki na warstwę owocową II: 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek ( świeże bądź mrożone) dodatkowo: nasączenie: cytryna+ ½ szklanki przegotowanej wody + 3 łyżki cukru z wanilią WYKONANIE blat biszkoptowy+ nasączenie ½ masy

Domowe ciasta
Cuszima - ciasto 220

truskawkowa: 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe  Truskawki zmiksować i zagotować. Zdjąć z palnika i wsypać galaretki. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do przestudzenia.  Masa śmietankowa: 1/2l śmietany kremówki (36%) 1 czerwona galaretka 2 łyżki cukru pudru Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę z cukrem ubić na sztywno i dodać tężejącą galaretkę. Polewa 130 g masła

O kuchni z uczuciem
TRUSKAWKOWY 3 BIT 116

wody Wykonanie: Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera na gładką masę, dodać je do tężejącej galaretki, wymieszać. Masa śmietanowa: * 400 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder, wymieszać. Dodatkowo: * herbatniki Składanie ciasta: Na dnie

Zrób to smacznie
Bananowa chmurka 150

galaretki pomarańczowe 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Na ostudzonym spodzie układamy przekrojone na pół banany, które polewamy tężejącą galaretką. Krem: 600 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem

Cynamonowe szczęście
Królik zapiekany z makaronem w kremowym sosie 96

warto ! składniki na około 4 osoby : 1 królik o wadze około 1,5 kg 1 duży brokuł 1 opakowanie makaronu 9-10 pieczarek 2 łyżki masła 2 szklanki śmietany kremówki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki słodkiej musztardy 1 łyżeczka miodu sól , pieprz do smaku Tuszkę królika dzielimy na porcje . Płuczemy pod zimną

Ogrodnik w podróży