ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:452/892)

BEZA Z OWOCAMI 176

Celebrujmy wolny dzień. Celebrujmy niedzielę, a że owoce teraz na czasie koniecznie celebrujmy owocami. A owoce wrzućmy na pyszną bezę i masę kremówki ;) To nic, że ma milion kalorii. Pyszne jest :) W niedzielę można  Dziś szybka wersja torcika powstałego z gotowych spodów bezowych. Robi się kilka minut ;) Składniki:   2 spody bezowe 23 cm 1 litr śmietany 30% cukier

Z Majeczką w kuchni
Ciasto czekoladowe lekko ciągnące 228

cukru 80 g muscovado cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 150 g mąki 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli Do podania 250 ml śmietanki kremówki 200 g truskawek 1 łyżka cukru pudru Nastaw piekarnik na 150ºC bez termoobiegu. Rozpuść masło z czekoladą, po czym dodaj olej i wymieszaj. Zmiksuj jajka z solą, cukrem i muscovado. Wlej czekoladową

codojedzenia
Sernik tradycyjny z rodzynkami bez spodu 207

udekorowałam minimalistycznie sezonowymi owocami! Próbujcie przepis i cieszcie się letnim już smakiem moich serników! Składniki: 1 k g twarogu półtłustego 5 jajek 200 g cukru pudru 3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 1/2 cytryny ziarenka z 1/2 1 laski wanilii 2 łyżki kaszy manny 100 g rodzynek 2 łyżeczki smażonej z brązowym cukrem skórki pomarańczowej Wykonanie: 1. Masa

Raj dla Podniebienia
COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 135

maślanka – 1 szkl. [240g] 0,70 zł kawa mielona lub rozpuszczalna – 4 łyżeczki 0,50 zł gorąca woda – 1/2 szkl. sól – szczypta // KREM // śmietana kremówka [300 ml] 3 zł kawa rozpuszczalna, najlepiej liofilizowana – 3 łyżeczki 0,40 zł cukier puder – 4 łyżki [lub więcej] 0,40 zł + alkohol do podlania ciasta, np. wódka

Nerds Kitchen
Cytrynowy tort bezowy z lemon curd 213

czasie piekarnik wyłączyć, a bezy studzić w uchylonym piekarniku. Najlepiej jest bezy upiec dzień wcześniej i studzić je przez noc. Składniki na krem: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 200 g lemon curd • śmietan fix Śmietanę ubić na sztywno. Można dla pewności zrobić to z zagęstnikiem do śmietany. Kilka łyżek śmietany dodać do lemon curd i wymieszać delikatnie, następnie masę przełożyć

KUCHNIA POLSKA
Naleśniki z farszem ruskim 194

olej, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą cukierniczą. Następnie, do miski przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy na gładkie, jednolite ciasto. Ciasto powinno być konsystencji śmietany kremówki i zostawiać cienką warstwę na łyżce.   Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki – wylewamy porcję ciasta i z wierzchu posypujemy odrobiną szczypiorku, aby się przykleił póki ciasto się

Smaczna Strona
PODWÓJNIE TRUSKAWKOWE PTYSIE RED VELVET 163

Palma firmy Bielmar 150 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 5 jajek szczypta czerwonego barwnika z proszku 1 łyżeczka liofilizowanych truskawek w proszku krem: 250 ml kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady kilka truskawek Mleko, wodę oraz Palma formy Bielmar gotujemy. Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do gotujących się składników. Ciasto energicznie

Kuchnia w oparach
Sernik Oreo 514

Idealny dla wielbicieli słodkości. Świetnie komponuje się z kawą. Polecam BARDZO!  :) Składniki: Spód: ok. 20 ciasteczek oreo 4 łyżki roztopionego masła szczypta soli Masa serowa: 330 ml śmietanki kremówki 500 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady (200g) 1 cukier wanilinowy kilka ciastek oreo pokrojonych w ćwiartki (wedle uznania) Polewa: 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru

The Sweet Damsel
TORT RÓŻANY OMBRE 194

dopiero wówczas można przekroić. Krem: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietanę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować z białą czekoladą. Następnie partiami dodać ubitą śmietanę kremówkę. Poncz: Składniki ponczu połączyć i wymieszać. Pierwszy blat nasączamy 1/3 ponczu, następnie smarujemy połową konfitury różanej i wykładamy 1/3 kremu z białą czekoladą. Kładziemy kolejny blat i powtarzamy czynności. Ostatni blat

RAROSSA
Pavlova 199

dzisiaj zapraszam na pyszny torcik Pavlova. Składni ki: 2 blaty bezowe Firmy  MAKO  ( w opakowaniu są 3 szt) bezy cytrynowe  MAKO 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny ulubione owoce ( u mnie czereśnie) płatki róży Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać sok cytryny, wymieszać. Tak przygotowaną masa

Gosia gotuje
Domowe lody z plastrem miodu – pychotka :) 150

gazu. Dodać sodę i energicznie wymieszać. Wylać na blaszkę lub naczynie żaroodporne wyłożone papierem do pieczenia. Odstawić do ostygnięcia. Zimne wstawić do lodówki. Składniki na lody: 1 litr śmietany kremówki 36% 530 g mleczka kondensowanego słodzonego niegotowanego Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Powoli wlewać mleczko i mieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowa masa Czynności końcowe: Przygotować mniejsze pojemniki

Przepisy Babci
Tort z musem truskawkowym 425

Składniki na krem: • 1 kg truskawek • 2 łyżki soku z cytryny • 10-12 łyżek cukru pudru • 2 łyżki cukru z wanilią • 2 kopiate łyżki stołowe żelatyny • 900 ml śmietany kremówki 36% ponadto: • płatki białej czekolady do posypania • kilka truskawek do dekoracji • 12 makaroników, bezików lub ciasteczek amaretto do dekoracji Truskawki obrać i umyć. Dokładnie zmiksować sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym

KUCHNIA POLSKA
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami i bananem 261

Dzień dobry :-) Kolejny ciepły weekend za nami. Ciasto było wymyśliliśmy takie na zimno, takie leciutkie, bez pieczenia, ale bardzo smaczne :-) Jogurt naturalny plus śmietanka kremówka do tego w jednej warstwie truskawki i galaretka truskawkowa, a w drugiej banany i galaretka cytrynowa. Na wierzchu truskawki i galaretka. Leciutko i prosto, polecam :-) Miłego dnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki

kruche babeczki
Makaron ze szparagami, pomidorkami i polędwicą wołową 217

przygotowania to dosłownie czas ugotowania się makronu. Składniki: 100 g polędwicy wołowej  10 pomidorków pęczek szparagów (8-10 sztuk) 2 gniazdka (160 g) makaronu wstążki 50 ml śmietany kremówki 30% 50 ml wody z gotującego się makaronu  1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku świeży szczypiorek do posypania Przygotowanie: makaron ugotować al dente w osolonej wodzie (gotujemy

Niezły Młynek
Wytrawny placek (galette) z botwinką 219

Polecam! składniki na ciasto 250 g mąki pszennej 115 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 1 łyżeczka soli morskiej 1 jajko 1/4 szklanki (60 ml) zimnej wody + śmietana kremówka, do posmarowania ciasta - opcjonalnie do wypełnienia ok 220 g liści botwinki 1/2 czerwonej cebuli 4-5 ząbków czosnku ( miałam młody) 150 g brązowych pieczarek - użyłam samych kapeluszy bez nóżek

Stare Gary