ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:443/892)

rolada bezowa z bitą śmietaną 690

roladę, a jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu. składniki: 6 białek 300 g cukru 1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej 1  łyżeczka octu winnego 400 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 200 g kwaśnego dżemu lub 400 g świeżych owoców cukier puder do posypania wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Pod koniec ubijania dodaję mąkę

babka w formie
Zupa krem z marchewki z mleczkiem kokosowym 117

selera  1 pietruszka 1 cebula kawałek pora 4 ziemniaki liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego 3 łyżki masła 200 ml mleczka kokosowego(jak nie macie można zastąpić śmietanką kremówką ale wtedy 100 ml) ok 1,5 l bulionu,lub mięsnego wywaru sól,pieprz,łyżka sosu sojowego ,grzanki Przygotowanie: Marchewkę,pietruszkę,seler ścieramy na tarce  o grubych oczkach,cebulę

Swojskie jedzonko
Delikatny dahl z dynią 111

piżmowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 centymetrowy kawałek imbiru łyżeczka kurkumy 3 szklanki bulionu warzywnego 100g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 2 garście świeżego szpinaku 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki oleju szczypta chili – opcjonalnie   Przygotowujemy składniki – cebulę drobno siekamy, czosnek obieramy i ścieramy na tarce, to samo robimy z imbirem. Dynię obieramy, pozbawiamy pestek

Smaczna Strona
Ciasto leśny mech z truskawkami 2356

łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka gorącej wody Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki gorącej wody Dodatkowo: Truskawki i grzybki czekoladowe (opcjonalnie) do ozdoby       *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z kilkoma łyżkami

Blog z Apetytem
Tort orzechowo-migdałowy 142

razie gdyby pod koniec wierzch zbyt mocno się rumienił, przykrywamy go papierem do pieczenia. Studzimy. Wierzch tortu smarujemy marmoladą morelową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 1-2 łyżkami kremówki. Dekorujemy wierzch tortu. Źródło

Smaki Na Talerzu
Torcik malinowy 106

łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Torcik malinowy Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru z dodatkiem malin 2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka malinowa Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej 100- 150 ml. Żelatynę rozpuścić

Pomysłowa kuchnia
ciasto 3 bit 227

składniki: 500 g herbatników (część zastąpiłam krakersami) 530 g (puszka) masy krówkowej 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 2 czubate łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji  wykonanie: Budynie ugotowałam w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu, odstawiłam do wystudzenia. Miękkie masło utarłam na puch

babka w formie
Ciasto kokosowa Princessa + film 110

pieczenia przekładamy wcześniej przygotowaną masę z wafelkami i starannie ją rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Do ubitej śmietany wsypujemy 150 g wiórków kokosowych i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie

Smakowite Dania
Marmurkowy sernik na zimno z masłem 115

Choć na swoim koncie posiadam mnóstwo serników, także tych na zimno oraz mam też swoich faworytów to chciałam przygotować jakiś inny niż z dodatkiem kremówki i galaretek. W taki o to sposób powstał pyszny, rozpływający się w ustach sernik, który idealnie łączy w sobie smak waniliowo-kakaowy.  Jest naprawdę rewelacyjny, o czym świadczy fakt, że mój mąż go zachwalał

Di gotuje
Krem z mango 84

wystarczająco słodkie. Jeżeli mamy zamiar zjeść go chwilę później, albo wolimy bardziej konkretną konsystencję polecam dodać trochę żelatyny. Przepis podaję z użyciem żelatyny. 2 owoce mango, 300 ml śmietany kremówki, 4 g żelatyny, Mango obrać, wyciąć pestki, miąższ zmiksować. Przetrzeć przez sito ( otrzymałam 400 ml. przecieru). Można nie przecierać, ale przetarty będzie delikatniejszy. Śmietanę ubić. Żelatynę wsypać do małej miseczki

królestwo garów
Biszkoptowy puszek dla leniwych 116

szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju  1 łyżka przegotowanej wody 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia 650 ml śmietany kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 3 płaskie łyżki cukru lub do smaku    2 galaretki brzoskwiniowe lub jakie macie 500 ml przegotowanej wody Blaszka tradycyjna duża Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 150

się upiekło. Przepisy na polewy do ciast Polewa z czekolady 200 g dowolnej czekolady (mleczna, gorzka, deserowa - nie może być nadziewana) rozpuścić w 100 ml podgrzanej dość mocno śmietany kremówki. Polewa kakaowa 150 g masła 5 lekko czubatych łyżek gorzkiego kakao 80 ml mleka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do rondelka i podgrzewając na niewielkim ogniu połączyć razem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik kokosowy Bounty na zimno 134

cukru pudru 3 łyżki likieru kokosowego 1 szklanka śmietanki kokosowej* 50 g wiórków kokosowej 14 g żelatyny + 50 ml wody Wierzch:  100 g mlecznej czekolady  80 ml kremówki 30% chipsy lub wiórki kokosowe Wykonanie: Składniki na spód ciasta dokładnie blendujemy, a następnie wykładamy na dno tortownicy, delikatnie dociskając do jej dna. Tortownicę wkładamy do lodówki. Do miski wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto ze szpinakiem, pianką i galaretką. 121

podajemy. Smacznego życzę.   Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast ,, śnieżek'' można użyć śmietanki kremówki 30 % tak około 330 ml. Zamiast jagód kamczackich można użyć borówek. Owoce mogą być świeże jak i mrożone. Ciasto można pokroić na około 30 porcji

Izabelawkuchni