ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:441/892)

Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków 117

200g cukru (u mnie cukier z agawy ) 175g mąki pszennej 50g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100g gorzkiej czekolady Polewa czekoladowa: 50g gorzkiej/mlecznej czekolady 50 ml śmietany kremówki 36%/mleka 1 łyżeczka miodu  W misce połączyć przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier. Natomiast puree z buraków, jajka i olej należy zmiksować w malakserze

Di gotuje
TORT CZEKOLADOWY Z MALINAMI I GALARETKĄ CZEKOLADOWĄ 169

szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka masła 1 op. cukru waniliowego 200 g czekolady gorzkiej min. 70% 50 g orzechów laskowych Galaretka malinowa: 1 op. galaretki malinowej 300 ml gorącej wody

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z mango i białą czekoladą 166

rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka aby czekolada się nie zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz zblendowane, obrane świeże mango.  Gotową masę serową przelewamy na spód. Na wierzchu rozkładamy jeszcze kilka pokruszonych ciastek oreo. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie

VioletoweKucharzenie
BURGERY Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ, PESTO I WARZYWAMI 133

osób : Składniki na burgery: ● 8 bułek do burgerów ● 500 g filetu z kurczaka ● 2 cebule ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 1/2 pęczka bazylii ● 50 ml śmietany kremówki ● 1 jajko ● 2 łyżki pesto (przepis poniżej) ● kilka szczypt pieprzu z Espelette lub pieprzu cayenne ● 10 g masła Dodatkowo  : ●250 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych ● ½ ogórka lub kilka mini ogórków

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
3 przepisy na bajecznie smaczne ciasta 273

pudru i fix-u), a całość posypać wiórkami kokosowymi. Truflowy torcik Do przyrządzenia tego smakołyku potrzebne będą: 400 g czekolady gorzkiej, 7 białek, 80 g masła, 300 ml śmietanki kremówki, kilka łyżek kakao (do posypania) oraz 200 g orzechów włoskich. Miseczkę z czekoladą, masłem i cukrem umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszać całość tak długo aż czekolada

Moja smaczna kuchnia
Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi 122

zachwyt i przerażenie u gości gwarantowane! :D * SKŁADNIKI na 12 halloweenowych babeczek 12 ulubionych babeczek (np. marchewkowych z tego przepisu ) 12 żelek w kształcie gałek ocznych 500 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka czerwonych owoców (np. malin albo żurawiny) ¼ szklanki cukru * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wsyp owoce i zasyp je cukrem. Gotuj przez ok. 15-20 minut

Food Square
Deser „Ziemia z robakami” 133

ciasteczek oreo/neo 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki słodkiego kakao 1-2 łyżki cukru pudru do smaku żelkowe robaki Ciasteczka mielimy na piasek. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec łączmy z serkiem mascarpone i słodkim kakao, miksujemy tylko do połączenia. Do powstałej masy dodajemy połowę zmielonych ciasteczek, mieszamy łyżką. Masę przekładamy do dwóch dużych

Smaki Na Talerzu
Delikatna zupa drobiowa z zielonym groszkiem 125

groszku biała część pora 1 kostka bulionowa drobiowa dla wzmocnienia smaku ( można pominąć jak ktoś jest ich przeciwnikiem , ja rzadko ale czasem korzystam ) 2 l wody 4 łyżki śmietany kremówki , słodkiej 30 % sól , pieprz do smaku Kawałki kurczaka i korpus dokładnie płukamy i przekładamy do garnka . Wlewamy wodę , dodajemy pokrojoną drobno cebulę , pora , kostkę bulionową i sól do smaku . Gotujemy

Ogrodnik w podróży
Owocowa chmurka 310

używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone, galaretek, mleka skondensowanego, owoców, sereka. Mówi się, iż ciasta bez pieczenia są szybsze, gdyż nie tracimy czasu na pieczenie właśnie. Coś w tym jest, wiem sama po sobie

mecooks
Tort śmietankowy 196

małej tortownicy i po wystudzeniu przekrawamy na połowę, potem powtarzamy czynność otrzymując finalnie 4 małe krążki. Dodatkowo: - 1 puszka odsączonych porzeczek w syropie Masa śmietankowa: - 750 ml śmietany kremówki 30% - 4 serki mascaropne po 25 dag - cukier puder do smaku, ok 5 czubatych łyżek 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek i miksujemy. Pod koniec dodajemy cukier puder. Gotową

Apetyczna babeczka
Kremowa zupa czosnkowo – ziemniaczana 125

grzechu warta , szczególnie w chłodne jesienne dni .. Mniam Składniki : 4 duże główki czosnku 2 cebule 4-5 ziemniaków 1,5 l wody 2 łyżki masła 4 łyżki słodkiej śmietany , kremówki 30 % sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki i cebulę obieramy , kroimy w kostkę . Czosnek także obieramy ale zostawiamy w całości i tak będziemy używać blendera więc

Ogrodnik w podróży
Tort pomarańczowy z truflami 255

drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie – 1 śmietan Fix - opcjonalnie, dla przełamania smaku, można dodać likier pomarańczowy

mojewypiekiinietylko
Tort cytrynowy 257

mąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować, a następnie stopniowo dodawać krem

O kuchni z uczuciem
Jajecznica w bułce z pieczarkami i szczypiorkiem 154

polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania jajecznicy. 8 jajek 4 bułki 1 zielona cebulka szczypta soli szczypta pieprzu 10 dkg pieczarek 4 łyżki masła 50 ml śmietany kremówki albo śmietanki do zup Jak przygotować jajecznicę w bułce . Na patelnię włożyć łyżkę masła, dodać krojone w plastry pieczarki. Smażyć na średnim ogniu do momentu, aż pieczarki zmiękną. Podsmażone przełożyć

mecooks