ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:457/892)

Pastéis de Nata - portugalskie babeczki budyniowe z Belem 144

zacznie powoli gęstnieć. Gotuj go jeszcze przez chwilę, pamiętając, aby nie osiągnął on 80°C; może się on wtedy rozwarstwić. Gotowy krem powinien mieć konsystencję śmietany kremówki. Opcjonalnie przelej go przez sito, aby pozbyć się grudek, przykryj folią spożywczą, aby nie utworzył się kożuch i odstaw do wystudzenia. Pieczenie pastéis de nata Na godzinę przed pieczeniem  pastéis de nata

Food Square
Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 133

gdzie zwykle używamy tradycyjnego cukru. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego (30 dag) 3 kwaśne jabłka 3 śliwki węgierki 10 dag pierniczków z lukrem bez nadzienia 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka ciemnego rumu 1 łyżka cukru muscovado Kuchnie Świata 2 łyżki masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 jajko do posmarowania ciasta Płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Jabłka oskrobać

Wanilia i Kardamon
tort z kremem malinowym 223

blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyż nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z arbuzem bez pieczenia 186

smaczne ciasta. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Masa serowa 1 kg sera wiaderkowego 400 g śmietany kremówki 36% lub 30% 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny Ser zmiksować z cukrem pudrem. Dodać śmietanę i ponownie zmiksować. Żelatynę zalać 140 ml gorącej wody i wymieszać dokładnie. Przestudzić

O kuchni z uczuciem
Pulpety z cukinią w sosie z kaniami 158

sól, pieprz przyprawa do kurczaka papryczka chili 2 łyżki koperku posiekanego mąką do obtoczenia sos: 5 grzybów kanie 1 cebula olej rzepakowy 2 łyżki startego parmezanu 200 ml śmietany kremówki 30 % sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku Pulpety: Pierś z kurczaka i cebulę mielę maszynką do mięsa. Cukinię myje, nie obieram jej i ścieram na tarce jarzynowej. Cukinię startą solę

wesoła kuchnia
pizza z arbuza 196

składniki: 1 mały arbuz 200 – 250 ml śmietany kremówki cukier puder do smaku dowolne owoce: maliny, jeżyny, borówki, poziomki… starta czekolada biała, mleczna, gorzka wykonanie: Arbuza myjemy. Kroimy w grubsze plastry, a następnie kroimy na trójkąty. Na każdy nakładamy po trochę ubitej śmietany z cukrem pudrem. Układamy dowolne owoce. Całość posypujemy startą czekoladą lub polewamy sosem czekoladowym

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 264

mieszamy do rozpuszczenia i zestawiamy z ognia. Rozdrabniamy blenderem. Wykładamy na biszkopt gdy masa zacznie mocno tężeć- w innym wypadku przesiąknie nam całkowicie spód! Wstawiamy do lodówki. Pianka: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli wlewamy przestudzoną, tężejącą galaretkę cytrynową. Piankę wykładamy na warstwę gruszkową. Wstawiamy do lodówki. Gdy całkowicie zastygnie, ciasto wykańczamy galaretką np. pomarańczową.   Podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Kawowy torcik bez pieczenia z alkoholem 193

Bardzo delikatny i puszysty torcik kawowy z dodatkiem alkoholu, szybki i łatwy do zrobienia. Składniki: 500 g serka mascarpone 750 ml kremówki 36 % 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki czubate cukru pudru ok. 150 - 200 g podłużnych biszkoptów francuskich  250 ml mocnej kawy 50 ml wódki / amaretto - w zależności jak bardzo chcemy mieć wyrazisty smak ciasta

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2364

wypestkowanych wiśni z kompotu/syropu (zobacz przepis na domowy kompot z wiśni ) 4 galaretki wiśniowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze

Kulinarne Przeboje
Carska uczta z łopatki , pomysł na obiad 4779

łopatki , ładny zwięzły kawałek 1 czerwona papryka , grubościenna 1/2 małej cukinii , wielkości ogórka szklarniowego 4-5 średnich ziemniaków 2 średnie cebule 10 plasterków boczku 100 ml kremówki 1 łyżeczka musztardy figowej – słodkiej ( lub innej słodkiej ) 1 szklanka półsłodkiego , białego wina – niepełna 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka suszonych , płatków pomidorowych sól do smaku masło przyprawa : 1 łyżeczka mielonej kolendry

Ogrodnik w podróży
Kurczak z warzywami (danie jednogarnkowe) 140

pieczarek 1 cebula 1 por (biała część) 1 łyżka masła 1 marchew 500 g ziemniaków 2 łyżki domowej kostki bulionowej 1 cukinia 100 g groszku cukrowego 125 ml śmietany kremówki 1 łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie Udka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem obtaczamy w sosie. Pieczemy 10 min w 250°C z termoobiegiem. W tym czasie pieczarki oczyszczamy, kroimy

R'n'G Kitchen
Cielęcina dijon 199

Składniki: 50 dkg udźca cielęcego 100 g boczku 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki bulionu 1/2 szklanki kremówki 3 łyżki musztardy dijon 2 łyżki masła 2 łyżki oleju … Czytaj dalej Cielęcina dijon

czarrna od kuchni
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 192

biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką Potrzebujesz: 4 jajka ( białka i żółtka osobno) 100g cukru 100g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:  300ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 200g wydrylowanych świeżych wiśni + do ozdoby 50g czarnej porzeczki + do ozdoby cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Białka ubij na sztywno z solą. 2. Wciąż

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zapiekanka dyniowa 113

zapiekance genialnie się sprawdza. Składniki 600 g miąższu dyni hokkaido 4 grube kromki wiejskiego chleba 1 cebula 200 g pomidorków koktajlowych 2 jajka pół szklanki mleka pół szklanki śmietanki kremówki 100 g tartego parmezanu 3 łyżki masła sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie Miąższ dyni pokroiłem w średnią kostkę. Cebulę natomiast w drobną kostkę. Na połowie masła obsmażyłem dynie z cebulą

R'n'G Kitchen
Sernik jagodowo czekoladowy 150

rozpuszczonej i lekko przestudzonej czekolady wlewamy 4 łyżki masy serowej, energicznie mieszamy trzepaczka aby czekolada się nie zważyła. Zahartowaną czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Na końcu wsypujemy umyte i osuszone jagody. Mieszamy łyżką. Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu

VioletoweKucharzenie