ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:454/892)

Jogurtowe babeczki z truskawkami 177

mąki 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju 1 jajko Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru + 250 g truskawek, gorzka czekolada Jak zrobić jogurtowe babeczki z truskawkami? Truskawki myjemy i układamy na ściereczce, żeby wyschły. Odkładamy

Ciastkozercy
Lekko migdałowy sernik z rabarbarem i kruszonką 356

pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 550 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 3 duże jajka 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 2 łyżki mąki pszennej opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego lub kilka kropel aromatu/olejku migdałowego Ponadto

Opowieści z piekarnika
Ciastka Owsiane z Truskawkami w Kształcie Serduszek 259

owsianych górskich 80g ciemnego cukru dark muscovado (można użyć białego) Krem: 120g gotowego ser na sernik (zmielonego twarogu) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 170ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany Dodatkowo: około 300g truskawek, umytych i przepołowionych 1 galaretka truskawkowa posiekane pistacje do ozdoby Ciasto: 1. Do blendera przekładamy płatki owsiane i krótko

Mała Cukierenka
Kostka orzechowa 372

Przygotowany w ten sposób krem rozprowadzamy na nasączonych herbatnikach. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy krótko na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder. Niewielką ilość śmietany łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Gdy ładnie się połączy, dodajemy do reszty śmietany i miksujemy jeszcze chwilę. Bitą śmietanę wykładamy

Smaki Na Talerzu
Bukiet na Dzień Mamy 206

tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało się znaleźć tylko sześcian i musiałam ją ciąć) o średnicy

Ciastkozercy
Tiramisu amarula 172

deserów. Jest to likier pochodzący z RPA , produkowany z owoców maruli. Bez problemu kupicie go w supermarketach. składniki na 6- 7 porcji 250 g mascarpone  800 g śmietanki kremówki 30%  biszkopty 1 opakowanie  250 ml kawy świeżo zaparzonej kawy 2-3 łyżeczki cukru waniliowego  2 łyżki cukru pudru południowo afrykański likier Amarula ½ białej czekolady ½ gorzkiej czekolady

noteskulinarnyfiga
Zupa gulaszowa z mięsem mielonym 192

minut pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Ugotować do miękkości. Dodać pomidory i koncentrat. Zupę doprawić. Można dodać 2-3 łyżki słodkiej śmietanki kremówki. Jest wtedy delikatniejsza

Magiczne Życie Marty
TRUSKAWKOWE POLE 435

łyżeczka + sok z cytryny i woda do nasączenia MUS: * truskawki – 650 g * cukier – 3 łyżki * sok z cytryny – 2 łyżki * galaretka truskawkowa – 1 op * śmietana kremówka 36% – 450 ml + truskawki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szpinak i olej miksujemy na papkę. Bialka ubijamy na sztywno, po koniec stpniwo dodajemy

Ostra na Słodko
Truskawkowa chmurka 4140

Składniki na galaretkę z malinami: 900 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 galaretki truskawkowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze

Kulinarne Przeboje
Szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym 284

prawda? Zachęcam Was do zapoznania się z pełną ofertą firmy MAKO Lubicie lody na ciepło? A próbowaliście małych cytrynowych bez? Polecam Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki (36%) – śmietana musi być zimna! 2 łyżki cukru pudru 150 g borówek około 2 łyżki sosu jagodowego* + do dekoracji listki świeżej mięty 2 krążki bezowe do tortów MAKO *wykorzystałam

Słodkie okruszki
Kawowa panna cotta 201

poręcznych słoiczkach. Jeśli deser ma być odpowiedni dla wszystkich – także dla dzieci i kobiet w ciąży – warto użyć kawy zbożowej Inki. Kawowa panna cotta: 3/4 szklanki śmietanki kremówki 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego 4 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru trzcinowego) 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżeczki kawy zbożowej Inki ziarenka z połowy laski wanilii Galaretka kawowa: ciut ponad

Poezja smaku
Zupa kalafiorowa na maśle 291

średnie ziemniaki; 2 litry zimnej wody; 1 łyżka masła klarowanego; 1 liść laurowy; 4 ziarna ziela angielskiego; Pęczek świeżego koperku; 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); Szczypta gałki muszkatołowej - opcjonalnie; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Kalafiora umyć, osuszyć, podzielić (nożem) na malutkie różyczki. Marchewki, seler, pietruszkę

Gospodyni Miejska
Tiramisu z galaretką i brzoskwiniami -idealny deser na zbliżające się dzień Matki 307

jedno z moich ulubionych ciast i lubię je przygotowywać na wiele sposobów   składniki   3 paczki biszkoptów podłóżnych 50 dag serka mascarpone 3 opakowania śmietan fix 700ml kremówki 36 % 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomaranczowe kakao 4 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie blszka wymiary 24 x 24   przygotowanie brzoskwinie odsączyć

Moje Wyroby
Lody truskawkowe z mascarpone + film 185

serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru przepis Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy w misce i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. Do drugiej miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją do momentu aż zgęstnieje ale nie na sztywno. Do ubitej śmietany wsypujemy cukier puder i wszystko razem dokładnie łączymy, następnie dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy do połączenia

Smakowite Dania
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 198

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania