pudru i fix-u), a całość posypać wiórkami kokosowymi. Truflowy torcik Do przyrządzenia tego smakołyku potrzebne będą: 400 g czekolady gorzkiej, 7 białek, 80 g masła, 300 ml śmietanki kremówki, kilka łyżek kakao (do posypania) oraz 200 g orzechów włoskich. Miseczkę z czekoladą, masłem i cukrem umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszać całość tak długo aż czekolada
Moja smaczna kuchniazachwyt i przerażenie u gości gwarantowane! :D * SKŁADNIKI na 12 halloweenowych babeczek 12 ulubionych babeczek (np. marchewkowych z tego przepisu ) 12 żelek w kształcie gałek ocznych 500 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka czerwonych owoców (np. malin albo żurawiny) ¼ szklanki cukru * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wsyp owoce i zasyp je cukrem. Gotuj przez ok. 15-20 minut
Food Squareciasteczek oreo/neo 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki słodkiego kakao 1-2 łyżki cukru pudru do smaku żelkowe robaki Ciasteczka mielimy na piasek. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec łączmy z serkiem mascarpone i słodkim kakao, miksujemy tylko do połączenia. Do powstałej masy dodajemy połowę zmielonych ciasteczek, mieszamy łyżką. Masę przekładamy do dwóch dużych
Smaki Na Talerzugroszku biała część pora 1 kostka bulionowa drobiowa dla wzmocnienia smaku ( można pominąć jak ktoś jest ich przeciwnikiem , ja rzadko ale czasem korzystam ) 2 l wody 4 łyżki śmietany kremówki , słodkiej 30 % sól , pieprz do smaku Kawałki kurczaka i korpus dokładnie płukamy i przekładamy do garnka . Wlewamy wodę , dodajemy pokrojoną drobno cebulę , pora , kostkę bulionową i sól do smaku . Gotujemy
Ogrodnik w podróżyużywane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone, galaretek, mleka skondensowanego, owoców, sereka. Mówi się, iż ciasta bez pieczenia są szybsze, gdyż nie tracimy czasu na pieczenie właśnie. Coś w tym jest, wiem sama po sobie
mecooksmałej tortownicy i po wystudzeniu przekrawamy na połowę, potem powtarzamy czynność otrzymując finalnie 4 małe krążki. Dodatkowo: - 1 puszka odsączonych porzeczek w syropie Masa śmietankowa: - 750 ml śmietany kremówki 30% - 4 serki mascaropne po 25 dag - cukier puder do smaku, ok 5 czubatych łyżek 1. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek i miksujemy. Pod koniec dodajemy cukier puder. Gotową
Apetyczna babeczkacukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki masy: 2 kg śliwek 2 galaretki pomarańczowe Polewa: 100 g czekolady (mleczna, gorzka, deserowa, do wyboru)** 60 ml kremówki 1 łyżka masła Dodatkowo: 3-4 łyżki soku z pomarańczy Wykonanie ciasta śliwkowa delicja: Biszkopt. Włączyć piekarnik na 180 °C. Masło rozpuścić. Przygotować tortownice o średnicy 23-24 cm - dno wyłożyć
Rodzinka w kuchnigrzechu warta , szczególnie w chłodne jesienne dni .. Mniam Składniki : 4 duże główki czosnku 2 cebule 4-5 ziemniaków 1,5 l wody 2 łyżki masła 4 łyżki słodkiej śmietany , kremówki 30 % sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ziemniaki i cebulę obieramy , kroimy w kostkę . Czosnek także obieramy ale zostawiamy w całości i tak będziemy używać blendera więc
Ogrodnik w podróżydrobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie – 1 śmietan Fix - opcjonalnie, dla przełamania smaku, można dodać likier pomarańczowy
mojewypiekiinietylkomąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować, a następnie stopniowo dodawać krem
O kuchni z uczuciempolubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania jajecznicy. 8 jajek 4 bułki 1 zielona cebulka szczypta soli szczypta pieprzu 10 dkg pieczarek 4 łyżki masła 50 ml śmietany kremówki albo śmietanki do zup Jak przygotować jajecznicę w bułce . Na patelnię włożyć łyżkę masła, dodać krojone w plastry pieczarki. Smażyć na średnim ogniu do momentu, aż pieczarki zmiękną. Podsmażone przełożyć
mecooksFacebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania potrawki z kurczaka z musztardą estragonową. 12 dkg grzybów leśnych 1 łyżka masła 2 cebule szalotki 300 ml śmietanki (do zup albo kremówki 36%) 40 dkg piersi z kurczaka 1 łyżeczka soli pieprz 2 łyżki musztardy francuskiej z estragonem Jak przygotować piersi z kurczaka w sosie z musztardy estragonowej . Cebulę obrać, pokroić
mecooksserowa: 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek + 1 żółtko 80 ml śmietanki kremówki 36% lub 30% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Krem na wierzch: 125 g kremowego serka Philadelphia 200 g kwaśnej śmietany 12% 3 - 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: połówki orzechów włoskich
Świat Ciastatrochę do posmarowania wierzchu) Przykładamy 3 częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem i posypujemy wiórkami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Śnieżki możemy zastąpić śmietaną kremówką w ilości ok 300- 500 ml. Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem
Pani na deser