ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:443/892)

8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 457

gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą porcję, należy odpowiednio zwiększyć ich ilość. Nie może zabraknąć

Moja smaczna kuchnia
Makaron z sosem kurkowym 181

jeszcze odrobinę masła, aby dodać do sosu maślany smak i ekstra kremowość. Składniki (na 2 duże porcje): 250g mrożonych lub świeżych kurek 160g makaronu tagliatelle 1 szalotka 200ml śmietanki kremówki 100ml bulionu warzywnego 50ml białego wina 2 łyżki masła łyżka drobno posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku   Zaczynamy od zrobienia sosu – cebulkę szalotkę obieramy, przekrawamy

Smaczna Strona
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 159

ziemniaki się zarumienią, przełóż je do formy, a na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojoną w piórka z 400 g umytych i osuszonych kurek. Dodaj do nich śmietanę-kremówkę i lekko poprósz solą oraz pieprzem. Kurkowo-cebulowym sosem polej ziemniaki i piecz przez 35 minut w piekarniku pod przykryciem. Zupa krem z kurek Kurki fantastycznie sprawdzają się w zupach, zwłaszcza

Kuchcik gotuje
Mus bananowy 137

Mężowi bardzo smakował i polecam wam serdecznie żeby zrobić taki deser rodzince (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mus bananowy składniki: 4 dojrzałe banany 1/2 łyżeczki soku z cytryny 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Mus bananowy wykonanie: Banany miksujemy na gładko, dodajemy sok z cytryny aby nie czerniały. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy śmietanę stopniowo

Delusional Trine
Ciasto Prince Polo bez pieczenia + film 1020

łyżką. Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, na warstwie herbatników dokładnie rozprowadzamy masę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką

Smakowite Dania
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 128

wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.   Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin   Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą

Made By Mom And Son
Serniczki daktylowo śliwkowe 189

wynos. spody daktylowe: 100 g daktyli suszonych 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki startych migdałów 3 łyżki oleju kokosowego płynnego masa serowa: 150 g sera twarogowego 125 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka budyniu skórka pomarańczowa 2 łyżki cukru pudru 2 jajka 3 śliwki duże Spody daktylowe: Daktyle, kakao miksuję blenderem. Dodaję migdały, olej i dalej miksuję. Masy starczy na trzy

wesoła kuchnia
Tort "Number cake" 173

cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka  ekstraktu z wanilii  / cukru wanilinowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36% 1-2 łyżki cukru pudru 1  łyżka  ekstraktu z wanilii  / cukru wanilinowego Przygotowanie: Ciasto: Z wyżej wymienionych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na 4 części

Malinowo w kuchni
Sycylijska granita kawowa 123

Sycylii przysmak ten podaję się ze słodką bułeczką brioche. Składniki: 2 szklanki mocnego espresso kilka łyżek cukru brązowego lub białego ewentualnie szczypta cynamonu, kardamonu lub wanilii śmietana kremówka W naparze rozpuścić cukier i przyprawy. Przelać do szerokiego i zamykanego naczynia. Wstawić do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie lekko zamarznięty płyn rozdrobnić widelcem.  Wstawić ponownie do zamrażalki. Po godzinie

wyzwania kuchenne
Czekoladowy torcik na bazie buraków 145

dzięki nim ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość.  Przepyszne ganache, które jest chyba najłatwiejszą masą na świecie! Śmietanę na bitą śmietanę z łatwością możecie przebić, ale kremówki na ganache nie da się zepsuć :) Wystarczy użyć dobrej jakości czekolady i to właściwie tyle! :) Ja użyłam czekolad od Mercatare , która jest dystrybutorem i importerem produktów ekologicznych i naturalnych

MamaOskarka
Pasztet z kapusty 128

Bardzo smaczne danie nie tylko da wegetarian. Przepis zaczerpnęliśmy z bloga Edwarda . Warto wspominać bliskich sercu. Składniki 1,5 kg kapusty włoskiej 1 szklanka śmietany kremówki 36% 1/2 szklanki mleka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę oczyszczamy, zewnętrzne (4-5 liści) sparzamy w osolonym wrzątku. Wykładamy foremkę (keksówkę, większą

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki 138

polędwiczek wieprzowych 1 łyżka świeżego rozmarynu pieprz ziarnisty, np. czerwony sól morska klarowane masło Purée marchwiowe : 4  marchewki 1 łyżeczka masła 2 cm świeżego imbiru 50 ml śmietany kremówki 36 % sól Purée gruszkowe: 4 gruszki 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 100 g sera mascarpone szczypta gałki muszkatołowej pieprz sól Dodatkowo: garść jeżyn do podania świeże zioła do podania

Food Square
Czekoladowy mus z malinami i jadalną ziemią 392

porcje/ Malinowy mus: 25 dag świeżych malin ½ szklanki cukru-można mniej zależy jak słodkie są nasze maliny 50 ml rumu 2 listki żelatyny Czekoladowy mus: 1 szklanka schłodzonej kremówki 30% 5 dag gorzkiej czekolady 60% kakao 5 dag mlecznej czekolady 2 żółtka 1 łyżka cukru pudru Jadalna ziemia: 12 dag herbatników czekoladowych Cukry Nyskie Świeże maliny do dekoracji Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon