ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:453/892)

Brownie pod śmietankową chmurką 141

dodatkowo użyliśmy posypki z kandyzowanych skórek z pomarańczy, które zostały nam z przepisu na świąteczne pierniczki - tutaj . Śmietankowa chmurka Białą czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Ubijamy 250 ml śmietany kremówki i łączymy z czekoladą. Tak przygotowaną śmietanką zdobimy ciasto. Czas przygotowania : około 1 godz. Zobaczcie podobne przepisy:  - deser z granatem i czekoladą;   - kandyzowana pomarańcza. SMACZNEGO

Związek na patelni
Muszle makaronowe nadziane powidłem śliwkowym i białym serem, na słodko... 130

śliwkowych 3 łyżki cukru  waniliowego Skworcu 2 łyżki  rodzynków Skworcu 1 łyżka śmietany 18% 2-3 łyżki   pistacji Skworcu 1 jajko Sos; 200 ml śmietanki kremówki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego  Skworcu z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie; Muszle gotujemy al. dente. W misce dokładnie  mieszamy ser z jajkiem, śmietaną, cukrem

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 173

kupne warzywko suszone , naturalne , bez konserwantów ) 1 pęczek natki pietruszki 2 czubate ,łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 2 kostki rosołowe drobiowe 1/2 szklanki słodkiej śmietany ( najlepiej kremówki ) kilka plastrów masła sól , pieprz do smaku Makaron gotujemy , tak żeby pozostał lekko twardawy po ostudzeniu . Kurczaka luzujemy , czyli pozbywamy się kości . Mimo iż wydaje się to trudne , takie

Ogrodnik w podróży
Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką 106

pieczarkami i szynką Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu wstążki 60 g masła 1 średnia cebula 200 g pieczarek 250 g mrożonego groszku 200g szynki 250 ml śmietany kremówki 1 żółtko świeżo tarty parmezan Makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką Wykonanie: Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy. Groszek ugotować do miękkości. Makaron ugotować al dente w dużym

Pomysłowa kuchnia
Likier Słony Karmel 738

wrażenia ekstremalne, to polecamy spirytus. Likier Słony Karmel Potrzebujemy: dwie puszki masy kajmakowej Gostyń (smak kajmak, żadne czekolady) czekoladę Karmelove Wedel (wersja bez chrupek i orzeszków) 500 ml śmietanki kremówki 30% Łaciata 350 ml mleka 3,2% 1 l wódki czystej – ja użyłam J.Baczewski, bo akurat stał w barku taki samotny 200 ml spirytusu – proszę się głęboko zastanowić sól morska

ladykitchen
Ciasto Cassis wg Aleex 131

krem z mascarpone. 16. Na wierzch ciasta położyć wystudzoną bezę. Można pokroić bezę na równe kawałki przed wyłożeniem na wierzch, tak jak to się robi z ciastem francuskim w kremówce. Wtedy ciasto będzie się znacznie łatwiej kroiło. 17. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. 18. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
deserek budyniowy a la monte 129

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku i najlepiej domowego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy do zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik ferrero z galaretką 198

łyżka po łyżce jogurtu i energicznie mieszając. Następnie dodajemy naszą mieszankę do masy serowej i miksujemy. Kolejno dodajemy posiekane wcześniej nożem (można niedbale) pralinki ferrero rocher, krótko miksujemy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na nasz ciasteczkowy spód. Wyrównujemy, aby później nie wyciekła nam galaretka. Formę z sernikiem wkładamy do lodówki

Słodkie okruszki
Niemiecki placek cebulowy - najlepszy Zwiebelkuchen 175

płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka miodu/cukru 150 ml mleka Składniki na nadzienie cebulowe: 500 g cebuli 50 g masła 1 łyżka mąki 2 jajka 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz kminek 75 g wędzonego boczku Przygotowane: mleko delikatnie podgrzać. Z 2 łyżkami mleka rozmieszać drożdże do upłynnienia. Wszystkie składniki na ciasto drożdżowe umieścić w misie miksera i zagnieść

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
kostka kawowa z bezą 601

jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka mąki 1/2 szklanki kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu  pianka kawowa:   660 ml śmietany kremówki 1 szklanka cukru pudru 3 pełne łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe

babka w formie
Szybkie ciasto bez pieczenia z bananami 148

galaretka ( smak dowolny, u mnie wiśniowa) opakowanie śmietany 36% cukier puder – wedle uznania puszka masy kajmakowej czekolada gorzka banany – obrać i pokroić, skropić cytryną   Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i ubijać dalej. Do masy wsypać opakowanie galaretki i ubijać do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy

Moje Wyroby
Fantazja czekoladowo-śmietankowa z wiśniami 84

muszę nieskromnie dodać ;-) Spód i wierzch ciasta stanowią blaty z ciasta półfrancuskiego, w środku jest masa czekoladowa z wiśniami ze słoika, przykryta masą śmietankową na bazie serka mascarpone i kremówki, a całość delikatnie posypana cukrem pudrem. Najwięcej czasu zajmuje zrobienie ciasta, ale bez przesady, nie aż tyle, co typowego francuskiego. W porównaniu z tym drugim jest wręcz ekspresowe. Bazowałam

Arabeska waniliowa
zupa-krem z pora i brokuła 106

Składniki 1 duży ,lub 2 mniejsze pory 1 średnia cebula 2 marchewki 300-500g mięso na bulion sól do smaku 3 l wody 1/2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki kawałek selera 1 brokuł 1 pietruszka 1 łyżeczka kurkumy Wykonanie Umyć pory,obrać marchewkę i pietruszkę. Do garnka włożyć mięso,marchewkę ,pietruszkę ,seler ,zalać wodą i gotować do miękkości .Na wierz

mojej kuchni
deser Kardynala 127

soli cukier puder do posypania ciasto 2 jajka 4 żółtka 80 g cukru pudru skórka z cytryny (starta) 6 dużych łyżek m ąka krupczatka do prze łożenia 500 ml kremówki 30% 2 arkusze żelatyny =1 plaska łyżeczka żelatyny w granulacie odpowiada 2 płatkom żelatyny 40 g (1/3 szkl) cukru pudru 50 ml brandy szczypta soli 300 g świeżych malin

mojej kuchni
wielkanocna baba 97

szkl. mąki ziemniaczanej 1 masło -250g 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 6 jaj 2- łyżki kakao Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła szkl. o pojemności 250 ml Wykonanie Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta

mojej kuchni