ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:438/892)

Ciasto czekoladowe z moimi powidłami śliwkowymi 118

pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 – 4 łyżki powideł śliwkowych (moje powidła miały w sobie dodatek czekolady) wierzch 50 g gorzkiej czekolady plasterek masła 2-3 łyżki śmietanki kremówki posiekane orzechy laskowe Wykonanie W wysokim rondelku o grubym dnie rozpuściłam, lekko podgrzewając czekoladę, kakao, masło i cukier. Masa powinna być lśniąca. Rondelek odstawiłam do przestudzenia. Do przestudzonej masy czekoladowej

Raj dla Podniebienia
PIERNIKOWY SERNIK NA ZIMNO 148

przyprawami korzennymi. Sernik świąteczny jest delikatni i puszysty ja chmurka. Idealny dla osób, które nie lubią lub nie umieją piec. Składniki: 5 listków żelatyny 1 1/5 szkl śmietanki kremówki 3 żółtka 1 białko 180 g cukru 200 g serka kremowego 3 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 mała pomarańcza (50 ml soku, skórka z pomarańczy) SPÓD 15 pierników

Kuchnia w oparach
Zupa krem z kurczaka 180

duże marchewki 2 pietruszki 1 mały por 1/2 małego selera 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 litry wody 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 300ml śmietany kremówki 30% sól pieprz natka pietruszki grzanki/chrupkie pieczywo/grissini Przygotowanie: Mieso oczyścić i opłukać, warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę obrać

Malinowo w kuchni
Tort Makowy z Wiśniami i Likierem 456

ekstraktu migdałowego lub 2-3 krople aromatu migdałowego 350ml mleka 250ml wody Do nasączenia: 120ml wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 2 fixy do śmietany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3-5 łyżek konfitury wiśniowej 150ml likieru jajecznego advocaat

Mała Cukierenka
Laxpudding - szwedzka zapiekanka ziemniaczana z łososiem 288

zachować na dłużej, o czym Skandynawowie wiedzą sporo ;) Spróbujcie! Laxpudding  Potrzebujesz: 700g podgotowanych w całości ziemniaków 250g łososia 3 łyżki posiekanego koperku 4 jajka 300ml mleka 100ml śmietaki kremówki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu masło do natłuszczenia formy Sposób przyrządzenia: 1. Ziemniaki pokrój w talarki grubości ok. 0,5cm. 2. Naczynie żaroodporne natłuść masłem - spód i boki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE CZOSNKOWYM 179

Delikatne mini klopsiki z mięsa indyczego w kremowym sosie czosnkowym. Sos czosnkowy jest bardzo aromatyczny i dość intensywny w smaku, a dodatek śmietanki kremówki sprawia, że łagodnieje i staje się aksamitny oraz kremowy. Klopsiki z mięsa drobiowego, które są delikatne i łagodne w smaku idealnie się wpasowują w wyrazisty sos czosnkowy. Niepowtarzalnego aromatu nadaje też dodatek czosnku niedźwiedziego. Dzięki takiej

Kuchnia MagdaLeny
Sernik Migdałowy z Marcepanem 180

rozwałkowujemy podsypując niewielką ilością cukru pudru i ostrożne przekładamy na wierzch wystudzonego sernika. Delikatnie dociskamy. Migdały podprażamy na suchej patelni, na bardzo małym ogniu - studzimy. Polewa czekoladowa: 100 ml kremówki podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę, wódkę i mieszamy do rozpuszczenia oraz otrzymania gładkiej konsystencji.  Przygotowaną czekolada polewamy wierzch ciasta, wyrównujemy

Słodka Strona
Muffinki korzenne z powidłami 145

płaska łyżka przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 soku pomarańczowego 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka Krem śmietanowy: 250 g serek mascarpone (schłodzony) 200 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1-2 słoiczka powideł śliwkowych Przygotować dwie miski. W jednej umieścić wszystkie składniki suche - zamieszać, a w drugiej wszystkie składniki mokre

Świat Ciasta
tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami 160

trakcie imprezy można zrobić raz-dwa.   Składniki na 3 porcje: duży filet z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów w oleju  cebula 2 ząbki czosnku 300 ml śmietanki kremówki zioła prowansalskie sól, pieprz 250 makaronu wstążki  Makaron ugotować w osolonej wodzie. W czasie kiedy będzie się gotował przygotować sos. W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju ze słoiczka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort makowy z kremem pomarańczowym 196

cukrem i skórką pomarańczową. Gorącym zalewamy żelatynę, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia, ale pamiętajmy o tym, by nadal zachować płynność. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, wlewając na końcu tężejący sok. Mieszamy powoli i dokładnie. Kremem przekładamy makowe blaty oraz smarujemy cienką warstwą cały tort z wierzchu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy choinkami

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z nutellą 170

które na pewno zostanie na długo w pamięci każdemu łasuchowi czekoladowych ciast. Kruchy, czekoladowy spód, kremowa i delikatna masa serowa. Całość zwieńczona jest polewą z gorzkiej czekolady i śmietany kremówki. Sernik z nutellą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym 144

pieczarek 3 łyżki natki pietruszki posiekanej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb sól, pieprz czarny i czerwony 1 marchewka ugotowana masło klarowane 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka pudru grzybowego/ sproszkowane grzyby suszone leśne/ rozmaryn  świeży Pstrągi myję, osuszam. Nacieram solą, pieprzem, przyprawą do ryb, majerankiem. Ryby odstawiam na godzinę do lodówki albo dłużej

wesoła kuchnia
Zakręcone tiramisu 210

cukru wanilinowego 100g cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% Poncz: 200 ml wrzątku 3 łyżki kawy 60 ml likieru amaretto  50ml wódki 7ml aromatu migdałowego Dodatkowo: kakao czekoladowe ziarenka kawy Wykonanie: 1. Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrami

Szalona Kuchnia Eweliny
Potrawka z kalafiora, fasoli i cukinii w kremowym sosie 184

średniej główki kalafiora 4 ziemniaki 1/2 małej cukinii lub kabaczek 1 cebula średniej wielkości 1 papryka czerwona , najlepiej grubościenna 1 puszka białej fasoli w zalewie własnej 200 ml śmietany kremówki 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mielonej , słodkiej papryki 2 łyżki masła sól , chilli do smaku mąka rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki , ziemniaki

Ogrodnik w podróży
Andrut z czekoladą 245

kostkę. Andrut z masą czekoladową Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując andrut z masą czekoladową. Andrut z masą czekoladową Najlepsza do andruta będzie kwaśna śmietana. Można ewentualnie sięgnąć po kremówkę lecz andrut nie będzie miał takiego samego smaku jak przy uzyciu kwaśnej śmietany. Gotującą się masę czekoladową należy nieustannie mieszać, w przeciwnym razie może się przypalić. Lubisz czekoladę? Jeśli

mecooks