ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:442/892)

Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 150

jajek 3/4 szklanki cukru pudru ( lub zwykły zmielony w młynku do kawy ) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej krem ( według przepisu Anny Starmach ) : 500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (polecam Łowicz lub Łaciatą) 500 g serka mascarpone 1 laskę wanilii 3 łyżki cukru pudru dodatkowo : truskawki , najlepiej duże i świeże 1 opakowanie galaretki truskawkowej Białka oddzielamy

Ogrodnik w podróży
Tort śmietanowy z truskawkami 165

Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa: 500g serka mascarpone 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka śmietan-fixu dla stabilizacji Przygotowanie: Wszystkie składniki razem zmiksować, podzielić na dwie części do jednej dodać pokrojone w niewielką

W garach u Gosi
Mini ptysie 112

temperaturze 220 stopni. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 10 minut, do uzyskania złocistego koloru. Składniki na masę: 250 ml schłodzonej kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru malinowego lub cukru pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi

Pomysłowa kuchnia
tort bezowo-orzechowy 111

szklanki cukru pudru 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy - opcjonalnie 1/2 łyżeczki ekstraktu czysty migdałowy - opcjonalnie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka soku z cytryny krem 3 szklanki śmietana kremówka 1/4 szklanki cukier drobny mascarpone Rozgrzać piekarnik do 180 ° C . Narysować dwa koło 22cm.na papierze do pieczenia na lewej stronie. Orzechy laskowe podpiec przez 12 do 14 minut, aż zbrązowieje

mojej kuchni
tort bezowo-orzechowy 140

szklanki cukru pudru 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy - opcjonalnie 1/2 łyżeczki ekstraktu czysty migdałowy - opcjonalnie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka soku z cytryny krem 3 szklanki śmietana kremówka 1/4 szklanki cukier drobny mascarpone Rozgrzać piekarnik do 180 ° C . Narysować dwa koło 22cm.na papierze do pieczenia na lewej stronie. Orzechy laskowe podpiec przez 12 do 14 minut, aż zbrązowieje

w mojej kuchni
Ciasto bez pieczenia 123

smaczne. Najlepiej smakuje jak postoi w lodówce całą noc. Szczerze polecam, pracy nie ma dużo a efekt jest pyszny:) Składniki 300 serka białego naturalnego, homogenizowany lub mascarpone 200 ml kremówki 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłej wody 3-4 łyżki … Czytaj dalej Ciasto bez pieczenia

gotuj ze mną
Torciki od serca dla mamy 134

płaskie łyżki mąki tortowej 3 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia serduszka galaretka: 1 galaretka czarna porzeczka 350 ml wody krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki galaretka pozostała od serduszek 1 łyżka cukru pudru dekoracja: 1/2 galaretki truskawkowej czekoladowa posypka mięta 20 dkg truskawek obręcz: 100 g czekolady białej serduszka czekoladowe czerwone truskawki liofilizowane 1/2 cytryny

wesoła kuchnia
Gorąca czekolada z bitą śmietaną 146

Smacznego. Wielbicielom czekoladowy słodkości polecam również przepis na pyszne czekoladowe ciasto  –  prawdziwie czekoladowa babka Składniki: 1 szklanka mleka (250 ml) 4-5 łyżek śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady (można dodać więcej)* opcjonalnie szczypta cynamonu bita śmietana do podania *dodajemy czekoladę gorzką, deserową, mleczną lub mieszankę ulubionych. Ja dziś użyłam czekolady cukierniczej cukierniczej  70% Pantagruel

Słodkie okruszki
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 167

pszennej krupczatki, innej pszennej czy żytniej lub bezglutenowej. 100 g zimnego masła 4 żółtka 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany kremówki 30% Szczypta soli Składniki na budyń: 1 litr mleka 0,5 szklanki cukru lub ksylitolu 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Szczypta soli 4 żółtka Sok z połowy cytryny Skórka

moj przepis na
Charlotte rabarbarowo- śmietankowa 160

rabarbarowy: 400g obranego rabarbaru 2,5 łyżki cukru odrobina wody (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki żelatyny + zimna woda do namoczenia 1 kopiasta łyżka bitej śmietany Bita śmietana: 200ml śmietanki kremówki (bardzo zimnej) 100g mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii / ziarenka z 1/2 laski wanilii Pieczony rabarbar: 2 obrane łodygi rabarbaru 1 łyżeczka płynnego miodu 1/2 łyżeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Koktajl truskawkowy 286

jeśli truskawki są bardzo słodkie to wybieram kefir i maślankę. Jeśli truskawki są mniej słodkie, to dodaję do koktajlu miód (lub cukier trzcinowy) lub mleko zastępuję słodką śmietanką kremówką wymieszaną z mlekiem – wtedy koktajl to bomba kaloryczna, ale w smaku jest przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koktajl truskawkowy – ile ma kcal? Z poniższych składników (500 g truskawek

Kulinarne Przeboje
Łatwy Sernik z Truskawkami Bez Pieczenia Dla Milusińskich 150

Spód: 260g herbatników 160g masła – roztopionego i przestudzonego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik w temperaturze pokojowej 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 przezroczyste galaretki o smaku truskawka – wanilia (można użyć innych) 350ml gorącej wody Masa truskawkowa: 1,2kg truskawek + 100ml wody 2 czerwone galaretki Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby

Mała Cukierenka
Ciasto mamy 167

jest. Najwięcej czasu zabiera... schładzanie masy i galaretki;) Nie jest przesłodzone. Można zjeść więcej niż jeden kawałek gdyż nie jest również zbyt "ciężkie". Śnieżki możecie zamienić na śmietanę kremówkę i też będzie pysznie (ja po prostu trzymałam się rodzinnego przepisu). Blaszka 25x30 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku

My simple kitchen
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 255

gusto davvero unico. Non posso quindi che consigliarVela di cuore! SKŁADNIKI 400 g truskawek 50 g cukru 100 ml wody 250 g biszkoptów typu savoiardi 300 ml śmietany kremówki 400 g mascarpone 1 laska wanilii 3 łyżki cukru pudru  **** INGREDIENTI 400 g di fragole 50 g di zucchero 100 ml di acqua 250 g di savoiardi

La grande e la piccola cuoca
Szparagowa carbonara. Ten sos do makaronu to absolutny sztos! PRZEPIS 89

Jajeczny sos do makaronu ze szparagami inspirowany włoską carbonarą smakuje nieprawdopodobnie! Przepis na szparagową carbonarę Składniki: 5-6 zielonych szparagów, ząbek czosnku, 2 małe jajka, 100 ml śmietanki kremówki*, garść startego parmezanu, sól, pieprz, oliwa, ugotowany makaron. Składniki na dwie porcje sosu. Zrób tak: na głębokiej patelni krótko przesmaż na oliwie posiekany czosnek, dodaj szparagi pokrojone w duże kawałki

Kulinarna Polska